Connect with us

Érdekességek

Russell Wilson egymaga jobb, mint 5 NFL-csapat

Russell Wilsonról csak ódákat lehet zengeni idei teljesítménye alapján, konkrétan egymaga viszi hátán az egész Seahawks támadósort. Amellett is lehet érveket felsorakoztatni, hogy ő a liga legértékesebb játékosa, tehát az MVP. Ha kivennénk a csapatból és igazából bárki mást tennénk emögé a támadófal mögé, meggyőződésem, hogy egyrészt hamar sérülés lenne a vége, másrészt pedig fele ilyen hatékonyan sem tudná vezetni ezt az offense-t.

 

 

Az, hogy mennyire egyemberes ez a támadósor jól mutatja, hogy Russell Wilson felel a Seahawks támadóyardjainak 85,87%-áért (és TD-inek 96,3%-áért). Wilson meccsenként 311,8 yardot tesz be a közösbe akár a levegőben, akár a földön. Ez önmagában elképesztő, ennyit természetesen senki sem tud felmutatni az egész NFL-ben. És akkor vegyük hozzá azt is, hogy ez több, mint amennyit a Giants, a Bears, a Dolphins, a Ravens vagy a Bengals fel tud mutatni a 2017-es szezonban. Tehát Russell Wilson egymaga többet tud haladni, mint 5 másik NFL csapat.

 

Mindeközben jegyezzük meg azt is, hogy Russell Wilson egymaga lehet, hogy kevés lesz a Seahawks rájátszásához. A fenti öt csapatból is egyedül a Ravensnek van esélye bejutni a playoffba, de ők sem mondhatók meggyőzőnek. Ha pedig senki sem segíti ki Wilsont, akkor a Seahawks el fog hasalni a rájátszás kapujában. Jelenleg nincsenek bejutó helyen, ráadásul most vasárnap éjjel a listavezető Eagles látogat hozzájuk, utána pedig ők utaznak Jacksonville-be, majd a Rams és az ismét Elliott-tal felálló Cowboys vár még rájuk. Nagyon nehéz dolguk lesz tehát és ha tényleg akarnak januárban is focizni, akkor bizony fel kell lépnie a társaknak, Wilsonnak ez egyedül nem fog menni. Habár tegyük hozzá, hogy ha valakinek, akkor neki sikerülhet.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!