Connect with us

Érdekességek

Gruden távozása óta a harmadik legrosszabb franchise a Buccaneers

Érdekes statisztika látott napvilágot a világhálón a Tampa Bay Buccaneers csapatáról: 2009 óta, amióta már nem Jon Gruden irányítja őket 49-92-es a mérlegük, míg a remek edzővel 57-55 volt a győzelmek-vereségek aránya. Ha ez a statisztika még nem lenne elég kiábrándító a Tampa Bay szurkolóinak, akkor még az is kiderült, hogy ezzel 2009 óta ők a harmadik legrosszabb franchise a Jaguars és a Browns mögött.

Jon Gruden 2002-ben vette át a csapat irányítását Tony Dungytól és rögtön az első évében meg is nyerte a csapattal a 37. Super Bowlt San Diegóban az Oakland Raiders ellen. A Gruden által irányított nyolc szezon alatt a Floridai csapat három alkalommal is bejutott a rájátszásba, azóta egyszer sem voltak pályán januárban a Buccaneers játékosai. Azóta eltelt kilenc szezon alatt összesen négy edzője volt a Buccaneersnek és lehet a következő szezonban jön az ötödik, Raheem Morris, Greg Schiano, Lovie Smith és Dirk Koeter mérlege is negatív a csapattal és csak két pozitív szezont sikerült összehozni, egyet Raheem Morrissal 2010-ben, egyet pedig Dirk Koeterrel 2016-ban. Érdekesség még, hogy Grudennel három alkalommal is megnyerték az NFC South csoportját, de azóta ez a négy edzőnek egy alkalommal sem sikerült és csak a két pozitív mérlegű szezonban sikerült elkerülni a csoport negyedik helyét.

Nagy csalódás ez a szezon is a Buccaneers szurkolóknak, hiszen tavaly éppen csak lemaradtak a rájátszásról és az idei szezonra védő- és támadó oldalra is sikerült jó játékosokat igazolni, ehhez képest a csapat jelenleg 4-10-el áll és már biztosan újra utolsó helyen végez az NFC Déli csoportjában.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!