Connect with us

Minden ami NFL

FK! Playoff-jóslatok

Két nap, és megkezdődik a rájátszás! Mi pedig szokás szerint megpróbáljuk megjósolni, hogy mi is fog történni a következő kerek egy hónapban, azaz az NFL 2017-es szezonjának maradék 11 mérkőzésén.

 

katonadani

AFC

A Jaguars és a Chiefs is örülhet az utolsó forduló eredményeinek, hiszen a Ravens és a Chargers helyett a Bills és a Titans vár majd rájuk, ami papíron jóval könnyebbnek ígérkezik. A wild cardon így szerintem nem lesz meglepetés, mindkét hazai pályán játszó gárda be fogja húzni a győzelmet. És itt kezdődnek az izgalmak. Szerintem a Steelersnek – a Patriotson kívül – a Jaguars a legrosszabb matchup a konferenciában. A másik ágon ugyanez a helyet: a Patriotsnak – a Steelersen kívül – a Chiefs a legrosszabb machup a konferenciában.

A Steelers egy limitált Antonio Brownnal ismét ki fog kapni a Jaguarstól, szereznek majd 1-2 labdát és lenyomják a futójátékot a Shazier nélküli védelem torkán. A Chiefs-Patriotson vívódtam a legtöbbet magamban, mert nagyon viszketett a kezem a Chiefs tippre egy. Tény, hogy nem játszanak már úgy, mint az év első heteiben, de az utóbbi hetekben Brady és a Patriots sem brillírozik, sőt… A Chiefs ráadásul tudja is a receptet a Pats ellen, de egyszerűen nem tudtam a két hét felkészülési időt kapó Belichick ellen tippelni. Az AFC döntőben ismét Belichick lehet a kulcs, aki 1-2 hibára kényszeríti majd Bortlest a meccs elején és ezzel meg is nyeri a meccset a Patriots.

NFC

Az NFC is rendkívül nehezen jósolható. Szerintem a power ranking valahogy így nézne ki: Saints, Vikings, Rams, Falcons, Panthers, Eagles, de az 1-2 és a 3-4 fel is cserélhető akár. Így a Rams-Falcons elképesztően jó meccsnek ígérkezik, amennyiben a Falcons úgy játszik, ahogy tud. A Rams viszont konzisztensebb volt idén, így inkább rájuk tippelek. A Saints már kétszer megverte idén a Pantherst és ugyan nagyon nehéz valakit egy szezonon belül háromszor is legyőzni (ehhez képest az utóbbi 20 alkalomból 13-szor az nyert, aki előtte 2x is), jó matchup ez nekik, így a wild cardon az AFC-hez hasonlóan itt is a hazai csapatok mennek tovább.

Utána a Saints szerintem könnyedén veri majd az Eaglest, akik legfeljebb a futójátékban és pár szerzett labdában bízhatnak, de ez kevés lesz a lehengerlő offense ellen. A másik ágon jön a rájátszás eddigi legjobb összecsapása, végül Vikings sikerrel, akik már megmutatták idén, hogyan kell megfogni McVayéket. A konferenciadöntőre pedig szinte lehetetlen jósolni, én talán a Saintst tartom egy hajszállal jobb csapatnak, de a sérülések miatt azért nagyon aggódok náluk. Ez így 3 héttel előtte elég pénzfeldobás szagú nálam, nem lepne meg az ellentétes forgatókönyv sem, mert a Vikings is “worthy” Super Bowl csapat lenne.

Super Bowl

Parádés Super Bowl párharc lesz így (is, mert nagyon sok remek párosítást kialakulhat), ahol szerintem a Saints fog nyerni, mivel igazából a támadósoruk és a védelmük is jobb a Patriotsénál. Nem igazán látom, hogy a Pats konzisztensen meg tudná állítani ezt az offense-t és ugyan ők is sok pontot fognak feltenni, végül Breesék egy kicsivel többet és 34-28-ra fognak nyerni, pont annyira, amennyivel a Patriots nyert tavaly a Saints csoportriválisa ellen.

 

chester

 

AFC

 

A Jaguars az utóbbi meccsein nem volt valami meggyőző, mintha fejben nem lennének ott most. Ez pedig a gyengébb Bills ellen vissza fog ütni. A másik wild card találkozón sima Chiefs győzelem születik, aminek a lendületével a Steelerst is megcsapják a Heinz Fielden, visszavágva a legutóbbi két pofonért, amit Big Benéktől kaptak. A Patriots bántóan simán nyomja le a Billst, véget vetve a tündérmesének. Bradyék a decemberi jó teljesítményre esküsznek, de én ezt nem igazán láttam tőlük 1-2 játékosukat kivéve. Ám a rájátszásra nincs nagyobb mágus a Brady-Belichick kettősnél, és egy utolsó perces fordítás után megnyerik az AFC-t Andy Reidék ellen.

