Connect with us

Minden ami NFL

FK! All-Pro Team 2017

Holnap jelentik be az AP által összerakott All-Pro teamet, vagyis a szezon csapatát a 2017-es szezonból. Ahogy eddig, úgy most is összeraktuk mi is a saját csapatunkat, néhol egész szoros ereménnyel.

 

 

[quote]Minden játékosnál feltüntettük, hogy a lehetséges szavazatokból (11) mennyit és milyen arányban kapta meg, utóbbi a FLEX posztokon szükséges. A special teamet most nem értékeltük, elnézést a rúgó és punter fanatikusoktól.[/quote]

 

Offense

 

QB: Tom Brady, New England Patriots, 8 szavazat

 

Egy MVP várományos játékost nem hagyhatsz ki egy All-Pro csapatból, na megy amúgy sincs épp rossz szezonja a 40-et taposó irányítónak. Övé a legtöbb passzolt yard, a harmadik legjobb passer rating, és az ötödik legpontosabb QB volt idén. Ami azonban szembe tűnő, hogy a mélységi passzoknál mennyit fejlődött, pedig egy 40 éves irányítótól azt várná az ember, hogy átáll a rövidpasszos játékra, de hát Bradyről tudjuk, hogy különc. Rajta kívül még Russell Wilson kapott 3 voksot.

 

RB: Todd Gurley, Los Angeles Rams, 10 szavazat

 

Az egyik MVP kandidáns után itt a másik. Gurley utolsó két meccse egészen elkéépesztő volt, amivel bebiztosította a csoportgyőzelmet a Ramsnek. Gurley térnyerése az idei szezonban nem a futásoknál keresendő, hanem az elkapásoknál. Alvin Kamara után ő teszi meg a legtöbb yardot route-onként, neki van a legtöbb kierőszakolt missed tackle-je, valamint mindössze két dropja van. Arról nem is beszélve, hogy 2000+ scrimmage yardja és 19 TD-je volt 15 meccsen, ráadásul 788 elkapott yardjából 749(!) elkapás után született, ami messze a legtöbb a futókat, elkapókat és tight endeket véve is. Csak egy valakinél nem került be a csapatba, ő Alvin Kamarát favorizálta.

 

WR1: Antonio Brown, Pittsburgh Steelers, 10 WR1, 1 WR2 szavazat

 

AB-re nincsenek szavak, továbbra sem. 101 elkapásból 1533 yardja született, ami elég combos 15,2-es yardátlagot jelent elkapásonként, ami a legtöbb a ligában, ráadásul 9 TD is van a neve mellett. Ő az egyetlen elkapó idén, aki 100 fölötti yard/meccs átlagot tud magáénak, egészen pontosan 109,5-et (csak viszonyításképp, a második DeAndre Hopkinsnál ez az átlag 91,9, majdnem 20 yarddal kevesebb). Nem hiába volt sokáig MVP esélyes, de a sérülése miatt erről le kell mondjon.

 

 

WR2: DeAndre Hopkins, Houston Texans, 8 WR2, 1 FLEX szavazat

 

Dicsértessék Bill O’Brien neve, amiért észrevette a nyilvánvalót: Nuk éhes, és labdával lakik jól! Innentől meg mindegy, hogy ki dobálja neki azt, még Savage-dzsel és T.J. Yatesszel is életképes számokat hozott. 13 TD-je a legtöbb az elkapók között, a fent már említett yard/meccs átlaga a második legtöbb, az 1378 elkapott yardja pedig összességében a negyedik legtöbb. 164 targetje jól jelzi, hogy tanultak a tavalyi hibából, ebből 96 elkapása lett.

 

FLEX: Alvin Kamara, New Orleans Saints, 3 FLEX, 1 RB2 szavazat

 

A Saints idei draft classza egészen pazar lett. Ez alól Alvin Kamara sem kivétel, aki felrázta, és egyben át is alakította a Saints támadósorát. Egy új, magabiztos célpontja lett Breesnek, akinek a futás és elkapás sem okoz gondot, ha yardszerzésről van szó. Egy futó sem szerzett nála több elkapott yardot (826), ráadásul nagy százalékát elkapás után szerezte (683 YAC). 1500+ scrimmage yarddal és 13 TD-vel várhatja a rájátszást.

 

TE: Rob Gronkowski, New England Patriots, 9 szavazat

 

Szegény Travis Kelce élete szezonját futotta, de pechére Gronk még ennél is jobb évet zárt, pedig neki voltak ennél sokkal jobb idényei is. Gronk még mindig az egyik legnagyobb mismatch a ligában, és csak nagyon kevesen tudják semlegesíteni. Övé a legtöbb elkapott yard a posztján, amihez 8 TD-t is hozzárakott. Arról nem is beszélve, hogy kiválóan blokkol, még minidg. Egyszerűen nem ér, na.

