Connect with us

Hír

A hét játékosai – Week 17

Újra van QB a hét legjobbjai között. AFC-ből az irányítón kívül, safety és elkapó lett kiválasztva.  Az NFC oldaláról pedig elkapó, defensive end és rúgó került be a legjobbak közé. 

AFC

A legjobb támadó: Philip Rivers

Philip Rivers irányításával a Chargersnek nem sikerült a nagy álom, nem jutott rájátszásba a csapat. A szép búcsú azonban meglett a csapatnak, mivel az utolsó héten 30-10 arányban megverték az Oaklandet. Rivers 37 passzából 28 sikeres volt, 387 yard mellett, három touchdownt is kiosztott. A QB-nak ez volt a kilencedik ilyen elismerése, a franchise-on belül csak LaDanian Tomlinsonnak sikerült több hét játékosa díjat nyernie, ő tízszer lett megválasztva.

A legjobb védő: Kevin Byard

A Tennessee Titans hosszú idő után újra rájátszásba jutott, ehhez kellett, hogy az utolsó heti csoportrangadón legyőzzék a már biztos rájátszás résztvevő Jaguarst. A Titans védelme jól szerepelt ezen a mérkőzésen, hiszen csak tíz pontot kapott a csapat, így nem meglepő, hogy az egyébként is jó szezont futó Kevin Byard lett a legjobb védő a héten. Byard két alkalommal szerezte meg a labdát interception formájában és összesen harminc yardért hordta vissza. A safety 2000 óta az első Titans védő, aki egy szezonon belül többször is megnyerte a hét védője elismerést, 2000-ben Randall Godfrey tette meg ugyanezt.

A legjobb special teamer: Juju Smith-Schuster

A Steelers győzelmével megtartotta az AFC belül második helyét, így a rájátszás első körében nem kell játszania a csapatnak. Az utolsó héten az első győzelméért hajtó Cleveland volt az ellenfél, sok Browns szurkoló szeme felcsillant, amikor csapatuk egyenlített, de az ezután következő kezdőrúgás visszahozta őket a földre. Juju Smith-Schuster, a Pittsburgh újonc elkapója a kezdőrúgást 96 yardon át vitte egészen a célterületig. Smith-Schusternek ezen kívül még egy visszahordása volt 26 yardért. A fiatal elkapó az első olyan újonc Steelers játékos, aki támadó és speciális egység játékosaként is megkapta a hét legjobbja díjat.

 

NFC

A legjobb támadó: Chris Godwin

A Tampa Bay egy nem túl fényes szezonon van túl, az utolsó héten a már biztos rájátszás résztvevő és a csoport elsőségért hajtó Saints volt az ellenfél. Meglepetésre a Buccaneers nyerte meg a mérkőzést 31-24-re, a csapat egyik legjobbja a fiatal elkapó Chris Godwin volt. Godwin hét elkapásból 111 yardot szorgoskodott össze és ebből volt egy 39 yardos TD is. Godwin a Buccaneers történetében a második elkapó, aki megkapta ezt az elismerést, az első Mike Evans volt 2014-ben.

A legjobb védő: Ezekiel Ansah

A Lions 16. heti veresége sokba került, hiszen a Bengals elleni betli következményében már nem juthattak rájátszásba, és ez a főedző Jim Caldwell állásba is került. A Detroit azért az utolsó héten még odatette magát a pályára és legyőzték a több sebből vérző Packerst. A védelem oldalán Ezekiel Ansah nyújtott remek teljesítményt, három sackkel keserítette az ellenfél irányítóit. Ansah ezzel a második olyan játékos az NFL történetében defensive end poszton, aki megnyerte egy évben többször a díjat, a másik játékos James Hall.

A legjobb special teamer: Matt Bryant

Kemény heteken van túl az Atlanta csapata, hiszen az utóbbi időben a rájátszás remények megtartásáért küzdöttek, mint kiderült sikeresen. Az utolsó héten a biztos palyoff helyért a Carolinát kellett legyőzni, ami sikerült is 22-10 arányban. A siker egyik alapköve a kicker Matt Bryant volt, aki öt mezőnygólt váltott egyenként három pontra, és az egyetlen TD utáni extra pontot is a póznák közé vágta. Bryant ezzel a második olyan Atlanta játékos, aki legalább öt alkalommal a hét legjobbja lett, a listát vezető játékos is szintén egy rúgó: Morten Andersen.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!