Connect with us

Hír

Amikor a Pats pihen, Solder a kisfiát viszi kemoterápiára

A legtöbb New England Patriots játékos számára a keddi pihenőnap azzal telik, hogy önkéntes munkát végeznek, a családdal vannak vagy csak élvezik ezt a kis időt. De Nate Solder, a Pats offensive tackle-je a kisfiával tölti a napot a kórházban, ahol a két és fél éves gyermek kemoterápiát kap. A fiú, Hudson ugyanis veserákos, és újra kezelésre szorul.

Hudsont 2015 októberében diagnosztizálták először rákkal, amikor még csak 3 hónapos volt. A szülők vették észre a kisfiú hasán a dudort, először azt hitték el fog múlni, de pár nap múlva inkább felkerestek egy gyermekorvost, aki azt mondta, nem lehet komoly baj. Ám pár nap múlva aggasztó telefonhívást kaptak az orvostól, aki elmondta, hogy súlyosabb a gond, mint hitték és fel kell keresniük egy specialistát. Ekkor derült ki, hogy Hudson mindkét veséjében tumor van. Így hát elkezdődött az első kezelése, otthon adták neki a gyógyszereket, miközben a kezelésekre jártak és 2016 októberében vége is lett az egésznek.

Csakhogy 50% esély volt arra, hogy a tumorok újra megnövekedhetnek a fiú veséjében, és 2017 szeptemberében jött a szörnyű hír, hogy ez bekövetkezett. A kisgyerek betegsége a legritkábbak közé tartozik, évente kb. 25 ilyen embert diagnosztizálnak Amerikában. Éppen ezért nagyon nehéz megfelelő gyógymódot találni rá. Előző és mostani betegsége alatt is Bostonban, a Jimmy Fund klinikán ápolják. Most újabb kezelések várnak Hudsonra, de az orvosai és a családja szerint egészen jól viseli, bár ennyi idősen még nem értheti, mi is folyik körülötte. Jókedvű, játékos kisfiú a kórházban is, sokat van önkéntesekkel, doktorokkal, akik mindig foglalkoznak vele, és engedelmesen tűri a hosszú és folyamatos kezeléseket.

A szülők minden egyes kezelésen ott vannak Hudsonnal, és minden percet vele töltenek, amit csak lehet, éppen ezért Nate számára első a család és csak utána jöhet a foci.

Megbeszéltem a dolgot Robert Krafttal, Belichickkel és természetesen nagyon megértőek voltak. Nem bánják, ha kihagyok néhány edzést vagy találkozót, hiszen tudják, hogy a család mindennél fontosabb. A csapattársaim pedig a legjobbak a világon. Nem tudom, hogy bírnám a támogatásuk nélkül.

Nate Solder ezelőtt is hatalmas támogatója volt a kórháznak és nem lehet elég hálás az orvosoknak, akik segítenek nekik átvészelni a helyzetet és természetesen nem lehet elég hálás, hogy mindent megtesznek Hudsonért. A Patriots több játékosa is lelkes támogatója a bostoni intézménynek, és igyekeznek minél többször meglepni a klinikán a gyerekeket játékokkal és jelenlétükkel. Reméljük, hogy Hudson mihamarabb meggyógyul, és a családnak sikerül túlesnie ezen a nehéz időszakon.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!