Connect with us

Érdekességek

Melyek az alulteljesítő csapatok?

Bő egy éve itt az oldalon is bemutattuk a pitagoraszi győzelmeket, amik szerzett és kapott pontok alapján mutatnak egyfajta várt győzelmi mennyiséget. A baseballból importált mutató nagy sikerességgel mutatja meg, hogy a következő évben mely csapatoktól várhatunk visszaesést és fellendülést, és jó eredménnyel jósolja meg a Super Bowl győztesét. Brett Lieblich aktualizálta a képletet, és ezt felhasználva megnéztük, hogy a szezon eddigi számai alapján ki hol áll – és kinek hol kéne állnia.

 

 

Az oszlopok között a PYTH mutatja, hogy mennyi győzelemmel “kéne” rendelkeznie egy-egy csapatnak a pontjai alapján. Túl senki nem teljesíti magát (egyedül a Billsnek van 1.0-t meghaladó többletgyőzelme), viszont számos csapatra rájár a rúd annak ellenére, hogy nem érdemelték ki. Az élboly csapatai a helyükön vannak, azonban a Jaguars, Rams, Ravens, Chargers, Buccaneers, Texans, Bears, Giants, és a Browns legalább 2 győzelemmel (a Browns esetében hárommal) kellene, hogy jobban álljanak. A pitagoraszi győzelmek magas valószínűséggel lövik be azokat a csapatokat, akik jövőre szárnyalni vagy szenvedni fognak. Aki legalább 1.0 győzelemmel felül- vagy alulteljesíti a várhatót, az a következő évben az ellentétes irányba fog mozdulni. A Jaguars és a Rams részéről sem elképzelhetetlen, hogy még jobban menjen a szekér nekik, a Chargers esetében kifejezetten érthető, a Bucs, Texans, Bears, és Giants (és akár a Browns) részéről pedig kifejezetten elvárható.

A JAX-drukkerek pedig örüljenek: ha a szerzett és kapott pontok alapján akarnánk felállítani egy power rankinget, akkor most dörzsölhetnék a tenyerüket.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!