Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #15

50 nap van hátra a Super Bowlig! Élvezzük ki minden focival töltött percét, mert utána hosszú várakozás jön… Na nem mintha mi itt az FK!-nál unatkoznánk majd a holtszezonban, de meccseket nem nagyon fogunk látni. Sőt, ez sem igaz, hiszen jön a HFL. Na mindegy, kissé elkanyarodtam, a lényeg, hogy itt a 15. forduló (nem kiemelt részének) beharangja!

 

Houston Texans @ Jacksonville Jaguars 19.00

A Jaguars az utóbbi 9 meccséből hetet megnyert, köztük volt a Steelers, a Seahawks és a Chargers is, szóval szerintem most már mindenkinek illene komolyan vennie őket. Most a TJ Yates vezette Texanst szedhetik szét, akiknek az egyetlen esélye a hosszú TD-k lehetnek, hiszen a Jaguars 12 ilyet engedett már idén (3. legtöbb), a red zone-on belül viszont csak hetet, ami a legkevesebb a ligában. A Texans a futójátékra sem alapozhat, hiszen az utóbbi három hétben ők teljesítettek a legrosszabbul a teljes mezőnyt figyelembe véve 3.0-ás futásonkénti átlagukkal.

Nem elég, hogy a támadókban, de még a védelemben sem bízhat a Houston. Az utóbbi 9 meccsen a Texans 276,6 passzolt yardot engedett meccsenként (30.) és 18 passzolt TD-t (31.). Ha meg akarjátok nyerni a fantasy-elődöntőiteket, akkor Dede Westbrookot rakjátok kezdőbe! Westbrook ugyanis első négy meccsén 235 yardot hozott, ami Allen Hurns mögött a második legjobb kezdés a franchise történetében. Holnap is jó napja lesz, hiszen a Texans borzasztóan szerepel gyors WR-ek ellen. Ennyi elkapást, yardot és TD-t engedtek elkapóknak, akik 4,40 alatt futották a 40 yardot:

  • Marquise Goodwin (4,27): 6 elkapás, 106 yard
  • Paul Richardson (4,40): 6 elkapás, 105 yard, 2 TD
  • Tyler Lockett (4,40): 6 elkapás, 121 yard
  • Brandin Cooks (4,33): 5 elkapás, 131 yard, 2 TD
  • TY Hilton (4,34): 5 elkapás, 175 yard, 2 TD

Baltimore Ravens @ Cleveland Browns 19.00

Szinte napra pontosan 10 éve történt, hogy a Ravens “megakadályozta” a Dolphins 0-16-os szezonját és kikapott a Miamitól. Most ismétlődhetne a a történelem a Brownsszal, de azért azt várom, hogy a rájátszásért küzdő Ravens nem engedi ki kezei közül a győzelmet.

Hosszú passzokat ne várjunk a meccsen, hiszen a Browns engedi a legkevesebb 15+ yardos passzt a ligában, míg Joe Flacco dobál (Glennon után) a legkisebb arányban pontos labdákat messzire. Ellenben eladott labdákat várhatunk, hiszen a Ravens defense erőszakol ki a legnagyobb arányban turnovereket, miközben a Browns ajándékoz a legnagyobb arányban labdát az ellenfélnek. A Browns futójátékot se várjuk, hogy be fog indulni, a Ravens ugyanis 65,7 futott yardot enged az utóbbi hat meccsén (legkevesebb a ligában) – miután 145,3-at engedtek az előbbi hét meccsükön (legtöbb a ligában).

Miami Dolphins @ Buffalo Bills 19.00

Múlt héten a Dolphins és Jay Cutler megmutatta, mire képes. Kár, hogy erre nem sok példa volt idén és félek attól, hogy Cutler ismét a rosszabb arcát mutatja majd. Ugyanis nem otthon játszanak, ráadásul hideg is lesz minden bizonnyal. A Dolphins idegenben 11,9 pontot átlagol, ami a legrosszabb a ligában, úgyhogy én félnék a helyükben, vagy legalábbis mérsékelném a Patriots elleni győzelem okozta örömmámort.

LeSean McCoynak igazán jól megy hazai pályán, ha favorit a csapat. Idén négyszer volt erre példa, akkor sorrendben 159, 122, 173 és 156 scrimmage yardot szerzett, a hat idei TD-jéből pedig négy ilyen meccseken született. Most is jöhet tőle egy kis parádé.

Cincinnati Bengals @ Minnesota Vikings 19.00

Három idegenbeli meccs után végre otthon játszhat a Vikings, akik toronymagas esélyesek. Mike Zimmer egyébként összecsap Marvin Lewisszal, aki alatt 5 évig dolgozott védőkoordinátorként Cincyben, úgyhogy kifejezetten jól ismerik egymást.

