Connect with us

Beharangozó

A Saints idén Super Bowlt fog nyerni

A New Orleans Saints idén Super Bowlt fog nyerni. A csapatnál van a liga történetének egyik legjobb irányítója, a futójátékra nincsenek szavak, a playmakerek bárkit szétaláznak, a védelem pedig a legjobbakat is képes megfogni. Arról nem is beszélve, hogy a Saints Breesszel a fedélzeten 4-1 a mérlegük az első PO-meccsen, az az egy vereség is a negatív mérlegű Seahawks ellen jött össze, amikor Marshawn Lynchből előjött a BeastMode. Most pedig az a Panthers az ellenfél, amit idén már kétszer csúnyán beáraztak.

 

 

Mindkét csapat vereséggel hangolt a rájátszásra, amire egyikük sem lehet büszke, a két vereség között azonban hatalmas a különbség. A Saints elbohóckodta a Bucs elleni kötelezőt, ami arra mindenképp jó volt, hogy ezentúl senki ellen se lépjenek pályára könnyelműen. A Panthers viszont borzalmas volt a Falcons ellen, az offense teljesen fogalmatlan, a vereség pedig demoralizáló. És épp e teljesítmény miatt lesz teljesen sima a Saints győzelem.

 

A Panthers offense tökéletes matchup a Saintsnek

 

A Saints védelem nem ligaelit, de top egység és egyedül a linebacker sorral van komolyabb probléma (illetve az önmagához képest csalódást keltő safety Vonn Bell-lel). A védőfal hibátlan, Cameron Jordan pedig a liga jelenlegi egyik legjobb 4-3-as defensive endje, akinek az egyik legrosszabb LT-vel, a korábbi vikingsos Matt Kalillel kell megküzdenie. A cornerek szintén remekelnek, Marshon Lattimore Pro Bowl szezont hoz újoncként, a másodéves Ken Crawley pedig szintén csodásan játszik, a Devin Funchess fémjelezte elkapósornak esélye sincs. Maradt tehát a futó- és TE-játék a Panthersnek, ahol sebezhető a Saints, csak hát ezek egyikében sem jó a Carolina.

 

 

Papíron a Panthers futójátéka a 4. legjobb a ligában, ami igazából bullshit, hisz Jonathan Stewart és Christian McCaffrey ketten együtt szereztek 1135 yardot a földön 3,4-es és 3,7-es átlaggal. A csapat legjobb futója Newton a maga 754 yardjával, és bár nyilván bármikor benne van egy nagy futás, nem egy csapat mutatta már meg idén, hogy ki lehet kapcsolni, a játék ezen aspektusa nagyon inkonzisztens. A Saints ellen például Newton két meccs alatt 67 yardot szerzett, ami önmagához képest is átlag alatti, Manti Te’óék tudják, hogyan kell megállítani. A TE-játék pedig halott, hiába jött vissza Greg Olsen, a Packers elleni 116 yardos meccsét leszámítva teljes homály, mintha taszítaná Newton labdáit, így pedig nem látom, hogy tudna fogást találni a Panthers a Saints védelmen.

Brees még mindig király

 

A másik oldalon sem jobb a Panthers helyzete, mert hiába top5-ös futás elleni a védelmük, igazából közepes az egység, csak keveset futnak ellenük a csapatok. A Saints viszont szeret és tud is futni, ráadásul erőből: Alvin Kamara és Mark Ingram ketten együtt 1852 yardot futottak 20 TD-vel megspékelve, és hiába van ott Luke Kuechly vagy Kawann Short, a második félidőre jó eséllyel be lesznek darálva. Rajtuk kívül ugyanis meglepően középszerű a Panthers védelme, nem is csoda, hogy Steve Wilks ennyire kapós név, a védelmi koordinátor zseniális munkája nagyon jól elfedi a hiányosságokat.

 

Ennek ellenére a hiányosságok ott vannak, a safety Mike Adamst leszámítva ugyanis az egész secondary borzalmas. Ráadásul a Saints támadófala a nyomást is jól kezeli, így még a pass rush-sal sem nagyon tudja a védőfal kisegíteni a secondaryt, Brees pedig épp most döntött rekordot passzpontosság terén. Ráadásul Michael Thomas személyében olyan elkapója van, akit lassan Julio Jonesékkal kell egy lapon említeni, a Pantherstől érkező Tedd Ginn is korrekt opció, Kamara elkapói képességeiről nem is beszélve. Azt pedig már tényleg csak zárójelben jegyzem meg, hogy Brees idén a Panthers ellen 489 yardot passzolt négy TD és nulla INT mellett, 118,5-es passer ratinggel és 74,7 százalékos passzpontossággal. Esélye sincs a Panthersnek:

 

 

[quote]Új olvasóink kedvéért mondjuk, hogy sokéves hagyomány az FK!-nál, hogy minden rájátszás-meccs elé mindkét oldalról írunk beharangozót, így ha ez a cikk túl egyoldalúra sikerült, akkor az nem véletlen.

Van egy párja is, azt pedig ERRE A LINKRE kattintva találjátok. Vagy keressétek fel a KIEMELT cikkünket, ahol minden mai meccshez találtok beharangozót, illetve a bold predictionjeinket is ott találjátok, ráadásul a meccsek alatt a kibeszélő is ott lesz.[/quote]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!