Connect with us

Érdekességek

A Chiefs képtelen nyerni az Arrowheadben

A hétvégén lejátszották a Wild Card mérkőzéséket, és ez a forduló tartogatott pár meglepetést. Talán a legnagyobb meglepetést a Titans-Chiefs összecsapás hozta, ahol végül Mariota vezetésével 21-3-as hátrányból a vendég csapat tudott nyerni. A Titans így továbbjutott, a Chiefs pedig behúzhat egy újabb hazai playoff vereséget, ami az utóbbi években gyakorlatilag a névjegyükké vált. Ugyanis valamilyen okból kifolyólag képtelenek a saját stadionjukban playoff meccset nyerni.

Az Arrowhead stadion 1972-ben adták át, és azóta is itt játssza le a csapat az összes hazai mérkőzését. Playoff mérkőzést azonban egészen 1991-ig nem láthatott, ugyanis a csapat 72-91 között mindösszesen kétszer jutott rájátszásba, és mindkét alkalommal idegenbe kellett utazniuk. Ám 1991-ben végre megtört a jég, és hazai pályán fogadhatták a csoportrivális Los Angeles Raiderst. Azt a meccset 10-6-ra meg is nyerte a Chiefs.

Két évvel később, 1993-ban újabb hazai playoff meccset játszhattak, akkor a Pittsburgh Steelers volt az ellenfél. Ekkor Joe Montana és Marcus Allen remeklésének köszönhetően, hosszabbításban 27-24-re nyertek, és továbbmehettek a következő körbe.

Az első két hazai mérkőzésüket tehát sikerült megnyerniük, utána viszont az összeset bukták. 1995-ben a Chiefs első kiemeltként fogadta a hatodik kiemelt Colts csapatát, akik fedett csarnokból érkeztek az Arrowheadbe, ahol a meccs napján -10 °C volt a hőmérséklet. Minden adott lett volna egy Chiefs győzelemhez, mégis a Colts nyert 10-7-re. Két évvel később 1997-ben szintén első kiemeltként fogadhatták a 4. kiemelt Denver Broncost, akkor 14-10-re kaptak ki.

2003-ban már második kiemeltként fogadták a harmadik kiemelt Coltsot, akik ismételten csarnokból érkeztek a hidegbe. 11 °C volt akkor a hőmérséklet, nem olyan őrülten hideg, de egy dome csapat megérzi. Ezt az előnyüket pedig annyira nem bírták kihasználni, hogy egyszer sem sikerült a Peyton Manning vezette Coltsot puntra kényszeríteniük, és végül 38-31-re kaptak ki. Aztán az új évtizedbe lépve, 2010-ben negyedik kiemeltként fogadták az ötödik kiemelt Ravenst. Ott 30-7-re maradtak alul.

Utána legközelebb már csak tavaly a Steelers ellen, és idén a Titans ellen játszottak playoff mérkőzést az Arrowheadben. Előbbit 18-16-ra bukták el, utóbbit pedig mint azt mindenki látta szombaton, 22-21-re.

1993 után hat hazai meccset játszott a Chiefs a rájátszásban, és egyetlen egyet sem sikerült megnyerniük. Ráadásul háromszor úgy veszítettek, hogy déli csapat érkezett hozzájuk, és mindháromszor elég hideg volt,( a Titans ellen is 1 °C volt) ami elvileg az ő javukat szolgálta volna. De valamiért képtelenek voltak kihasználni ezt az előnyüket.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!