Connect with us

Minden ami NFL

Három taggal bővült a szerkesztőség

Örömmel jelenthetjük, hogy három taggal bővült a szerkesztőségünk, ami nagyban megkönnyíti majd az eddigi szerkesztők munkáját is és ami fontosabb, új színt is hozhatnak az oldalra. Egy pár kérdéses interjúval szerettük volna őket bemutatni Nektek, fogadjátok őket szeretettel.

 

 

A kötelező kérdések: Mikor szerettél bele az amerikai fociba? Kinek szurkolsz és miért?

kronikk: 2007-es Super Bowl volt amit láttam először és ott választottam magamnak kedvenc csapatot és játékost is, azóta is a Coltsnak szurkolók. Manning karrierjére felfigyeltem, hogy mennyi rekordot dönt meg még Broncos színekben is, sajnáltam, hogy elment Indyből, de azért Luck sem olyan rossz irányító :D

Jarred: Ez a történet 2007 december 23.-án kezdődött. Akkor 13 éves voltam, és mint minden rendes 13 éves gyereknek megvolt a maga elfoglaltsága. Ami nem az volt, hogy leüljek a TV elé, és valamilyen sportot nézzek. Ez egyáltalán nem vonzott. Apám ebből a szempontból a tökéletes ellentétem volt, ő képes volt bármilyen sportot végignézni, és az egyik kedvence az NFL volt. Az említett vasárnapi napon apám bejött hozzám a szobámba, és megkért, hogy nézzek meg vele egy NFL meccset. Én nem rajongtam túlzottan ezért az ötletért, de úgy voltam vele, jó essünk túl rajta, végigszenvedem azt az 1 órát, utána mehetek a dolgomra. Hát először is az az 1 óra 3 lett, másrészről engem lepett meg a legjobban, de egyáltalán nem untam a meccset.(Egy Packers-Bears volt egyébként) Nyilván először nem sokat értettem belőle, de apám folyamatosan magyarázta mit/hogyan/miért és miután egyre jobban átláttam a rendszert, egyre jobban megkedveltem. Azóta pedig immár egyfajta szent nap lett számomra az NFL vasárnap. A kedvenc csapatom elsősorban a Patriots. Apám régóta nekik szurkolt, és mivel az ő meccseikre volt a leginkább kíváncsi, ezért többnyire azokat a meccseket néztük. Ily módon őket ismertem meg először, az ő rosterüket tudtam először kívülről, és az ő történelmüket kutattam fel először.

Q.B.ueen: Rám tökéletesen igaz az a mondás, hogy “Kell pár meccs, hogy megértsd, de elég egy, hogy megfertőzzön.”. Öt éve történt, hogy beleszerettem ebbe a sportba, amikor egy haverom megkért, hogy nézzek meg egy meccset. Ez pedig egy Jets-Patriots meccs volt, tehát itt dőlt el a sorsom, hogy Patriots drukker leszek (pedig még semmit nem tudtam a csapatokról).

Mi a legszebb dolog számodra az NFL-ben?

kronikk: A kiszámíthatatlanság. Itt a szezon előtt kis túlzással és néhány kivételtől eltekintve nem lehet megmondani, hogy egy csapat most a Super Bowlért fog harcolni vagy az 1/1-ért.

Jarred: Leginkább az, hogy kívülről ez egy fizikális sportnak tűnik, pedig abszolút nem az. Értelemszerűen kell a megfelelő fizikum hozzá, de sokkal fontosabb a mentális erősség. Már a legelején is megdöbbentett mennyire összetett, mennyire sokrétű egy-egy play, és mennyire fontos az, hogy egy játékos egy pillanatra se essen ki a meccsből. Rövid időn belül világossá vált számomra, hogy a meccseket nem az dönti el, ki az erősebb, hanem hogy fejben ki van jobban ott a pályán. Számomra ez ennek a sportnak a szépsége.

Q.B.ueen: Edzői taktika, ami a meccseket érdekessé, kiszámíthatatlanná és izgalmassá teszi a csapatok között. A playek felépítése és különbözősége, a csapatok, ahogy próbálják megfejteni egymást. Aztán természetesen ott vannak a hatalmas játékok, a TD-k, az ütközések, ami adja a fizikális részét, amitől ez az amerikai foci.

Manning vagy Brady? Vagy Wentz? (Ne feledd, a válaszod befolyásolhatja a karriered az FK!-nál)

kronikk: Az első kérdésnél kifejtettem már, hogy miért Manning, meg a kedvenc csapatból azért gondolom rá lehet jönni, hogy nem Bradyt fogom itt választani :D Wentz játéka is tetszik, a fiatal irányítók közül talán ő a legígéretesebb, de azért kíváncsi vagyok, hogy sérüléséből, hogy fog visszajönni.

