Connect with us

Összefoglaló

Lúzerek, seggek és MVP kandidánsok

Mi is küzdünk a karácsonykor megszokott kajakómával, aminek következtében az összefoglalóink sem a megszokott formájukban érkeznek. Ezúttal a három helyett két blokkba szedtük őket, és kicsit zanzásítva tálalnánk elétek. Reméljük a hasonlattól nem jönnek fel a kisrókák a sok kaja után. A tovább után a 19:00-ás sávból csemegézhettek.

 

Előre szólok: bár majdnem minden meccsen volt WTF bírói ítélet, ezekkel nem foglalkozok külön.

 

Detroit Lions 17 @ 26 Cincinnati Bengals

 

Sikerült egy kézben tartott meccset elbuknia a Lions csapatának. Az első félidő abszolút nekik állt, megszerezték a vezetést, jött a már-már szokásos interception a Diggs-Quin-Slay hármas valamelyikétől, egyszerűen nem volt benne a meccsben egy leolvadás. Aztán Vontaze Burfict belekergette egy interceptionbe Staffordot, aki a tök üresen álló Vincent Rey kezébe dobta a labdát, és ezzel a momentum át is került a Bengalshoz. A hazai csapat végre visszakapta Joe Mixont a backfieldre, de már a meccs elején ismét elveszettték, ezúttal bokasérülés miatt. Azonban a helyére beszálló Gio Bernard közreműködésével sikerült visszarázódniuk a meccsbe, és az utolsó negyedben teljesen átlépték a Lionst.

 

 

Marwin Lewis nagy valószínűséggel utolsó hazai meccsét irányította Cincinnatiben a csapat főedzőjeként, de ezzel a vereséggel már Jim Caldwell és stábja alatt is inog a kispad. Ugyanis ezzel a pofonnal kiestek a rájátszásért folyó harcból, ráadásul Jim Bob Cooter is leszerepelt, mint OC. Stafford borzasztó meccsen van túl, és erről a cserejátékosokból összerakott Lions fal a felelős, akik 18(!) alkalommal engedtek nyomást rá, így azért nehéz.

 

Miami Dolphins 13 @ 29 Kansas City Chiefs

 

A baszó Chiefs visszatért, ezt alighanem kijelenthetjük. Múlt héten a védelem állította meg a Chargerst, most az offense is fellépett a szintjükre. Két turnovert szerzett a D#, amiket egyaránt mezőnygólokra váltott a Chiefs. A támadósor sikerességéhez vissza kellett nyúlni a szezon előtt bevált recepthez. Alex Smith nem most játszotta karrierje legpontosabb meccsét, ellenben nem adta el a disznóbőrt. Tyreek Hillt megint sikerült megtalálnia, aki 100+ yard fölött zárt, illetve Travis Kelce is TD-t szerzett. Kareem Hunt pedig 29 futáskísérlet és négy elkapást jegyzett, hozta is az újabb TD-t csapatának. És igazából tényleg ennyi elég volt, a Chiefs ott van a rájátszásban, hiszen megnyerte csoportját.

 

A Dolphins ugyanis a második félidőben nulla pontot pakolt fel a táblára, és ismét az offense mondott csődöt. Adam Gase is alulmúlja tavalyi szezonját, a nagy frigy Jay Cutlerrel nem úgy alakult, ahogy azt sokan remélték. A legjobb statisztika ennek bizonyítására, hogy nyolc 3rd downból egyet sem váltottak 1st downra, hiába vannak ott tehetséges és fiatal támadók. Pedig nem kellett Cutlernek nyomás alatt játszania, de ez a Dolphins egy mentálisan megtépázott csapat, ez pedig pláne érthetlenné teszi a Patiorts elleni győzelmüket.

 

Cleveland Browns 3 @ 20 Chicago Bears

 

Megvan John Fox első győzelme favoritként a Bears kispadján! A havas időben lejátszott találkozó biztossá tette, hogy itt a földön fog eldőlni a csata, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Bears három futott TD-vel növelte az előnyét. Pedig összességében semlegesítette a Browns a földön való előrehaladást, ahogy azt idén már sokszor, Howard csak 2-es átlagot tudott felmutatni. Pechükre két nagy játékból szerzett TD-t… De nem csak ebben brownskodta el a meccset a Cleveland. Végre bejutnak 5 yardon belülre a Bears célterülete előtt, erre fumble? Ne már…

 

 

Ahogy az is kezd egyre bizonyosabbá válni, hogy DeShone Kizerből nem lesz franchise irányító. Ismét egy borzasztó meccset tudott le, elképesztően rossz döntésekkel, 50%-os passzpontossággal, és két interceptionnel. Egyedüli mentsvára Duke Johnson yards after catch skilljei voltak, de ha a két eladott labdáját megnézzük, akkor érthetetlenül állunk a történtek előtt. Na nem mintha a Bears passzjáték működött volna, ugyanakkor Mitchell Trubisky játéka egyre jobban tetszik, remélhetőleg jövőre egy jobb Bears offense-ben irányíthat. A meccs MVP-je azonban nem a fent említett nevek közül kerül ki: Kyle Fuller élete meccsén volt túl, leszedte a pályáról Josh Gordont.