 

LT: David Bakhtiari, Green Bay Packers, 10 szavazat

 

Bakhtiari megítélése végre arra a polcra került, ahol már rég ott lenne a helye. Nem volt nála jobb passzblokkoló falember a mögöttünk hagyott alapszakaszban, egy sacket engedett, és mindössze 12-szer sikerült róla nyomás alá helyezni az aktuális irányítót. Nem rajta múlott az offense sikeressége.

 

 

LG: Zack Martin, Dallas Cowboys, 9 szavazat

 

Ha passzblokkolás, akkor Martinnak nincs párja a guard poszton. Ha hozzávesszük, hogy mellé a futásokat is jól támogatja a Cowboys falában, akkor a tökéletes guardot kapjuk. Ez a negyedik szezonja, ennek ellenére már kétszeres All-Pro, és mi megajándékozzuk a harmadikkal is, igaz nem az eredeti posztján.

 

C: Travis Frederick, Dallas Cowboys, 6 szavazat

 

Ami a guardoknál Martin, az a centerknél Frederick. Bár nem kezdte jól a szezont, alaposan összekaparta magát a folytatásra, és ismét egy elég jó teljesítményt tudott le. Tavaly lett először elsőcsapatos All-Pro, mi nálunk azonban back-to-back összejöhet ez az elismerés, köszönhetően annak, hogy alig engedett nyomást az irányítóra, ráadásul a futásokhoz is remekül blokkol.

 

RG: David DeCastro, Pittsburgh Steelers, 7 szavazat

 

Az, hogy Big Ben túlélte ezt az évet, az a támadófalának köszönhető, akikből DeCastro magasan kiemelkedett, és az egyik legjobb guard volt a ligában. Nem engedett egy darab sacket sem, de ütésből is mindössze egyet, ráadásul Le’Veon Bell számaiban is kulcsszerep hárult rá.

 

RT: Lane Johnson, Philadelphia Eagles, 9 szavazat

 

Toronymagasan zsebelte be nálunk a posztot az Eagles jobboldali tackle-je, nem véletlenül. Bár 3 sacket engedett, mindössze 20 alkalommal került nyomás alá az irányítója az ő oldaláról, ami a hetedik legkevesebb ligaszinten.

 

Defense

 

EDGE1: Calais Campbell, Jacksonville Jaguars, 9 EDGE1, 1 EDGE2 szavazat

 

Az egyik legnagyobb fejvakarást egyértelműen a két passzsiettető kiválasztása volt, hiszen rengeteg nagyon jó teljesítményű játékosból kellett választanunk csupán kettőt. Az nem volt kérdés, hogy Campbell lesz az egyik, aki sokak meglepetésére nem lakott jól azzal a megaszerződéssel, amit a Jaguarstól kapott, hanem igenis megmutatta, miért is került ennyibe. Ráadásul az eddig 3-4-es DE-ből 4-3-as DE lett, de a szerepcsere még javított is a játékán. 14,5 sackkel zárt, összesen pedig 73 alkalommal helyezett nyomást az ellenfél irányítójára.

 

EDGE2: Joey Bosa, Los Angeles Chargers, 6 EDGE2 szavazat

 

Megannyi játékos közül nálunk Bosa vitte a prímet, és bár ezzel nem mind értettünk egyet, azért nem sajnáljuk tőle ezt a helyet. A másodéves játékos Melvin Ingrammal brutális párost alkot, ketten együtt 151-szer helyeztek nyomást az ellenfél irányítójára, ebből Bosa 75-öt vállalt magára 12,5 sackért. Ami talán perdöntő volt, hogy a futások megállításában is alaposan kiveszi a részét.

 

 

INTERIOR1: Aaron Donald, Los Angeles Rams, 11 INTERIOR1 szavazat

 

Aaron Donaldot egyöntetűen választottuk a liga legjobb belső védőfalembereként az All-Pro csapatunkba. Nem a legszexibb poszton játszik, ami miatt a statisztikái nem mindig a legjobbak, de higgyétek el nekünk, hogy pusztít. Kisebb mérete ellenére képtelenség megállítani, amit jól mutat a 91 nyomásgyakorlása is, ami a legtöbb a posztján, de a másodikra is 20-at ver, pedig két meccsről is hiányzott idén.

 

INTERIOR2: Damon Harrison, New York Giants, 6 INTERIOR2 szavazat

 

Ami a passzsiettetésben Aaron Donald, az a futások megállításában Damon Harrison a fal belsejében. Brutális módon öli a futásokat évről évre ligaszinten, szóval nem csak azért került be, hogy egy pass rusher és egy run killer DT legyen a csapatban.

