Connect with us

Érdekességek

Sosem volt még ilyen erős az NFC

Nem csak ránézésre bivalyerős az NFC rájátszásmezőnye, hanem a számok alapján is. Öt csapat is legalább 11 győzelemmel végez majd és ugyebár akár 12 is lehet ez mindegyiknek, ha nyernek a zárókörben. Ez azért elég durva lenne, emésszük kicsit: 5 csapat 12 győzelemmel egy konferencián belül. A hatodik helyre pedig 9 vagy 10 győzelemmel érkezik a Falcons vagy a Seahawks, így összességében minden idők legerősebb NFC-je lehet az idei.

 

Jelenleg 67 győzelemmel áll a hat rájátszás-résztvevő, ezen lehet még maximum hattal javítani szilveszterkor. Azonban már négy is elég lenne egy rekordbeállításhoz, a rekorddöntéshez így értelemszerűen 5 győzelem kell a 6 csapattól. Ennyi győzelmet szedtek össze a rájátszásba bejutó franchise-ok az NFC-ben 1990 óta, amikor az NFL átállt a 12 csapatos rájászásra.

 

A zárókörben a hét életben lévő csapat sorsolása így néz ki:

  • Eagles vs Cowboys
  • Vikings vs Bears
  • Saints @ Buccaneers
  • Rams vs 49ers
  • Panthers @ Falcons
  • Seahawks vs Cardinals

 

Az Eagles és a Vikings pihentethetné a kezdőit, de az Eaglesnél kétlem, hogy egy ilyen támadóprodukcióval szeretnének belelendülni a rájátszásba, habár a védők például kaphatnak egy kis pihenőt és akkor a Cowboys akár megverheti őket, habár nekik sincs miért játszaniuk a rivalizáláson kívül. A Vikingsnek teljesen mindegy a Bears elleni találkozó, talán Teddy Bridgewater fog irányítani a liláknál. A Rams akár jobban is járhat egy esetleges vereséggel és a negyedik kiemeléssel, hiszen akkor a Wentz nélküli Eagleshöz utaznának, nem pedig Minnesotába. A többieknek viszont fontos lehet a kiemelés miatt, úgyhogy a rekordbeállítás meglehet, de a rekorddöntéshez is elég lehet a papírforma, amibe csak a pihentetések zavarhatnak bele.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!