Connect with us

Hír

Ha egy rúgó lehetett MVP, akkor egy elkapó is lehet!

Közeledve a szezon végéhez, egyre inkább felmerül sokakban a kérdés, ki lehet idén az MVP. Az utóbbi hetekben elég sok játékost ki lehetett húzni az esélyesek listájáról sérülések miatt, de még így is sokan pályázhatnak erre a címre. Az egyik leggyakrabban feltűnő név köztük, aki nem irányító, az Antonio Brown, aki élete egyik legjobb szezonját futja.

Brown jelenleg 99 elkapást, 1509 yardot és 9 TD-t jegyez, ami értelemszerűen a szezon végére még nőni fog. Ilyen számok mellett joggal merülhet fel a kérdés, esélyes-e az MVP címre? Az MVP címet az esetek jelentős többségében egy irányító szokta elvinni, de idén lehet, hogy meglepetés lesz. Rodgers és Wentz a sérülés miatt kiesett, Brees idén annyira nem erős a számokat nézve (igaz most kivételesen nem is kell 400+ yardot passzolnia minden meccsen), Brady egyelőre kisebb lejtmenetbe kapcsolt, Wilsonnak pedig csak akkor van esélye, ha a Seahawks továbbjut.

Mivel az irányítók között jelenleg nincs biztos befutó, ezért elképzelhető, hogy idén valaki más, esetleg egy elkapó kapja a díjat. Kicsit szokatlan lenne, de nem ez lenne talán a legnagyobb meglepetés e tekintetben, ha az NFL történelmét nézzük. 1982-ben ugyanis a nagy játékos sztrájk miatt csak 9 meccset tudott lebonyolítani a liga, és ezen a kevés meccsen az irányítók nem tudtak olyan számokat hozni, hogy egyértelműen nekik adhassák a díjat. Azonban a Washington Redskins rúgója, Mark Mosley olyan nagyszerűen játszott (20/21, köztük több meccset nyerő rúgás is) hogy végül ő vihette haza ezt az elismerést.

A helyzet abból a szempontból hasonló, hogy a jelenlegi állás szerint nincs olyan nagyon kimagasló irányítóteljesítmény, így megnyílhat a kapu Brown előtt. Ezzel természetesen ő is tisztában van, de jelenleg nem foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Ez egy hatalmas megtiszteltetés lenne, de jelenleg nem ez lebeg a szemem előtt. Most hétvégén egy fontos meccsünk lesz. Több nagy célunk is van, de egyelőre csak arra szabad koncentrálnunk, ami éppen előttünk van.

Hogy Brown megkapja-e idén az MVP díjat, azt majd csak pár hét múlva fogjuk megtudni. Mindenesetre, ha ő továbbra is ilyen ütemben termeli az elkapásokat és a yardokat, akkor komoly esélye lesz rá. Végülis, ha egy rúgónak összejött ez már egyszer, akkor egy elkapónak is összejöhet.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!