Connect with us

Összefoglaló

Nesze sánta, itt egy púp!

Kijegecesedett a rájátszás képe, többen elköszöntek, többen pedig az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, hátha mások elrontják, és akkor ők jutnak be. Sok sikert.

 

Bills – Patriots 16-37

Döcögős kezdés után megetették a labdát a Bills védelmével Foxboroban. Poyer vissza is hordott egy eladott labdát a második negyed közepén, Brady simán csere QB-szinten hozta az első két negyedet. Aztán a félidőben történt egy kattanás, és a jó öreg Bradyt láthattuk, véresen precíz, szinte hibátlan játékkal. A második félidőben ezzel párhuzamban szétfutották a Bills védelmét, ahonnan NAGYON hiányzik Dareus, hiszen Lewis és Gillislee kegyelem nélkül tolták keresztül magukat. 5.1 yardot hoztak átlagban a futásokkal, ami barátok között is azt jelenti, hogy nem volt nehéz első kísérleteket szerezni. (Ez a második félidőben ment is.) Gronk félelmetes egykezes TD-t hozott össze (Odell kicsoda?), bár őszintén pont ezért nem sajnálom a Billst. Akik azt hiszik, hogy ha ráállítanak egy 183/89-es safetyt emberezni a 198/120-as Gronkra, akik közül amúgy utóbbi alig futott lassabb 40 yardot, azok meg is érdemlik. A védelem megint hektikus volt, hepéket hupák követtek, Van Noy hiánya érezhető volt. Valódi teljesítményt mondjuk nem mutat ez a meccs, nagy erőfeszítést nem kellett tenniük ilyen támadósor mellett.

 

Sok sikert!

 

Sean McDermott kontroll alatt tartja a csapatát, akik nem gyűrték, gyömöszkölték Gronkot, és a földön fekvő Lewist is felsegítették. Dennisonnak repülnie kell, a gameplan borzasztó, a playhívások még rosszabbak. Első és gól? Mínusz 10 yardos screen a fullbacknek. Második és 25? Fullback futás középen! A passzjátékokat sajnos Taylor nem tudja megcsinálni (mondjuk 6 sack után ugye), és ha a védelem kicsit is figyel a lábaira, akkor menekülni sem tud. Annyira biztosra akar menni, hogy szinte zsebre teszi a labdát, annyit vár vele. A futások viszont megint csak nem mennek, mert McCoy sem képes mindenre, ha szar a play. 10 támadópont még egy jó védelem ellen is kevés. A védelem nem világtalan, pár elemmel nagyon odaverős lenne, de amíg a támadósor szürke szamár a ködben, és a rendre túl sok emberrel felálló védelemnek kéne feltartania a Patset, addig baj van. (De komolyan, a Bills az egyik playen 15 védővel volt a pályán. Az mi?)

 

 

Jaguars – 49ers 33-44

Elképesztő, amit Garoppolo bemutat. San Franciscoban mindenki vérbő nemi szervekkel fog mászkálni egy évig, ugyanis ez a csapat így simán rájátszásba juthat jövőre, és Shanahan csodát tehet. Egész életére meg kell kötni a szerződést vele, ugyanis vele tudtak egyedül 44 pontot feltenni a Jaguarsra idén…a második legtöbb eddig 37, a harmadik 27 volt. A 49ers támadójátéka elősegítette, hogy ötlettelennek tűnjön a Jags eddig összeszedett védelme, a védelmük pedig valahogyan összehozta azt, hogy Bortlesből a jól megszokott béna legyen újra. Utóbbiban nyilván segített az is, hogy a Jaguars az elkapók terén szó szerint 7-8. WR-eket használ már. A kulcs ott kereshető, hogy Fournette-re volt ráállva mindenki, teljesen le volt zárva, Reuben Foster nagyban járult hozzá ahhoz, hogy 2.7-es átlagot fusson.

