Connect with us

Hír

Ezért nem kap transition taget Kirk Cousins

Kirk Cousins helyzete megint az egyik legérdekesebb lesz az offseason alatt. A remek irányító ugyanis szabadügynök lesz ismét, a Redskins előtt pedig négy opció van:

  • franchise tag – 34 millió dollár/egy év
  • transition tag – 28 millió dollár/egy év
  • hosszú távú szerződése – 26-28 millió dollár/év
  • elengedik.

 

Nos, amennyiben nem sikerül hosszú távon megegyezni, és eddig kettőből kétszer nem sikerült, akkor három másik opció lehetséges. A franchise tag a legdrágább és a legbiztosabb, akkor garantáltan lesz még egy éve a csapattal. Az elengedés nyilván a legolcsóbb, ráadásul utána garantáltan kapnak majd egy 3. körös kompenzációs picket.

 

A transition tag egy abszolút középutas megoldás, viszont messze a legnagyobb rizikóval. A transition tag abban különbözik a nem exkluzív franchise tagtől, hogy bárki tehet ajánlatot a játékosnak, és ha sikerül megegyezni, az eredeti csapat pedig nem meccseli az ajánlatot, akkor kompenzáció nélkül megszerezheti.

 

Tehát, ha például a Jets vagy a Browns ajánl egy olyan 5 éves szerződést Cousinsnak, ami mondjuk 35 millió dollár alapfizetést tartalmaz az első évben, valamint további 25 milliót aláírási bónuszként, akkor Kirk az első szezonjában 40 millió dollárt foglalna a sapkából. Ennek két előnye van: a következő években olcsó lesz, a cap space szűkében lévő Redskinsnek viszont kapásból el kellene könyvelnie 40 milliót. Ez egy olyan csata, amit nem nyerhetnek meg.

 

Azonban szerintem a legfőbb ok a transition tag ellen az, hogy jó eséllyel még a 3. körös kompenzációs picket is elveszítené a Redskins az irányítóval együtt. Ez utóbbira nem találtam konkrét bizonyítékot, de annak idején a Dolphins is ezt csinálta Olivier Vernonnal, szóval így tűnik logikusnak.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!