 

Vereségével a Browns már készülhet az 1/1-es draftcetlire, ezzel ugyanis matematikailag is biztossá vált, hogy 2017 után 2018-ban is ők kezdhetik meg a játékosbörzét.

 

Atlanta Falcons 13 @ 23 New Orleans Saints

 

A hétórás sáv legnagyobb téttel bíró meccsét eldöntötték odafenn: ezt a találkozót csak a New Orleans Saints nyerhette meg. Pont. Hogy miért? Nézzük csak!

 

Ott van Lattimore intASSceptionje, amit ha akarna sem tudna még egyszer ugyanígy megcsinálni.

 

 

Aztán ott van a deja vu, hogy Deion Jones ismét lehalássza Drew Brees passzát, hogy aztán Devonta Freeman Mark Sanchezt megszégyenítő módon veszítse el egy buttfumble-lal.

 

 

Úgy tűnik ez a meccs ma a seggekről szólt, de ezek olyan mentális erőt adtak a Saintsnek, hogy bizonyossá vált, hogy ma nem osztottak a Falconsnak lapot. Csak az utolsó negyedben tudtak érdemben is hozzátenni a meccsükhöz, de ott már késő volt. Így hiába az a 149 elkapott yard Julio Jonestól, csak a fantasy játékosoknak okozott örömöt. Pedig a két csapat szinte kottára azonos számokat produkált, mégis a Saintsnek jött ki jobban a lépés. Ezzel ők már a páholyban érezhetik magukat, a Falcons számára viszont élet-halál meccs vár a Panthers ellen jövő héten.

 

Denver Broncos 11 @ 27 Washington Redskins

 

Végre eljött a Görög Bowl, ahol Zeusz fia Adam Gotsis és Matt Ioannidis feszült egymásnak! Sajnos nem róluk szólt az összecsapás, de igazából a Broncosról sem. Egész héten azt lehetett olvasni, hogy a denveriek szinte szájjal veszik le Kirk Cousinst. Vajon ez az irígység jele? Ezt sosem tudjuk meg, de valamit megéreztek: Cousinst nem tudták megfogni, az ütött-kopott támadófal ellenére nem helyeztek rá drasztikus nyomást, aki így 3 TD-vel ajándékozta meg elkapóit. Egyszer azért sikerült eladnia a labdát, de olyan tükörsimán nyertek, hogy igazából nem osztott, nem szorzott.

 

A Broncos rajongóknak jó hírünk van: már csak egy meccs, és vége a gyötrelmeknek. Mert ezt elnézni annak tudatában, hogy nemrég még Super Bowlt játszott a csapat, sokaknak sírni támad kedve. Brock Osweiler ezúttal nem váltotta meg a világot, C.J. Anderson mágiája pedig kevés volt a boldogsághoz.

 

Los Angeles Rams 27 @ 23 Tennessee Titans

 

A vártnál sokkal izgalmasabban alakult a meccs, és szinte végig kiélezett találkozót láthattunk. Igazából a meccs elején egyáltalán nem volt benne, hogy a végén a Ramsnek kell szaladnia az eredmény után, pedig így történt. Wesley Woodyard fumble return TD-je nem csak a fordítást jelentette az első félidőben, de onnantól (szinte) minden Rams pontszerzésre sikerült válaszolnia a hazaiaknak. Érdekes, hogy Mariota és Goff passzkísérleteinek száma szinte megegyezett, előbbi 38, utóbbi 39 átadásból adott 22 pontos passzt, és még a yardok száma sem annyira különböző (Goff 301, Mariota 275). A TD/INT arány viszont szemet szúró. Míg Goff 4 TD mellé 0 eladott labdával bírt, addig Mariota nem adott hatpontos átadást, ráadásul el is adta egyszer a zsugát.

 

Hogy mégis ennyire meccsben maradt a Titans, az Ficken bénázásának a sok játékos által hiányolt no huddle offense-nek, valamint az elképesztően jól dolgozó támadófalnak köszönhető, aminek hála többször is összejött egy-egy nagy játék. Na de mik ezek a nagy játékok Todd Gurley-hez képest, akinek egy 80 yardos elkapott TD is ott van a lőlapján! Összesen 276(!) yardot kapált össze, utolsó két meccsén majdnem elérte az 500 yardot, amivel nem kopogtat, dörömböl az MVP várományosok ajtaján.

 

 

A Rams ezzel a győzelemmel megnyerte az NFC Westet, és készülhet a rájátszásra, hosszú idő után először. A Titansnek még nincs minden veszve, de a Jaguarst midnenképp le kéne győzniük, hogy a saját kezükbe vegyék sorsukat.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!