Connect with us

Hír

Így választ futót Kyle Shanahan

Kyle Shanahan ha eddig nem, a Falcons offense-ének élén már mindenki fejében elhintette, hogy ért a támadósorokhoz. Miután a 49ersnél kérdőjeles volt a futóhelyzet, sokan úgy vélték, hogy a 2. picken Leonard Fournette kerül az öbölbe, de végül nem így lett. Mégpedig azért, mert nem ez Shanahanék filozófiája.

 

Mint ismert, a 49ers miután elcserélte a picjkét a Bearsszel, a harmadik választási jogon végül Solomon Thomst választotta ki az LSU sztárfutója helyett. Fournette nem volt benne John Lynch boardjának legjobb három játékosa között, így nem féltek lemondani róla. Shanahan így nyilatkozott a történtekről.

 

Bizonyított tény, hogy jó futókat tudsz a későbbi körökben is találni, nem csak magas draftpicken. Természetesen ez nem zárja ki a lehetőséget, hogy mi is magasan draftolunk egyszer egy futót. Ha találsz egy különleges RB-t, aki nincs az az isten, hogy ne lendítene hatalmasat a csapatodon, akkor nem szabad hezitálnod.

 

Szép mentés, ugyanis Saquon Barkley, a Penn State szörnyetege minden bizonnyal jelentezni fog a 2018-as draftra, és vélhetően olyan magasságokban találhat magának csapatot, mint Fournette vagy Ezekiel Elliott az elmúlt két játékosbörzén. Hogy miért került elő a futótéma és Leonard Fournette?

 

Nos, egy hellyel hátrébb a Jacksonville Jaguars nem habozott, és kivitte őt, ami az idei számait tekintve (923 futott yard, 8 futott TD) nem volt rossz befekettés. Ja, és történetesen Jaguars@49ers meccset rendeznek a hétvégén, ahol Fournette valószínleg újra pályára léphet.

 

Voltak már olyan különleges játékosok, akikért nem féltek magas picket beáldozni. Fournette idén top 4-es pick volt, Adrian Peterson korábban top 10-es, nem mondhatjuk, hogy egyikük sem érte meg. Ugyanakkor Terrell Davis 6. körös, David Johnson 3. körös, Le’Veon Bell pedig 2. körös volt, holott a karriejrüket tekintve simán top 5 picknek kellett volna lenniük. Éppen ezért nem aggódok, ha hátrébb választunk ki futót a drafton.

 

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy korábbi állomáshelyein milyen futókkal dolgozhatott. Első OC munkája során Houstonban a draftolatlan Arian Fosterrel dolgozhatott újonc évében, akiből később All-Pro játékos lett. A Washington Redskinsnél Alfred Morris a 6., Chris Thompson az 5. körben került a csapathoz, akik közül csak Morrisszal ért el jó szezont, de az idei éve Thompsonnak is jól sikerült. A Brownsnál Isaiah Crowell draftolatlanul került a keze alá, míg a Falconsban a harmadik körös Tevin Colemanből csinált jó játékost a rendszerébe.

 

Idén Joe Williamset a 4. körben hozták, míg a SPARQ-szörny Matt Breida draftolatlanként írt alá a 49ershez. És ha már visszatértünk a kiinduló pontra, maradjunk is itt, ugyanis komoly dilemma elé nézhetnek tavasszal. Carlos Hyde szerződése lejár, Joe Williams visszatér a sérültlistáról, és ott van akár Barkley (vagy más) a draftról, akár egy szabadügynök játékos a jövő évi piacról.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!