Connect with us

Hír

Ismét többet költhetnek a csapatok jövőre

Még véget sem ért az idei szezon, de már gőzerővel készülnek az újra, és nem csak a csapatok. A liga ugyanis megkezdte a kalkulációt a jövő évi salary capet illetően, és a franchise-ok számára jó hír, hogy tovább nőhet a keretük.

 

 

Az, hogy a fizetési keret minden évben növekedik, egyáltalán nem meglepő, hiszen a liga bevételei is ilyen ütemben növekednek. Ez teszi lehetövé, hogy a korábbi pár milliós ugrások helyett most $10 milliókkal növekszik a salary cap évről évre. 2011-től 2013-ig csak $3 millió volt az eltérés, 2014-ben már $10 millió, és azóta ilyen ütemben növekedik. Az idei évre $167 milliónál állt meg a számláló, jövőre pedig meghaladhatja a $170 millió dollárt a keret.

 

Az első becslések szerint $174,2 és $178,1 millió közé lövik be a salary capet a 2018-as szezonra, ami nem csak a franchise-ok, de a játékosok számára is örömteli. Mert minden egyes cap növelés = vaskosabb szerződés. Gondoljunk csak arra, hogy a 2016-os szezon végén még Aaron Rodgers volt a legjobban fizetett játékos a ligában, alig több, mint másfél év alatt már csak a hetedik ebben az összevetésben, ha az átlagkeresetet nézzük.

 

Több, posztjukon kiemelkedő játékos szerződése is lejár jövőre, akik új rekordokat állíthatnak fel a bérezésüket tekintve, arról nem beszélve, hogy ezzel a franchise tag értéke is növekedhet majd a jövőben. Lehet mégsem akkora áldás ez a csapatoknak, amikor minden játékos azért panaszkodik, hogy az NBA-ben több pénzt kapnak?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!