 

Brady képzi Garoppolót

 

A JAX részéről nincs más hátra, mint leigazolni Kaepernicket a rájátszásra, Bortles ugyanis el fogja veszíteni nekik. Ott már nem fog működni a futás erőltetése, és nagyot kell mennie Marrone-nak, hogy ellensúlyozza ezt – hiszen elkapók sincsenek a csapatban már. ARob még csak megoldotta volna ezt, de nélküle necces lesz. Keelan Cole nagy meccset tudhat maga mögött újra, de azért várjuk ki a végét, mégis csak egy draftolatlan zöldfülű (és lássuk, ahogy megállt a route közepén, és leszedték a labdát). Marrone-nak feladata lesz az is, hogy kicsit visszavegyen a Seahawks-aromából, amit a srácok kaptak, mert egy vesztes meccsen nem megy az, hogy elkezdenek anyázni, meg fejelgetni másokat. (Malik Jackson különösen paraszt volt, ő még a sajátjainak is nekiment, szegény vizesfiú kapta mégis a legnagyobbat.) Leírni azért nem kell a védelmet, jó is lehetett volna ez, csak nem volt meg az összhang. Egyénileg jó volt a teljesítmény, de kicsit olyan volt az érzés, mintha DC nélkül álltak volna ki. Ez nem baj, ebből lehet tanulni, és ésszel menni a rájátszásba, nem pedig nagy mellénnyel.

 

 

Chargers – Jets 14-7

Teljesen eseménytelen mérkőzést játszott a két csapat. Rivers keményen etette Henry hiányában Antonio Gates-et, és Melvin Gordon is a jobb formáját hozta. Ettől a támadójáték még nem működött, és a védelem is inkább volt diszfunkcionális, mint nem. Perryman nélkül egy nagy nulla a futásvédelem, ugyanis Korey Toomer egyedül nem tud csodát tenni, még a Red Zone-ban kierőszakolt labdavesztéssel sem. A nagy menetelés után elkezdett visszaomlani a csapat, a papírforma alapján bejutnának a rájátszásba, de tudjuk, hogy ebben a ligában mit jelent a papírforma.

A Jets egy középszerű játékot mutatott fel Petty vezetésével, aki a szép menekülésein kívül borzasztó volt. A futójáték legalább zakatolt, az “add a labdát Powellnek”-gameplan működőképesnek tűnik, a futó teljesen szétesett játékokon is nagyot tudott menni. A Jets védelmét meg kell dicsérni, a fal brutálisat játszott. A nose tackle Mike Pennel egyedül ezen a meccsen feleannyi futást megfogott, mint a szezonban eddig összesen, és úgy szívatta a Chargers C Spencer Pulleyt, ahogy nem szégyellte. Jordan Jenkins is sokat volt Rivers arcában, pedig az elmúlt pár meccsén nem alkotott nagyot.

 

Buccaneers – Panthers 19-22

Szenvedős mérkőzés volt mindkét csapat részéről. Mezőnygólok és elvesztett labdák repkedtek, gurultak mindenfelé. A Tampa rettentő sokat bénázott, jó, haladós támadássorozatok végén elvesztette a labdát. Vagyis helyesbítsünk, Winston vesztette el. Három fumble megy a kis lapjára, ebből mindegyik a Panthershöz került, pedig valójában nagyon ügyesen játszott. Mellé ugye ott az ominózus Chris Baker-bemozdulás a legkritikusabb pillanatban, a csapat egy szottyogó Panthersnek kínálta fel tálcán a győzelmet. A Tampa részéről talán egész évben nem láttunk ilyen kemény védelmet, Lavonte David tényleg központi a csapatban, és úgy általában sikerült lefojtani a Carolina támadósorát, ami azért meglepő, hiszen a kezdő CB nem is játszott, és úgy általában a liga alsó harmadában vannak védekezés terén.

 

 

A Panthers elég eredménytelen volt, Newton nem volt sikeres a levegőben, a földön pedig pont annyira, hogy ne legyen esélytelen a mérkőzés. A fala többé-kevésbé megvédte őt (igaz a Tampa pass rush nem igazán létezik), ő ezt pedig egy tipikus Panthers-játékkal honorálta meg. Nagy visszahordott TD, kihagyott extra. Balfaszkodás, majd utolsó pillanatban valami érthetetlen TD-vel győzelem. A lényeg a győzelem, még mindig versenyben vannak a divízióért is. Kawann Short és Julius Peppers felzabálták a Tampa falát, Winstont folyamatosan nyomás alatt tartva. A csapatból láthatólag nagyon hiányzik két életképes safety, és minőségi elkapók Cam labdáihoz. Kurt Coleman teljesen összeomlott a két évvel ezelőtti játékához képest, és a jelenlegi elkapógárdában nincs meg az a képesség, hogy Newtont kimentsék a húzós helyzetekből.

