Connect with us

Hír

Mike Mitchell: Arra szerződtem, hogy teljes értékű, kontakt futballt játsszak

 

Az elmúlt hét történései következtében, a liga vezetősége újra módosításokra adta a fejét. Ezek nagy része a játékosok védelmét szolgálná, de ugyanakkor újabb szubjektív és soft tényezőket vinne a játékba. Ezt természetesen sokan támogatják, mert nem szeretnének annyi sérülést látni, de akadnak ellenzői is.

 

 

Mike Mitchell, a Steelers játékosa például egyértelműen a szabálymódosítások ellen kampányol.

 

Ha flag focit szeretnétek látni, akkor vegyük le a védőfelszerelést. Az sokat könnyítene rajtam. Nem akarjuk viselni ezeket a nehéz védőöltözeteket. Azért szerződtem, hogy teljes értékű, kontakt sportot játszhassak, mi ezt csináljuk. Úgy érzem, mintha meg kérne kérdeznünk egymást egy ütközés előtt, hogy esetleg megüthetnélek-e?

Mitchell csalódottsága és indulata érthető. Ő egy amerikai futball játékos, aki évek óta azért küzd és kockáztatja testi épségét, hogy ezt a gyönyörű játékot játszhassa. Bizonyára ő sem szereti a sérüléseket, de nem szeretné ha teljesen kiölnék az ütközést a futballból. Az ugyanis ennek a sportnak a velejárója.

 

Én hasonlóan vélekedek, mint ő. Szeretném én is ha az összes játékos sérülésmentesen végigjátszhatná a szezont, mert úgy láthatnánk teljes értékű csatákat. Ugyanakkor nem szeretném, hogy a túlzott szabályozással elvegyék a játék egyik szépségét. Az be kell látni, hogy nehéz igazságot szolgáltatni ebben a helyzetben. Csak bízni lehet abban, hogy végül olyan döntés születik, amelyik mindkét fél érdekeit védi.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!