Connect with us

Hír

Earl Thomas: A pénz beszél

Nem vár egyszerű időszak a Seattle Seahawksra és ezáltal Earl Thomasra sem, hiszen a ligaelit free safety 2014-ben köttetett szerződése a következő szezon végén lejár, a játékos pedig már most igyekszik éreztetni a csapat vezetésével, hogy ő bizony csak arra vár, hogy meghosszabbítsák a szóban forgó kontraktust. Ez nem lesz egyszerű történet, de bízik benne, hogy a csapat gondoskodik róla és szem előtt tartja az érdekeit, ugyanis ő hű szeretne maradni a Seahawkshoz:

Itt akarom befejezni a karrierem, de egyelőre nem látom azt, hogy a hosszabbítás nélkül hogy tudnék játszani. Természetesen mindent meg fogok tenni, hogy higgyenek bennem, keményebben fogok dolgozni, mint ezelőtt, elhivatott vagyok. Viszont ha a Seahawks is komolyan gondolja velem a jövőt, akkor egy valamit szem előtt kell tartanunk: a pénz beszél, ez egy biznisz. Meg kell egyeznünk úgy, hogy az mindannyiuknak jó legyen.

Ezekkel a kijelentésekkel Thomas belengette az esetleges houldoutot is, ami könnyen bekövetkezhet, ha a következő szezon elejéig nem kapja meg azt, amire vár a csapattól. Némileg ebben közrejátszik Eric Berry 2017-ben köttetett 7 éves, 78 millió dolláról szóló szerződése is, ami arra ösztökélte a Hawks védőjét, hogy 2016-os lábtörése után ne hagyjon fel a profi futballal, mert bőven kereset még sok pénzt a kiemelkedő játékával.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy korábban sikeresen összerúgta a port Bobby Wagnerrel, aki mellett Pete Caroll is kiált, tehát nem éppen a legkedvezőbb módon jött ki a nézeteltérésből. Erre adódik rá a cowboysos sztorija is, amikor Jason Garretthez ment oda jópofiskodni, hogy szívesen lenne a Dallas játékosa, ha Jerry Jonesék meg tudják szerezni őt, valamint az se feledjük el, hogy a csapat 8,5 millió dollár takaríthatna meg azzal, ha kivágná vagy esetleg elcserélné a még mindig elit safetyt. A képlet tehát végtelenül bonyolult, de az látszik, hogy Thomas alkupozíciója nem a legjobb, és könnyen elképzelhető, hogy nem úgy fognak alakulni a dolgok, ahogy azt ő eltervezte.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!