 

 

LB1: Bobby Wagner, Seattle Seahawks, 9 LB1, 2 LB2 szavazat

 

Wagnerre nincsenek szavak. Amikor azt hittük, hogy Luke Kuechly szintje nem megközelíthető, akkor Wagner csak annyit mond: hold my beer. Nincs gyengepont a játékában, legyen szó futások megállításáról, az irányító siettetéséről, vagy az elkapók levédekezéséből, nem találsz rajta fogást, ráadásul alig hibázik szerelési kísérleteknél. Érti és olvassa a játékot, ami miatt nem tudsz az eszén túljárni. Wagner legalább olyan fontos láncszemmé vált a Seahawks védelmében, mint Earl Thomas.

 

LB2: Luke Kuechly, Carolina Panthers, 2 LB1, 8 LB2 szavazat

 

Tudjuk, nem túl eredeti, meg a megszokott nevek, de ha egyszer ez a két játékos a legjobb LB a ligában, akkor mit csináljunk? Volt több jó teljesítmény is ezen a poszton, Lavonte David, Telvin Smith, Deion Jones, Sean Lee, hogy csak néhányat említsünk, de Kuechly és Wagner idén letaszíthatatlan volt a linebackerek tónjáról. Lényegében ami Wagner indoklása volt, az egy az egyben áthúzható ide is. Tényleg elképesztő.

 

CB1: A.J. Bouye, Jacksonville Jaguars, 4 CB1, 2 CB2, 3 FLEX szavazat

 

A passzsiettetők mellett a cornerback poszt volt még érdekes téma, ahol az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy itt akár hármat is nevezhettünk. Sok játékos kapott szavazatot, de a legtöbbet (több kategóriában) Bouye zsebelte be, aligha érdemtelenül. A tavalyi zseniális idénye után kíváncsian vártuk, hogy ez egy fenntartható folyamat, vagy csak one year wonder a nagy pénzért. Nem hogy fenntartotta, még javított is! Bouye a kevés kezdőcornerek egyike, aki nem engedett TD elkapást, ráadásul 6 INT-t szerzett mellé. Ezzel a teljesítményével 31,6-os(!!!!) passer ratinget engedett az irányítóknak, vagyis jobbak jártak, ha a lelátóra dobták a labdát, mint Bouye felé. A 84 targetből 38 engedett elkapás is parádés mutató, ráadásul csak 435 yardot engedett.

 

 

CB2: Casey Hayward, Los Angeles Chargers, 2 CB1, 5 CB2, 1 FLEX szavazat

 

Minden 17. snapjén enged elkapást, 75 targetből mindössze 32 elkapás született róla. Hiába engedett 3 TD-t is, mégis csak 58,6-os passer ratinget engedett az irányítóknak ha felé dobták a labdát, köszönhetően a 4 interceptionjének. Egyedül az 537 engedett yardja elbizonytalanító, bár ebből 64 yardot csak egy elkapás során nyelt be, amikor Tyreek Hill elhúzta a kondenzcsíkot mellette. Green Bayben pedig azóta is zokognak…

 

S1: Harrison Smith, Minnesota Vikings, 10 S1, 1 S2 szavazat

 

Smithről nem túlzás állítani, hogy nem csak a posztján volt a legjobb, de az összes védő közül is. Ha eddig nem figyeltek fel a nevére, most már mindenki megtette. A back7 minden szegletében feltűnt, nem csak safety poszton, ennek ellenére nem engedett TD-t ha, felé dobták a labdát, pedig ez 42-szer is előfordult idén, cserébe 5 interception is fűződik a nevéhez. Ám nem csak passzok ellen hatásos, hanem a futások megállításában is, amit a 17 futásmegállítása bizonyít. Pass rush? Nem probléma, 10 pressure fűződik a nevéhez, mindezt úgy, hogy csak 28-szor küldték rá az irányítóra. Nincsenek rá szavak.

 

 

S2: Kevin Byard, Tennessee Titans, 4 S2 szavazat

 

A másodéves safety szerezte holtversenyben a legtöbb interceptiont a ligában, ami döntően befolyásolta azt a 4 szavazatot, amit kapott. Nem csak a labda lehalászásában jeleskedik, hanem a légi elhárításban is. Bár még van hova fejlődnie, nagyon ígéretes karrier elé néz, és a Titans secondaryjének meghatározó pillére lehet.

 

DB: Jalen Ramsey, Jacksonville Jaguars, 3 CB1, 2 FLEX szavazat

 

A defensive back posztra szinte csak cornerbackek pályáztak, köztük Ramsey gyűjtötte be overall a legtöbb voksot, ezzel a Jacksonville kezdő CB párosa is képviselteti magát a csapatban. Ramsey idei éve kísértetisesen hajaz Haywardéra, annyi a különbség, hogy ő átlagosan több elkapást engedett, cserébe ezeken kevesebb yardot. A mindössze másodéves játékos hamar lerakta a névjegyét a profik között, és a liga egyik legdominánsabb cornerbackjei között kell emlegetni a nevét.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!