Connect with us

Minden ami NFL

Kik lehetnek a Giants kiszemeltjei?

A Giants kitakarította a házat, elküldte a general managerét, Jerry Reese-t és a főedzőjét, Ben McAdoo-t is, így ők az első csapat idén, ahol megüresedett akár egyik, akár másik pozíció. Ezáltal nekik kicsit több idejük van keresgélni, gondolkodni, mint azoknak a franchise-oknak, akik majd csak január elsején, a Black Monday során rúgják ki edzőiket, GM-eiket. Egyelőre viszont maradjunk is a Giantsnél: hogyan tovább?

 

 

A Giants nagyon jó helyzetben van, ugyanis az ő csapatuk az egyik legkövetettebb, legkívánatosabb edzői és felsővezetői szemmel is. Nagy múlt, stabil tulajdonosi háttér, stabil franchise, ezek nagyon fontosak olyan jelöltek szemében, akik eddig nem annyira akarták elhagyni biztos pozíciójukat és vártak a legjobb lehetőségre. Nekik most eljöhet az idő és kibújhatnak az árnyékból, amit egy Browns vagy egy Jaguars kedvéért például nem tettek meg korábban.

General managerek

Elsőként feltehetőleg general managert fognak választani és vele együtt később (vagy félig egyidejűleg, mint a 49ersnél) választanak főedzőt. Kezdjük így a general manager jelöltekkel. Jegyezzük azért meg gyorsan, hogy addig nem nevezhetnek ki general managert, amíg a bizonyos jelölt csapatának szezonja véget nem ért.

A kirúgottak

Két general managert is kirúgtak a tavasz folyamán, a Chiefstől John Dorsey-t, illetve a Pantherstől Dave Gettlemant (plusz idevehetnénk Scot McCloughant is a Redskinstől). Mindkettejükkel már most leülhet a csapat beszélgetni, tárgyalni, hiszen nincs csapatuk, úgyhogy kezdetnek és információgyűjtésnek mindenképp érdemes lehet velük elbeszélgetni. Viszont ha ez megtörténik, könnyen lehet, hogy el is dőlt a harc. Néhány forrás már most azt pedzegeti, hogy Gettleman lehet az új GM New York kék felén.

Ennek az az alapja, hogy Gettleman már dolgozott a Giantsnél, hiszen 1999 és 2011 között volt a profi keretért felelős igazgató, illetve még egy évet elemző. A GM-keresést egyébként is az az Ernie Accorsi vezeti, aki sokáig volt a csapat general managere és ezáltal Gettleman főnöke.

A kivárók

Van két nagy név, akik a megfelelő alkalomra vártak eddig. Eric DeCosta és Eliot Wolf is ugyanolyan helyzetben van: van előttük egy erős, tisztelt és sokat látott general manager, akinek talán egy nap átvehetik a helyét. De az is lehet, hogy erre még nagyon sokat kell várni. DeCosta előtt a Ravensnél Ozzie Newsome, Wolf előtt a Packersnél Ted Thompson blokkolja az előrehaladást, így megragadtak másodhegedűsnek. Annál persze jobb dolguk van és jobb esélyeik saját csapatuknál a jövőben, hogy elmenjenek egy kis csapathoz, ezért is mondtak le interjúkat az utóbbi időben.

 

Ozzie Newsome árnyékában

 

A Giants hívása viszont olyan lehet, amivel bármelyikük meggondolhatja magát és engedhet a csábításnak, főleg ha úgy látják, hogy még hosszú évekig nem tudnak előrelépni a csapatuknál. Nálam ők lennének a legjobb megoldások egyébként, ha csupán a general manageri pozíciót nézzük – azt ugyanis nem tudom, hogy ki milyen HC-jelöltet hozna magával.

Akinek az oldalbordája McDaniels

Josh McDaniels lehet a legfelkapottabb főedző-jelölt idén, így ha a Giants őt szeretné megszerezni, akkor kereshet olyan general managert, aki jó kapcsolatot ápol vele és a csapathoz tudja csábítani. Ide is két jelölt van igazból. A Patriotstól Nick Caseiro, a profi keretért felelős igazgató a következő GM-aspiráns a sorban, nála nyilvánvaló a kapcsolat McDanielsszel és sokan hiszik, hogy ők együtt fognak elmozdulni New Englandből. A másik jelölt Louis Riddick, az ESPN elemzője és korábbi kiváló játékosmegfigyelő, akit már tavaly is úgy állítottak be, mint aki McDanielsszel párban mehetne például a 49ershez.

A többiek

Elég sok név merülhet még fel, például Joe Douglas, az Eagles profi keretéért felelős igazgató, vagy a Vikings asszisztens GM-e, George Paton, a Chiefs korábbi general managere és a Falcons jelenlegi asszisztens GM-e, Scott Pioli, csak hogy a legnagyobb neveket említsem. Ha esetleg nem akarnak túl nagy felfordulást (szerintem akarnak), akkor a jelenleg kinevezett ideiglenes GM, Kevin Abrams is lehet megoldás.

Főedzők

Ezt sokkal nehezebb találgatni, amíg nem tudjuk, hogy ki lesz a GM a csapatnál. A Giantsnek olyan főedző kell, aki jól tudja kezelni a médiát – ez New Yorkban elég nagy elvárás -, emellett rendet tud teremteni az öltözőben. A játékosok (főleg a védő oldalon, a nagyobb nevek) jelenleg azt érzik, hogy nincsenek tisztelve, ezért nem is nagyon tették magukat oda McAdoo-ért. Olyan edző kell, aki ezt meg tudja nekik adni, miközben nem engedi a dilettáns viselkedést.

 

 

Az első számú jelölt feltehetőleg Josh McDaniels lesz. Pontosabban ő lehet a legfelkapottabb jelölt a piacon idén (is). Egyébként az idei felhozatal nem tűnik túl jónak, nincsenek olyan fiatal, nagyra tartott koordinátorok, mint tavaly Kyle Shanahan, vagy Sean McVay.

Mivel nem volt túl régen, így megnézhetjük azt is, hogy kivel interjúzott a Giants két éve, mikor végül McAdoo-t nevezték ki. A lista így nézett ki: Adam Gase, Steve Spagnuolo, Doug Marrone, Teryl Austin (Lions védőkoordinátor), Mike Smith (Falcons védőkoordinátor), illetve Hue Jackson iránt is érdeklődtek. Közülük Gase, Marrone és Jackson jelenleg főedzők, így őket vegyük le a listáról (habár Jackson alatt meleg lehet a pad). Spagnuolo lenne a belső előléptetésre példa, de ez szerintem elég valószínűtlen opció.

A további jelöltek közt pedig a következő edzők lehetnek előreláthatólag: Matt Patricia (Patriots védőkoordinátor), Matt Nagy (Chiefs támadókoordinátor), Dave Toub (Chiefs speciális egység koordinátor), Mike Vrabel (Texans védőkoordinátor), Jim Schwartz (Eagles védőkoordinátor), John DeFilippo (Eagles irányítóedző).

De azért bedobnám még Tom Coughlin nevét is a móka kedvéért. Vagy esetleg visszatérne az NFL-be Jim Harbaugh? Vagy a Stanford edzője, Davis Shaw meggondolja magát és kipróbálja magát a nagyfiúk között? Vagy ismét elővesszük Nick Saban nevét? Kétlem, de a Giants állása tényleg olyan vonzó lehet, amire a közeljövőben egyáltalán nem biztos, hogy lesz példa és lehetőség.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!