Connect with us

Érdekességek

Jimmy Garoppolo jött, látott és győzött

Garoppolo három hete lehetőséget kapott és élt is vele. A 49ers pedig új erőre kapott az irányítójával és sorra nyeri a meccseket. Garoppolo pedig kezdőként olyat hajtott végre, amire előtte Big Ben volt képes utoljára. Ugyanis a fiatal irányító az első öt kezdőként vívott mérkőzését megnyerte, ez pedig utoljára a Steelers kiválóságának sikerült.

 

 

Garoppolo ráadásul nem egy visszahúzódó game manager szerepkörben van, meghatározó futójáték mellett, hanem vezeti csapatát. Az elmúlt három mérkőzésen pedig top statisztikát produkál a ligában. A ProFootballFocus adatai szerint, ezen időszak alatt, például az ötödik legpontosabb irányító, 68.7%-os passzpontossággal. Rendkívül jól kezeli a nyomást, mert mikor szorongatják, akkor is 65.8%-al passzol, ami mellesleg a második legjobb a ligában, de például a harmadik legjobb passer ratingje van, ha a playhívás play action.

 

Ez csak pár kiragadott statisztika, de majdnem minden irányítómutatóban top10 közeli számokat tud felmutatni. Egyértelműen franchise irányító számok. De nem csak a számok, hanem a játék képe is azt sugallja, hogy tele van magabiztossággal és képes irányítani egy csapatot. A segítséget pályán kívülről és belülről is egyaránt megkapja, Shanahan nagyszerű gameplant rakott össze számára, a kisebb nevekből álló WR és TE szekciója pedig nagyszerűen teljesít. Az egész csapatot felspannolva játszik ennek pedig meg is van az eredménye.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!