Connect with us

Hír

A Panthersszel együtt bukott az OC is

Nincs könnyű helyzetben a Panthers. Steve Wilkst el fogja valaki vinni főedzőnek, így védelmi koordinátor nélkül marad a csapat, ami nyilván nem jó, hisz remek munkát végzett. Azonban a csapat kénytelen lesz új támadókoordinátort és QB-edzőt is keresni, ugyanis a Panthers rájátszásvereségébe Mike Shula és Ken Dorsey is belebukott.

 

 

A váltás érthető, hisz a Panthers offense a liga alsóbb feléhez tartozott. A futójátékot egyedül Cam Newton atletikussága vitte a hátán, a passzjáték is akadozott, ráadásul Christian McCaffrey-t sem sikerült normálisan beépíteni a csapatba. Persze a nyers statisztikák mást mutatnak, de a Panthers többnyire csak azért tudott haladni, mert a védelem rengetegszer visszaadta nekik a labdát: ha a játékonkénti megtett yardokat nézzük, akkor holtversenyben máris a 12. legrosszabb a csapat.

 

Ez értelemszerűen Shula felelőssége, így meg is köszönték neki az eddigieket. Ám nem úszta meg a QB-edző Dorsey sem, mert valami nagyon elromlott Newtonban (ráadásul már második éve), karrierje legrosszabb évét hozta (legkevesebb passzolt yard egy teljes szezonban, 2. legrosszabb passer rating és 2. legtöbb INT, legrosszabb yardátlag). A két szakember teljesítménye pedig nyilván összefügg, így együtt is távoztak Carolinából.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!