Jarred: A Brady-Manning vitának hatalmas szakirodalma van, és nem én fogok igazságot tenni ebben. Számomra mindkét irányító korának legjobbja, akik közül nehéz választani. Mégis, ha mindenáron muszáj lenne, akkor egy dolog van, ami miatt Bradyt választanám. Ez a mentális fölény. Manning sok meccset nyert meg hátrányból, de sokszor láttam tőle olyan meccseket, ahol nem úgy jöttek ki a számítások, ahogyan tervezték, és ettől kétségbeesett. Brady esetében sokkal ritkábban fordult elő ilyen, ő sokkal jobban össze tudta szedni a csapatot, ha nagyon égett a ház. Ő vezetőként egy fokkal erősebb volt, mint Manning. Ezért az én választásom rá esik. Wentz pedig… hát ő mindkettejüknél gyorsabban futná a 40 yardot.

Q.B.ueen: Pats szurkolóként, természetesen Bradyt mondom. Az, hogy ennyi idősen még mindig tudja hozni a fiatal irányítók szintjét, számomra elképesztő. És nem csak fizikailag, de mentálisan is ott van mindig a pályán, csak a játékra koncentrál és mindent megtesz a csapatáért és a győzelemért. Manninget nagyon tisztelem. Amit a ligában elért, az sok újonc álma és nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy ennyi ideig csúcsteljesítménnyel játszottak. Wentz pedig Wentz. Szerintem az egyik legjobb irányító jelenleg. Gyors, okos és ami talán a legfontosabb, dobi is tud. Hatalmas jövő áll előtte, miután felépül a sérüléséből.

Mi motivált leginkább, hogy jelentkezz szerkesztőnek? Mik a céljaid az FK!-val kapcsolatban?

kronikk: Nekem a sport egy nagyon fontos szerepet tölt be az életemben (sajnos egyik sporthoz sincs akkora tehetségem, hogy profi lehettem volna). Az NFL-t pedig nagyon megszerettem az utóbbi pár évben és mindig is az volt az álmom, hogy egyszer sporttal foglalkozó munkám legyen. A legmerészebb álmom, hogy egyszer sportriporter legyek.

Jarred: Hogy a legelső cikkem megírásakor mi motivált arról fogalmam sincs. Azt tudom elmondani, most mi motivál. Én elsősorban olyan cikkeket szeretnék írni, amik az NFL történelmével foglalkoznak. Szeretnék minél több régi nagy legendát megismertetni a szurkolókkal, mert úgy érzem azok az emberek, akikről írok, megérdemlik, hogy minél többen ismerjék a történetüket.

Q.B.ueen: Nekem nagy álmom, hogy sportújságíró vagy sportkommentátor legyek. Úgy gondolom, hogy az FK! remek alapokat adhat és rengeteg tapasztalatot gyűjthetek és ez motivált, hogy jelentkezzek.

 

 

Jarred, tőled kaptunk már jó néhány terjedelmes vendégcikket korábban, főleg történelmi vonatkozásúakat. Ilyenekre számíthatnak elsősorban az olvasók a jövőben is, (vagy tudsz tömörebben is fogalmazni)? 

Jarred: Az elsődleges célom, ahogyan fönt is írtam, pontosan az, hogy minél több NFL legendát bemutathassak. Ami a hosszúságot illeti… Tudnék tömörebben is fogalmazni, de úgy gondolom nincs értelme. Az ilyen legendákról kétféleképpen lehet írni. Vagy nagyon röviden, egy rövid szeletet adva a karrierjükből, vagy hosszan, törekedve arra, hogy minél többet átadhass az adott személyből. Mivel az én célom egy játékos/edző teljes történetének elmesélése, ezért itt csak a második út járható. De nem kell megijedni azért lesznek “rövidebb” írásaim is, csak más témában.

Kronikk, te miben érzed magad igazán otthonosan az NFL világában? Mit várhatnak tőled az olvasók?

Kifejezetten “kedvenc” területem nincs az NFL világában, szeretnék minden részében otthonosan mozogni, így kifejezett témakört nem tudok most mondani, de azt ígérhetem, hogy megpróbálok mindig valami érdekes dologról írni.

Q.B.ueen, a te helyzeted több szempontból is különleges. Te vagy jelenleg a szerkesztőség egyetlen női tagja, ráadásul aktívan űzöd is a sportot. Mondhatjuk, hogy ezzel tudsz egy (vagy kettő) új szemléletet hozni a Fűzővel kifelé!-hez?

Q.B.ueen: Női szemszögből nem hiszem, hogy sokkal másabb lenne az NFL, de úgy, hogy aktívan edzek, talán kicsit jobban belelátok néhány dologba. Igyekszem majd minél több oldalról megközelíteni egy témát és remélem, hogy az olvasóknak is tetszeni fognak a cikkeim.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!