Connect with us

Érdekességek

Jó még Eli egyáltalán?

Eli Manninggel kapcsolatban sok kérdés felmerült az utóbbi időben, de a legnagyobb kérdés mégis megmaradt. Vajon elég jó-e még ahhoz, hogy játszhasson? Statisztikái és teljesítménye alapján látható, hogy öregszik. Az elmúlt hat év öt legrosszabb öt irányítója között van, ha együttesen nézzük a passer ratinget, pontosságot, yard/kísérletet és az eladott labdák számát:

 

Eli Manning számai és rangosorlása az elmúlt hat évből

 

A 93 INT mutat a legrosszabbul, ellenben a 149 TD passz azért elég jól néz ki és a 23 ezer passzolt yard is szépen mutat. A pontosság az nyilván az ő sara, a yard/kísérlet mutatója pedig azért lehet ilyen pocsék, mert a borzalmas támadófal mellett egyszerűen nem volt ideje hosszabbakat dobni. Ha pedig például visszaemlékszünk a tavalyi évre és a Packers elleni PO meccsre, akkor ott egyértelmű, hogy az elkapói hagyták cserben.

 

Persze tény, hogy Eli nem játszik már úgy, amikor Super Bowlt nyert a csapattal, de kevés olyan irányító van jelenleg a ligában, aki összességében borzalmasabb offense-zel és rosszabb edzőkkel lenne megáldva. Nem vele van itt a legnagyobb baj, bár ha előre szeretne lépni a franchise, akkor talán már nem vele kellene tervezn.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!