Connect with us

Minden ami NFL

Rekordszámú kirúgás jöhet idén!

A New York Giants nem várta meg a Black Mondayt és bőven hamarabb kirúgta főedzőjét, Ben McAdoo-t, de a Brownsnál is volt már váltás a front office-ban. Viszont közel sincs ezzel vége a kirúgásoknak, idén rekordszámú vagy rekordközeli menesztés várható, rendkívül sok edző alatt inog a pad. 

 

Épp ma, a cikk nagy részének elkészültekor találtam rá a Head Coach Rating nevű oldalra, ahol értékelik a főedzői teljesítményeket több szempont alapján is, így ebben a cikkben a HC-k melletti számok azt jelölik, hogy a HCR oldal alapján idén, 14 forduló alatt hányadik helyre volt elég a teljesítményük (a Giants edzők vannak a 32-33. helyen). Több helyen holtverseny van, ez ne lepjen meg senkit. 

 

Akik szinte biztos távoznak

John Fox, Chicago Bears (27.)

A Bears sosem rúgott még ki szezon közben edzőt, így feltehetőleg Fox kirúgásával is megvárják az új esztendő első napját – milyen jó kis Black Mondayünk lesz január elsején. Fox 13-32-es mérleget tud felmutatni a Bears élén, neki van a legrosszabb győzelmi mutatója a franchise történetében. A drafton is az ő bevonása nélkül húzták ki Mitch Trubiskyt, ez is sokat elmond a csapaton belüli erejéről. Az kérdés lehet még, hogy a general manager Ryan Pace marad-e, vagy ő is csomagolhat.

Chuck Pagano, Indianapolis Colts (31.)

Kapott egy esélyt még Chris Ballard alatt, de minden bizonnyal távoznia kell és a tavaly kinevezett general manager kiválaszthatja a saját főedzőjét. Igazából az idei az első negatív szezonja a Colts élén – ez azért hirtelen meglepett, de ugyebár az előző két évben 8-8-cal végeztek -, a mérlege jelenleg 52-40 a csapat élén ami jól mutat, de első három rájátszás-évét követően három gyenge szezon következett, folyamatos visszaeséssel. Luck sérülése persze nem segített, de az eredmények és a játékosok fejlődésének teljes hiánya borzasztó fényt vet Paganora.

 

Akik alatt nagyon forró a talaj

Hue Jackson, Cleveland Browns (29.)

Ugyan Jimmy Haslam biztosította Jacksont, hogy maradni fog jövőre, azért erre ne vegyünk mérget, volt már ilyenre példa, aztán mégsem tartotta a szavát Haslam. Szerintem ha 0-16 lesz a szezon vége (könnyen előfordulhat), akkor ki fogják rúgni Jacksont, főleg hogy az új general manager, John Dorsey már állítólag fúrja is a főedzőt és nem akarja, hogy jövőre is vele kelljen beérnie. Jacksonnak 1-28 a mérlege a Browns élén, ami még akkor is borzasztóan mutat, ha neki is van a legfiatalabb kerete az egész NFL-ben.

 

 

Dirk Koetter, Tampa Bay Buccaneers (19.)

A Buccaneers Koetter három éve alatt (1 év OC + 2 év HC) 20 pont alatt átlagol, idén pedig 18,5 pontot szereznek meccsenként, pedig van egy 1/1-es franchise irányítójuk és tele vannak fegyverekkel, plusz ugyebár Koetter is támadóguru elméletileg. Koettert azért nevezték ki két éve, hogy ne szakadjon meg Winston fejlődése és maradjon az akkori támadókoordinátora mellette, de borzasztóan alakult ez a kísérlet, Winston megrekedt és a Buccaneers sem fejlődött semmit. Ráadásul voltak a héten olyan híresztelések is, hogy nincs valami jó kapcsolat Winston és Koetter között.

Marvin Lewis, Cincinnati Bengals (25.)

