Connect with us

Összefoglaló

Nem kell irányító a győzelemhez!

Felettébb különös mérkőzést láthattunk az éjjel. A Falcons a jól bevált receptet alkalmazta, amit néhány csapat már sikerrel vett elő: irányító nélkül játszott, és védelemmel nyerte meg a meccset.

 

A leadben olvasott mondat azért elég meredek. Irányító nélkül, védelemmel nyer a Falcons? Lehet, hogy fordított nap van, vagy atlantiszi energizálás történt, de sikerült egy vállalhatatlan formát felmutató Tom Savage Brock Osweiler Matt Ryan “irányításával” behúzni a meccset. Ehhez nem kellett más, mint a földöntúli szinten játszó Deion Jones, és a Falcons defense. A meccs maga nagyon fura volt, nem nevezném jónak: mindkét félidő vége nem megszokott módon folyt le. Az első félidő végén mezőnygól-távban, pár másodperccel a vége előtt Ryan dobott egy interceptiont Lattimore-nak, aki átvitte a túloldalra és jöhetett a Saints egy mezőnygóllal a legutolsó másodpercekben, azonban kaptak egy büntetést rossz felállás miatt és mivel támadóbüntetéssel véget érhet a félidő és a rúgás alatt lepörgött a maradék idő, így mehettek is szünetre a csapatok, Saints pontszerzés nélkül.

A meccs végén az endzone interception és a Sean Payton-büntetéssel egybekötött fumble is elég szépre sikeredett. Dan Quinnek nagyon sok fagyit kell vennie a védőknek, mert az ő irányítása most nem sokat ért itt, és sikerült tökéletesen rossz gameplannel felállni. A tavalyi Falcons mindenkire feltett százmillió pontot, most megszenvednek a jó csapatok ellen, döcögés megy csak. A Falcons nem mellesleg 9 first downt szerzett büntetésből, míg a Saints nullát, azért ez meredek volt.

 

 

Matt Ryan csutkaszarul játszott, a 15/27, 221, 1/3 számok önmagukért beszélnek, de a pályán sokszor nem volt ott fejben, erre tökéletes példa a GIF, amikor a The fuck! What are we doing? mondatok hagyták el a száját snap előtt. Mereven nézte az elkapóit, egyszer Julio le is ordította a fejét, nem tudott nehezebb dobásokat megcsinálni. (Most képzeljük el, hogy milyen rossz játékos lehet Beathard vagy Hoyer, ha Shanahan MVP-t csinált Ryanből. Ryan nem lett rosszabb (tavaly sem volt annyira jó talán), az edzői munka és a kisebb szerencse (/több szerencsétlenség) sokat változtat a képen. Tavaly sokszor elejtették a szar passzait, most szinte mindet leszedik.) Julio etetése most majdnem a visszájára fordult, egész egyszerűen ő sem tud azzal mit kezdeni, ha csak neki kell vinnie a csapatot.

A Falcons védelme azonban eléggé odaverősre sikeredett. Drew Brees 17 ponton tartva, kritikus pontokban megállítva őt a második félidőben. Azt még ki kell deríteni, hogy kik játszanak a Falcons mezében a védőoldalon, de eleddig nem ezeket a játékosokat láttuk. A játék vége külön parádés volt: Freeman elejtette a labdát, amit összeszedett az egyik OG, de közben Sean Peyton a pályára lépett időt kérni, emiatt büntetést kapott, és meglett a first down, amivel ki tudták térdelni a meccset.

 

 

A Saintsben is csak két ember létezett, Brees és Thomas. Csóri Kamara az első drive-ban agyrázkódással esett ki, Ingram pedig nem tudta átvenni teljesen a szerepét, nagyon látszott és nagyon fájó volt az újonc hiánya. Mindenki csöndes volt amúgy Thomason kívül, egyedül Ginn emelendő még ki, egy ponton horror szerelést kapott Ricardo Allentől, mikor Brees a védőbe vezette a passzával, de nem ejtette el a labdát. (Ezt hívják a Welker-játéknak.) Azért Breesen is múlt a csúnya eladott labdája, szóval ne emeljük piedesztálra. 1:25-tel a vége előtt mindenkit befuttatni az end zone-ba gólyafos-alakzatban, hogy aztán az ötfős fedésben levő emberére dobja, miközben nincs rajta 4 falembernél több, és Ingram 4-5 yardra teljesen nyitva, az nagyon gázos. A védelem legalább a szeren volt, szenvedett velük a Falcons rendesen, de nem voltak kulcs-megállítások, és nem volt lenullázva Julio sem (sőt).

 

 

Összességében ez egy tipikus NFC South rangadó volt, ahol sikerült a Falconsnak teljesen elvennie a Saints esélyeit, hogy első vagy második kiemelést kapjon. Mindeközben ők maguk is legfeljebb a második WC-helyre ácsingózhatnak, de ez nélkülözhetetlen győzelem volt számukra. Megvallom, azért jó lett volna látni, mire képes Brees két-három playre elég idővel, időkérés nélkül, a Falcons Red Zone kapujában. Két hét múlva visszavágó!

 

 

Falcon – Saints 20-17

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!