Connect with us

Érdekességek

A playoff-újonc irányítóknak nehéz dolguk lesz

Most hétvégén kezdetét veszi a rájátszás, ami sok irányítónak új terep lesz még. Idén ugyanis 5 olyan irányító van, akinek az idei lesz az első playoff mérkőzése. Bortles, Mariota, Keenum, Goff, és Taylor mind most fognak először playoff környezetben játszani, és kérdés, hogy ez a rutintalanság mennyire fog kiütközni rajtuk. Az utóbbi évek ugyanis azt mutatták, hogy azok az irányítók, akik először játszanak playoff meccset, azok nem tudnak egyből nyerni.

 

2013-ig visszamenőleg összesen 11 playoff-újonc irányító volt, és ebből a 11-ből csak egyetlen egy tudott nyerni mindjárt az első mérkőzésén. 2013-ban Nick Foles(PHI) a Saints ellen kapott ki a Wild Card körben. 2014-ben szintén a Wild Card körben Ryan Lindley(ARI) is vereséget szenvedett a Panthers ellen. Egy évvel később Bryan Hoyer(HOU) szenvedett vereséget a Chiefs ellen az első körben. Ugyanígy a Wild Card körben Teddy Bridgewater(MIN) a Seahawks ellen, A.J. McCarron(CIN) a Steelers ellen és Kirk Cousins(WAS) a Packers ellen is egyből kikapott.

2016-ban aztán szintén Wild card körben Matt Moore(MIA) a Steelers ellen, Connor Cook(OAK) pedig a Texans ellen szenvedett vereséget. Végül a következő körben Dak Prescott(DAL) a Packers elleni vereséggel gyarapította a első kiesők névsorát.

Ők tízen tehát egyből kikaptak, ám van valaki, aki képes volt elkerülni ezt, és legalább egy meccsig bent maradni. Ő pedig nem más, mint Brock Osweiler, aki pont tavaly volt képes győzni a Raiders ellen a Texans színeiben. Igaz ő is egy olyan irányítót vert meg, akinek az szintén az első playoff meccse volt, de ettől még nem lehet elvenni tőle ezt a dicsőséget.

Hogy idén hogyan fognak teljesíteni a playoff-újonc irányítók, azt nem lehet előre megjósolni, de az már most borítékolható, hogy a Wild Card hétvége után Osweiler nem lesz egyedül a győztesek között. Ugyanis vasárnap a Jaguars és a Bills fog összecsapni, és mind Bortles, mind Taylor először fog playoffban játszani. Valakinek pedig muszáj lesz nyernie.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!