Végre elfogyhat a Bengals türelme és megválhatnak Lewistól, illetve pontosabban valószínűleg nem fognak vele hosszabbítani, hiszen a szerződése lejár a csapatnál – nem mintha az edzők körében a szerződés hossza bármilyen fontossággal is bírna. Összesen 123-111 a mérlege a Bengals edzőjeként, de a rájátszásban 0-7, ami kifejezetten rosszul mutat. Mondjuk amíg még legalább januárig eljuttatta a csapatot, akkor nem volt akkora probléma, mint mostanság.

 

Aggódnék a helyükben

Vance Joseph, Denver Broncos (28.)

Amilyen jól indult, olyan csúfosan folytatódott Joseph első idénye a Broncosnál. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy csak a támadók a hibásak, hiszen a védelem – amihez Joseph ért – sem hozza azt, amit az utóbbi években Wade Phillips alatt. Elway egyértelműen frusztrált és ugyan részben az ő sara is a rossz szereplés és a hiányos keret, az biztos, hogy nem ő fog megbukni. Joseph viszont könnyedén lehet áldozat, habár a Broncos még sosem rúgott ki mindössze egy év után főedzőt.

Jack Del Rio, Oakland Raiders (29.)

A tavalyi kiváló év után nagy csalódás volt az idei Raiders, messze nem hozták ki a hatalmas potenciált a csapatból, ami nagyrészt az edzői stáb hibája. Nem csak Del Rioé, hanem a koordinátoroké is, nagyon rossz munkát végeztek mind támadó-, mind védőoldalon.

Jim Caldwell, Detroit Lions (9.)

Caldwell szerződése elvileg még két évre szól, ami felépítést tekintve gyakorlatilag egy év, ami meg nem jelent semmit NFL-edzői körökben. Szóval könnyedén lapátra kerülhet, kivéve persze, ha valami csoda folytán összejön a rájátszás. Egy negatív szezon és két wild card vereség a mérlege, én félnék a helyükben, hogy Caldwell egy Marvin Lewis 2.0.

 

 

Azért minden évben van egy váratlan húzás

Bill O’Brien, Houston Texans (15.)

Régóta lóg a feje felett már a guillotine és nem szabad elfelejteni azt sem, hogy év elején Savage-et kezdette és nem Watsont. Watson viszont külön kiállt OB mellett twitteren, hogy szeretné, ha ő maradna az edzője, így a kirúgása nagy port kavarhatna a szurkolók között is akár. A sérülések tönkretették a szezonját, valószínűleg egy évet legalább kap még.

Todd Bowles, New York Jets (15.)

Bőven jobbak voltak, mint az vártuk, ez pedig nagyrészt az ő érdeme. Ennek azt kellene jelentenie, hogy marad, de New Yorkban sokszor rövid a póráz.

Adam Gase, Miami Dolphins (25.)

A Patriots elleni parádé miatt valószínűleg elkerült a szakadék széléről, de nem volt ez egy szép idény semmilyen szempontból és úgy tűnik, hogy az öltözőben sincs minden rendben, illetve nem az igazi az összhang Gase és a játékosok (egy része) között.

Jay Gruden, Washington Redskins (7.)

Sok volt a sérülés a csapatnál és a sorsolás sem segített nekik, de valahogy nem látom Grudenen, hogy sokat hozzátenne a csapat játékához.

Jason Garrett, Dallas Cowboys (19.)

Tavaly az Év Edzője volt, idén viszont nem ment a Cowboysnak a jó csapatok ellen, eléggé visszasüllyedtek a középszerűség posványába. Jerry Jonesnek ez hosszú távon nem fog imponálni.

Mike McCarthy, Green Bay Packers (15.)

A Packersnél mindig nagyobb az esély arra, hogy nem rúgják ki az embereket, de McCarthynál már lassan csak el kéne fogyni a türelemnek, nem? Mondjuk idén van egy jó kifogása: Aaron Rodgers nem állt rendelkezésére.

 

Bruce Arians, Arizona Cardinals (24.)

Nála inkább a visszavonulás a lehetőség, mintsem a kirúgás, lehet már szögre akasztaná a sapkáját a mester.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!