Connect with us

Érdekességek

Teljes újjáépülés jöhet Seattle-ben

A Seahawks az utóbbi hét évből hatszor bejutott a rájátszásba, négyszer megnyerte az NFC Westet, kétszer Super Bowlba jutott, egyszer meg is nyerte azt. Most viszont minden bizonnyal nem játszanak majd meccset januárban, a sikerekért nagy részben felelős Legion of Boom pedig a szezon után széteshet. Könnyen lehet, hogy a teljes újjáépülés éve lesz ez Seattle-ben – Mike Silver, az NFL.com újságírója szerint legalábbis.

 

A Seahawks front office-ban nem akarták újjáépülésnek nevezni, inkább az átállás szót használják. A csapat minimális hellyel rendelkezik a fizetési sapka alatt: jelenleg ~200 ezer dollárral, jövőre várhatóan $18 millió körül állnak majd, de lesz több szabadügynökük is. A nagy sztárjaik pedig sérülésekkel küszködtek az utóbbi időben és lehet, hogy teljes felfordulás jön majd a Legion of Boomban.

 

 

A legtöbb “probléma” a védőoldalon lesz, azonban a támadóoldalon említsük meg Jimmy Grahamet, akinek lejár a szerződése. Jelenleg évi $10 milliót keres, a Seahawks ennyit biztosan nem fog neki fizetni, más viszont feltehetőleg örömmel fizet (a Seahawksnál) többet a kiváló tight endnek. A támadófalat pedig továbbra is meg kéne erősítenie a csapatnak, hiszen Wilson tényleg nem menekülhet élete végéig.

 

A védőknél viszont tényleg jöhet az apokalipszis. Kam Chancellor nyaksérülése akár a karrierjét is veszélybe sodorhatja, de ha szeretne is játszani, azt nem biztos, hogy Seattle-ben teszi meg. A probléma viszont az, hogy a csapat csak $2,3 milliót szabadíthat fel vele $7,5 millió halott pénz kíséretében. Így a Hawksnak az lenne a legjobb talán, ha Chancellor visszavonulna, ezzel sokat spórolna a csapat számára.

 

Richard Sherman már 30 éves lesz, ez pedig sokszor vízválasztó a cornerek életében és Shermanen is láttuk már a visszaesés jeleit. Ő achilles-sérülésből lábadozik és $13,2 milliót foglal a sapkából. Őt egyrészt könnyű lenne kivágni pénzügyileg, hiszen $11 milliót lehetne spórolni, másrészt viszont lehet, hogy inkább megpróbálnák elcserélni, amiről lehetett már hallani idén is. Mike Silver információi szerint várhatóan ő sem lesz a Seahawks tagja jövőre.

 

 

A védőfalban is jöhetnek változások. Az áprilisban 32. életévét betöltő Cliff Avril sérülése is veszélyezteti a karrierjét, de ha folytatja is, minden bizonnyal nem Seattle-ben. Ráadásul az is lehet, hogy a másik 32 éves falemberüktől, Michael Bennett-től is megválik majd a csapat. Nagyon sokoldalú játékos, de mostanság inkább a baj van vele a pályán. Vele mondjuk csak $2 milliót spórolhat a csapat $5 millió halott pénz kíséretében, de szerintem inkább két éves távlatban gondolkodhatnak a csapatnál az idei lehetséges kivágásokkal, addigra sokkal nagyobb mozgásterük lehetne a fizetési sapkát illetően.

 

A leghajmeresztőbb lehetőség viszont az, hogy Earl Thomast is elcserélheti akár a Seahawks. Thomas tavaly eltörte a lábát, idén is volt sérülése, a szerződése jövőre lejár és nagy valószínűséggel 29 évesen szeretne még egy fizetésemelést is. A hab a tortán pedig a vasárnapi meccs utáni, Wagnerrel történt összeszólalkozás lehet. A Seahawks pedig úgy tűnik, hogy a védőoldalon első sorban Bobby Wagner köré szeretne építeni, Thomason pedig $8,5 milliót spórolhatnak.

 

Az pedig még egy nagy kérdés, hogy az NFL legöregebb főedzője, Pete Carroll bele akar-e vágni egy ilyen újjáépülésbe. Az biztos, hogy áldozatokat kell majd hoznia idén a csapatnak és úgy tűnik, hogy az “öregedő” védőjátékosok lehetnek ezek Jimmy Graham mellett. Egyáltalán nem garantált, hogy mindenkitől megszabadulnak, de jelenleg úgy tűnik, hogy az a mentalitás Seattle-ben, hogy változtatni kell és újjáépülni, mert ez így jelen állapotában nem igazán működik.

 

A két alapkő pedig Russell Wilson és Bobby Wagner lesz. Wilson elé mindenképp fel kell húzni egy minimum vállalható támadófalat, a védelembe pedig hozni kell fiatal tehetségeket, amihez John Schneider general manager mindenképp ért – ahogy azt a Legion of Boom felépítéséből látni lehetett. Mozgalmas offseason jön majd Seattle-ben, az biztos, mi alig bírjuk kivárni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!