Connect with us

Hír

Mostantól súlyos büntetésre számíthatnak a bírókat bántalmazók

Az ESPN információ szerint az NFL hétfőn figyelmeztette mind a harminckét csapatot, hogy a jövőben mélyebbre menően fognak foglalkozni a bírókat sértő ügyekkel, melynek köszönhetően az egyes vitás esetekben komolyabb szankciókat is hajlandóak alkalmazni. Troy Vincent, az NFL ügyvezető alelnöke egy közleményben jelentette ki, hogy a bírókkal szemben mutatott inkorrekt magatartást a jövőben súlyosabban fogják büntetni:

Azt szeretnénk, ha a játékosok a pályán maradhatnának, senki sem akarja, hogy egyes játékosok a kiállítás áldozatává essenek, ezzel befolyásolva a mérkőzés menetét, annak végeredményét. Az elmúlt hetekben viszont több olyan esetnek is a szemtanúi lehettünk, amikor egyes játékosok viselkedése túl ment egy bizonyos határon, amit kiállítással és eltiltással kellett büntetnünk. Ez viszont nem az az NFL, amit mindenki megszokott, ezek nem mi vagyunk. Nem szabad, hogy ilyen irányba haladjanak az ügyeink.

Az ügyet illetően nem csak Vincent, hanem az NFL Bírói Szövetségének alelnöke, Scott Green is elmondta a véleményét:

Nagyon méltányoljuk, hogy a liga fellép a bírókat sértő esetekkel szemben és figyelmezteti a csapatokat, hogy a megtörtént eseményeknek a jövőben nagyobb jelentőséget fognak tulajdonítani. Arra számítunk, hogy ez kellő erővel fog hatni a klubokra és ezentúl kevesebb vitás esettel kell majd szembe néznünk.

Az NFL azok után jutott el erre a szintre, hogy idén már három játékost is ki kellett állítani a bírókkal való összetűzések (testi kontaktus) miatt. Ha ez nem lett volna elég, akkor az Falcons elleni vereség során Sean Payton is olyan magatartást tanúsított (beszaladt a pályára ordibálni a zebrával), ami szembe megy a liga normáival, erre természetesen zászlót is dobtak a sporik, sportszerűtlen viselkedés miatt. Payton arra hivatkozott, hogy a bírók elfújták a meccset, ugyanakkor véleményét korrektebb keretek közé is szoríthatta volna.

Az ilyen és ehhez hasonló eseteket szeretné redukálni a jövőben az NFL, melynek vezetői azt szeretnék, ha sem kiállításra, sem pedig eltiltás sorsára nem jutnának a játékosok és az edzők egyaránt. Ehhez viszont komoly ösztönző erővel kell hatni a csapatokra, hogy azok megértsék, hogy az ilyen megnyilvánulásokkal nem csak maguk, de a sportág renoméját is rontják. Ez pedig senkinek nem érdeke.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!