A Vikings hazai pályán idén mindössze 13,8 pontot enged az ellenfeleknek, ami a legjobb mutató a ligában, a Bengals mindeközben az egyik legrosszabb támadósorral rendelkezik, úgyhogy nagy problémákat nem fognak okozni feltehetőleg. Ha átnézünk a labda túloldalára, a tigrisek az utóbbi hat meccsük mindegyikén legalább 250 passzolt yardot engedtek, pedig többek közt olyan irányítókkal kellett szembenézniük, mint DeShone Kizer, Brock Osweiler vagy Mitch Trubisky. A bombaformában lévő Case Keenumnak így nem lesz nagy akadály feltörnie ezt a védelmet.

Arizona Cardinals @ Washington Redskins 19.00

Két elég hullámzó, a rájátszásért folytatott harcból már kieső csapat méri össze erejét a fővárosban. A Cardinals biztosan nem örül ennek, hiszen 2-9 a mérlegük keleti parti idő szerint 1 órakor rendezett meccseket az utóbbi két évben és ebből hetet is 10+ ponttal vesztettek el.

A Redskins mellesleg nincs jó formában, az utóbbi két meccsüket összesen 68-27-re vesztették el és az utóbbi három hétben a jobb egységüknek gondolt támadósor is akadozik, mindössze 268 yardot tettek fel átlagban a táblára. Vajon most beindul a gépezet?

Philadelphia Eagles @ New York Giants 19.00

Wentz sérülése nagy csapás az Eaglesnek a januárt tekintve, de az első kiemelésre így is nagy esélyesek, hiszen a Giants-Raiders-Cowboys trióból kettőt megnyerve már biztos végig hazai pályán játszhatnak. Nick Foles nagyon jól fog mutatni a következő három hétben és félek, hogy az Eagles szurkolók nagyon beleélik majd magukat a továbbiakba, mert a rájátszásban már hiányozni fog az a plusz, amit Wentz nyújtani tudott. A sok harmadik kísérletes parádé leginkább, de az RPO játékokban is gyengébb lesz Foles.

Ezen a meccsen simán esélyesek, főleg mivel a Giants rendkívül látványosan tankol. A Cowboys ellen nagyon vicces volt, ahogy odaértek az ellenfél 20 yardos vonalára az első negyedben, majd (büntetésekkel együtt) futottak ötször, haladtak összesen két yardot, majd berúgták a mezőnygólt. Passzolni és TD-re menni meg sem próbáltak. Nekik ez így rendben is van idén, aztán jöhet az új franchise irányító áprilisban.

New York Jets @ New Orleans Saints 19.00

Petty kezd majd a Jetsben irányító poszton McCown kézsérülése miatt, amivel minden esélyük odaveszett egy kompetitív találkozóra. A Saintsnél is sok a sérült, azonban sokkal jobb kerettel rendelkeznek és extrán pihenhettek erre a meccsre.

Robby Andersonnak nagyon ment McCown vezérletével, de ne gondoljuk, hogy visszaesik majd a teljesítménye, hiszen tavaly Petty passzainak 26,7%-a száll felé, feltehetőleg most is ő lesz az első számú célpontja a zöldeknek. Egy egészséges Lattimore mellett mondjuk nem lesz könnyű dolga.

Tennessee Titans @ San Francisco 49ers 22.25

Mikor láttunk olyat utoljára, hogy egy rájátszás-helyen lévő csapat underdog egy 3-10-zel álló ellenféllel szemben? Most pontosan ez a helyzet, Jimmy Garoppolo eddig veretlen az NFL-ben és ezt a sorozatát fenn szeretné tartani. A túloldalon közben Mariota mindenféle nyavalyákkal küzd, a Titansnél pedig nagyok a gondok és a végén még le is maradhatnának a rájátszásról (ha lenne valami potens kihívó).

Garoppolo egyébként akkorát dob a 9ersen, hogy vele 52,4%-ban szereznek pontot a drive-jaikból, nélküle ez az arány 28,6% volt. Jimmy G labdabirtoklásonként 29,3 passzolt yardot átlagol, aminél csak Brady jobb idén (29,8).

Szerkesztőségi tippverseny

Bold predictions:

balentin: A hosszabbításban lőtt leghosszabb mezőnygól rekordját 2008. október 19. óta Sebastian Janikowski tartja 57 yarddal, melyet a New York Jets ellen értékesített. Ezt a rekordot fogja most Chris Boswell átadni a múltnak, aki a New England elleni végletekig kiélezett mérkőzsen a hosszabbítás során legalább 58 yardról fog egy field goalt értékesíteni.

rowi: 2006. november 5. óta (vs Colts 20-27) nem volt Tom Bradynek 50-esnél rosszabb passer ratingje egy meccsen sem az alapszakaszban. Most a Steelers ellen – a Dolphins elleni 59,5 után – újra 50 alatt marad.

katonadani: Az Eagles szabadjára engedi Jay Ajayit és ilyen számokat fog produkálni:

  • idei legtöbb egyéni futott yard: 131+ (az Eagles színeiben 91 yard a legjobbja)
  • karrier legtöbb egyéni elkapott yard: 53+ (még 2015-ből)
  • 2 touchdown (ez mindössze egyszer sikerült neki profi karrierje során)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!