Connect with us

Minden ami NFL

Ők a legnagyobb kimaradók a Pro Bowlból

Reggel, mikor kiraktuk a Pro Bowlba beválasztott játékosok listáját, megkérdeztük, hogy ki hiányzik szerintetek a keretből. Jöttek nagyon jó válaszok, akik ebben a cikkben is megtalálhatóak lesznek, azonban nem lehet csak úgy hozzáadni további remek játékosokat, valakiket ki is kell venni. Úgyhogy most egy olyan összeállítás következik, amiben kicserélem a jelenlegi keret egyes tagjait olyanokra, akik jobban megérdemlik.

 

 

AFC Offense

A támadókat úgy tűnik, hogy elég jól meg tudják ítélni a szavazók, legalábbis ami a skill pozíciókat illeti, így a QB-RB-WR-TE sorból senkivel sem tudok igazán vitatkozni, szerintem ez így rendben van. A támadófal már nehezebb dió. Az biztos, hogy Maurkice Pouncey-nak nincs helye a Pro Bowlban, ő csak azért kerül be évről évre, mert ismert név. Hudson – a liga legjobb passzblokkoló centere – mellé a Patriotsból nevezném David Andrewst vagy a Jaguarsból Brandon Lindert. 

Az a furcsa, hogy annyira nem tetszenek a támadófalember-választások Hudsonon és DeCastron kívül, de igazából sokkal jobb alternatívát sem tudok mondani, aki sokkal jobban megérdemelte volna, így ugorjunk is tovább a másik konferencia támadóira.

NFC offense

A skill pozíciók itt is rendben vannak az AFC-hez hasonlóan, egyedül Jimmy Graham helye erősen megmosolyogtató. Graham ugyanis megfutott útvonalanként mindössze 1,12 yardot szerzett, ami a harmadik legrosszabb volt az egész mezőnyben tight endek közt (minimum 250 megfutott útvonal). Helyére leginkább Kyle Rudolphot szeretném nevezni, habár azt meg kell jegyezni, hogy az AFC sokkal jobban áll top tight endekből, mint az NFC.

A támadófalban két hatalmas hiányzó van. Az egyik a Packers tackle-je, David Bakhtiari, aki összesen 6 nyomást engedélyezett az egész szezonban (tegyük hozzá, hogy csak 10 meccsen) és egyik találkozón sem engedett egynél többet. Egészen elképesztő pass protection teljesítmény, mindenképp helye lenne a Pro Bowlban. A három bekerült játékos közül szigorúan idei teljesítmény alapján Tyron Smith helyére nevezném.

Center poszton pedig Jason Kelce maradt le az Eaglesből, aki magasan a legjobb futásblokkoló center a ligában. Szerencsétlenségére másik két kiváló center is van az NFC-ben és Mack, illetve Frederick beválasztására sem mondhatjuk, hogy nem érdemelték ki. Egyébként mindketten jobb passzblokkoló falemberek, mint Kelce, de amit az Eagles centere csinál futójátékoknál, az egész egyszerűen utánozhatatlan.

AFC Defense

A Pro Bowlnál borzasztó rendszer, ahogy a DT-DE-OLB posztokat kezelik. A 4-3 és 3-4 rendszer össze-vissza van, igazából ez nagyon nem fair a 4-3 OLB-knek, hiszen csak pass rusherek kerülnek be szinte mindig. Idén is nagyon szarul néz ki ez az egész. Szerintem alapvetően kéne egy belső védőfalember, egy pass rusher és egy linebacker kategóriának lennie és akkor tiszta lenne minden, nem pedig egy katyvasz.

Jelen pillanatban három belső védőfalember és hat pass rusher van rosteren, közülük kettőt cserélnék le. Malik Jackson helyett Ndamukong Suh férne be a keretbe, Terrell Suggs helyett pedig Melvin Ingram. Ingram 69 nyomásgyakorlása a negyedik helyre elég az egész ligában, de futásmegállításban is jobb Suggsnál, szerintem ez elég egyértelmű, csak ugyebár Ingramet a rendszerben DE-ként kezelik, Suggst pedig OLB-ként.

A linebackereknél CJ Mosley helye megkérdőjelezhető, hiszen az összes ILB közül ő engedte a legtöbb yardot coverage-ben (544). Ugyan nem klasszikus középső linebacker és talán nem is itt lehetett rá szavazni, de Telvin Smithre esne a választásom, habár Wesley Woodyard vagy Vontaze Burfict is bekerülhetett volna.

A cornerbackeknél az újonc Tre’ White kimaradása érthetetlen (de mivel újonc és a Billsben játszik, kevesebben ismerik), Aqib Talib helyén neki kellene szerepelnie. A safetyknél Reshad Jones helyére Kevin Byardöt választanám, a Titans fiatal játékosa kiemelkedőt játszott idén.

NFC defense

Az a nagyon durva, hogy mennyi kiváló NFC belső védőfalember van. A három beválasztott is tökéletesen megérdemli, de így lemaradt a szintén elit szinten játszó Damon Harrison és Kawann Short is, és akkor Linval Josephről vagy Mike Danielsről még nem is beszéltem. A szélső falemberekre is igaz ez, nem cserélném le a jelenlegi triót, de Brandon Graham például ugyanúgy megérdemelné, mint ők.

És ha a fent említett “logikus” kategóriák lennének, akkor Graham simán be is kerülne Ryan Kerrigan helyére például, aki ugyebár OLB-ként van feltüntetve. A belső linebacker duó tökéletes, de OLB-ként Barr beválasztása elég gyenge lábakon áll. Helyére Lavonte David lenne az egyértelmű választás.

Az NFC secondary elég kuszára sikeredett. Pontosabban a safety sor, mert a cornerek rendben vannak. A safetyknél viszont teljesen érthetetlen, hogyan került be Landon Collins és Malcolm Jenkins, miközben a liga legjobb safetyje, Harrison Smith nem. Mellé pedig még bekerülhetett volna a Glover Quin – Adrian Amos – Lamarcus Joyner trió valamelyike, ízlés szerint (nálam ilyen sorrendben).

Special teams

Nem fogom tettetni, hogy minden csapat “speciális egység ászait” ismerem és tudom, hogyan játszanak, úgyhogy támaszkodok inkább a PFF special teams expertjére, Gordon McGuinnessre. Azt mondjuk én is tudom, hogy Matthew Slater csak a neve alapján kerül be évek óta a keretbe, de hogy ki érdemelné meg a legjobban, azt tényleg nem tudnám megmondani. Úgyhogy McGuinness véleménye és egész éves meccsnézései alapján a dolphinsos Michael Thomasnak kellett volna bekerülnie Slater helyére. Budda Baker viszont kiváló választás volt McGuinness szerint az NFC oldalán.

Tyreek Hill idén jobban megérdemelte volna elkapóként a beválasztást, mint returnerként. Kickoffokat egyáltalán nem hordott vissza és punt returnerként sem volt igazán különleges, összesített yardokban és átlagban a top10-ben sincs és csak három 15+ yardos visszahordása van. Helyére Adoree’ Jackson kerülne nálam. Érdekes egyébként, hogy az NFC pro bowler speciális egysége háromnegyed részben a Ramsé, de egyik beválasztott játékossal sem vitatkoznék, ahogy az AFC-ben sem vátoztatnék a rúgón és a punteren.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!