 

Seahawks – Cowboys 21-12

A Cowboysnak ennyi volt a szezon, Zeke visszatérése eredménytelen volt. Prescott hozta a rosszabbik formáját, kétszer eladta a labdát, és Zeke sem segítette ki. Nem volt rossz, csak nem volt kiemelkedő, amit elvárhatunk tőle. Dez Bryant viszont borzasztó volt, és egész egyszerűen nem lehet tovább tagadni, hogy a jó éveit letudta, és megindult a lejtőn. Hisztizik a kamerák előtt, hogy nem kap labdát, utána pedig elveszíti, hogy TD-t hozhasson a Hawks, két másikat pedig elejt, teljesen tisztán, persze az egyiket interceptionre. Bryant jelenleg egy primadonna, aki néha megaláz egy középszerű CB-t, és aztán erre játssza a főnököt. Több rossz játéka van már, mint jó, a maradék pedig mind teljesen jellegtelen, íztelen. A védelemre kevesebb panasz lehet, Lee parádés, mint mindig, Lawrence tovább pusztít (igaz ő inkább néha verte meg nagyon Ifedit, mint sokszor), és a Wilson-Hitchens párosra sem lehetett panasz. Ez a meccs nem a védőoldalon ment el.

A Seahawks peidg tovább kapar az egy szem rájátszás-helyért. Wilson nem volt kiemelkedő, de vigyázott a labdára, és a lehetőségeket többé-kevésbé kihasználta, ha tálcán volt nyújtva. Mike Davist meg kell dicsérni, a számok nem mutatják, de minden rohadt inchért megküzdött a pályán. Folyamatosan kontakt alatt kezdte a futásait, egy jobb fallal nagyon ügyes futó lehetne. A támadósor általában nem a mennyiségre épített az este, inkább kihasználta a ritmust és a kedvező mezőnypozíciókat, amiket a védelem (és főleg Dez Bryant) adtak nekik. Coleman egy pick6-szel megfordította a lendületet, és innentől nem volt megállás. Wright azonban nem csak a lepattanó INT miatt volt jó, de nyolc passzból hármat engedett csak magán, 15 yardra összesen. Frank Clark csakugyan kihasználta a lehetőségeit, Tyron Smith távozásával felkötötte a partedlit, és hat siettetést és egy sacket hozott össze, majd egyedül megevett három Zeke-futást. Nyami.

 

Giants – Cardinals 0-23

A Cards kinullázta a múlt héten 500+ yardot az Eaglesre pakoló Giantset. Érthetetlen. Az egész csapat Larry Fitz tökeiről csüngött, aki már a második negyedben 100 yard felett volt. Fitz végül 9/119/1 számokkal végzett, de dobott egy 21 yardos passzt is. Stanton ült a volán mögött most, aki mélyre borzasztóan dobott, rövidre és középre azonban nagyszerűen, ez pedig elég volt ahhoz, hogy mozgassa a láncot. A védelem viszont kiemelkedő volt, Elinak nem engedtek gyakorlatilag semmit. Bethea és Baker együtt elképesztő páros, Bethea a levegőt, Baker a földet figyeli, és megfognak mindent. Előbbi két INT-et hozott össze (ebből az egyik egészen elképesztő volt), utóbbi pedig öt futást is megfogott egyedül, lényegében egymaga zárta le az amúgy mondjuk pont nem erős Gallman-Darkwa-Perkins triót.

Eli nem volt egyszerű helyzetben, mert továbbra is egy 2 yard/kísérlet átlagú futójáték állt csak a rendelkezésére, így csupán néha láthattunk tőle egy-egy szép megmozdulást, azokat sem mélyre. A támadófal is teljesen diszfunkcionális, folyton nyomás alatt a backfield, alig tudnak kontakt előtti yardot biztosítani a futóknak, ebben a csapatban messze nem Eli a probléma. A védelem hasonló módon játszott, a védőfalon kívül nem igazán lehet kiemelni semmit erről a részről sem. Nagyon sok dolga lesz a következő GM-nek, ugyanis kétszer ennyi draftpick sem lenne elég befoltozni a lyukakat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!