Connect with us

Hír

Belichick a Giantsben?

A tegnap napvilágot látott, a Patriotsban lévő széthúzásról szóló cikk komoly kérdéseket hagyott maga után. Vajon Bill Belichick elhagyhatja a szezon végén New Englandet? Ha a cikkben foglalt állítás igaz, miszerint Robert Kraft beleszólt Garoppolo elcserélésébe vagy épp megtartásába – amit Belichick el nem tudott volna képzelni korábban -, akkor könnyen lehet, hogy a valaha volt (egyik) legjobb, legsikeresebb edző új csapat után nézne és megpróbálná azt, ami soha senkinek nem sikerült még: két csapattal is Super Bowlt nyerni.

 

 

Ha ez így lenne, akkor csak egy opciót képzelhetünk el: a New York Giantset. A New York Daily News forrása szerint Belichick tudja, hogy ez az egyetlen esélye, hogy a Giants edzője lehessen és most egy komoly lehetőséget lát arra, hogy ez meg is történjen. Ugyan egyáltalán nem biztos, hogy a Patriotsnál lévő széthúzás odáig vezet, hogy Belichick tényleg távozna, a fent említett forrás szerint a Giants az egyetlen csapat, ahová el akarna menni főedzőnek. Ez persze egyáltalán nem meglepő, hiszen 12 évet töltött el az óriásoknál és mindig nagyon jó szívvel gondolt vissza az ott eltöltött időkre és nagyon szereti a franchise-t – az elvesztett Super Bowlok ellenére is.

 

Ez a sztori elég érdekes kérdéseket vethet fel. Egyrészt a Giants oldaláról, vajon az újonnan kinevezett Dave Gettleman hajlandó lenne lemondani a hatalmáról és átadni belőle Belichicknek? Egyáltalán nem biztos. Másrészt ez fenekestül felforgatná az edzői piacot. Ez jelenthetné például azt, hogy Josh McDaniels marad a Patriotsnál és átveszi Belichick mester helyét. Nagyon összefonódnak a szálak, hiszen jelenleg úgy tűnik, hogy mind McDaniels, mind a védőkoordinátor Matt Patricia távozhat New Englandből, ami miatt Belichicknek új stábot kellene felállítania a Patriotsnál. És vajon hogy szól Belichick szerződése? Lehet, hogy csak trade útján szerezhetné meg a Giants. És akkor vajon mennyi lenne a méltányos ellenérték?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!