 

NFC

 

A Rams egy végletekig kiélezett meccsen legyűri a Falconst, a másik ágon pedig a Saints teszi meg ezt a Panthersszel, idén harmadjára. Breesék Philadelphiában is győzedelmeskednek, hiszen a Folesszal felálló Eagles nem jelenthet nekik komolyabb akadályt, a Rams pedig össze fogja magát csinálni a Vikings otthonában, és Keenum második vendettája is sikeres lesz. Ahogy az AFC-ben, úgy az NFC-ben is egy első fordulós meccs lesz a konferenciadöntőben, és ahogy akkor, úgy most is Vikings győzelemmel zárul majd a találkozó.

 

Super Bowl

 

Sokan találgatják, hogy melyik csapat állíthatja meg idén a Patriotsot. Hát a Minnesota Vikings, amire rátesz a hazai pályán játszott döntő, amire korábban nem volt példa. A defense sok turnovert fog kiharcolni, így Keenuméknak gyerekjáték lesz a pontszerzés, a Pats pedig csak a garbage time-ban fog fickóskodni, de kevés lesz a boldogsághoz. SKOL!

 

leonidasz007

 

AFC

A Jaguars defense megfojtja a féloldalas Bills offense-t, így még Bortles gyengélkedései ellenére is továbbmegy a Jaguars. A Chiefs a nagyobb playoff rutinja és a több playmakere miatt könnyedén lép át az ellenfelén. Itt azonban megálló lesz mindkét wild card csapatnak, mert Steelers és a Patriots is sokkal nagyobb rutinnal bír, mint ellenfele, ráadásul még egyszer nem követik el azt a hibát, hogy kicsit lenézik az ellenfelüket. Az AFC döntőben aztán csak a szokásos. Belichick outcoacholja Tomlint és bár a tavalyinál jóval szorosabb meccsen, de hazai pályán Super Bowlba jut a Patriots.

 

NFC

A Saints kétszer már megverte a Pantherst, méghozzá elég simán, így állíthatjuk, hogy megvan a recept a csoportrivális ellen. Ezúttal sem lesz elég Newtonék inkonzisztens játéka, a Saints sokkal stabilabb, kevesebb hibával játszó csapat. A Falcons már játszott egy számukra playoff hangulatú meccset és közel tökéletesen nyomták. A Rams ugyanakkor pihentetett és pont ez az élesség fog dönteni a két csapat között. Az Eagles nem lehet ellenfél senkinek az NFC-ből, a Falcons is könnyedén lép át rajtuk, a Saints pedig rengeteget fejlődött az első forduló óta, ez pedig pont elég lesz a Vikings ellen. Keenum bár kivételesen jó idén, a rájátszás sok lesz számára. A főcsoportdöntő aztán egy parázs összecsapás lesz és nüanszok fognak dönteni a Saints javára. Két jó offense ellenére a védelmek döntik el, de Brees van olyan rutinos, hogy amikor kell, a kezébe veszi a mindent eldöntő drive-ot.

 

Super Bowl

A Super Bowl aztán nem kérdés. A Patriots most nem alussza át az első félidőt, így pedig csak egy labdabirtoklás hátrányba kerülnek félidőben. A második játékrészben aztán a szokás szerint belelendülő defense megállítja Breeséket, Brady viszont úgy megy át a fiatal Saints defense-en, mint kés a vajon.

 

jimboy

AFC

Az egész AFC elég kiszámítható idén is. Az első körben rögtön két olyan párosításnak lehetünk szemtanúi, ahol egy lyukas garast sem nagyon tennék fel a vendég győzelemre. A Jaguars egész évben magabiztosan győzte le a nálánál gyengébb játékerőt képviselő csapatokat, míg a Chiefs a szezon végére valahogyan kimászott a hullámvölgyből, így erre a körre még jók lesznek. Nem úgy, mint a divisional körben, ahol a Patriots bosszút állva az első heti vereségért a már megszokott magabiztossággal küldi haza Huntostól, Hillestől az egész Chiefst. Ahogyan a Steelers sem lép bele kétszer ugyanabba a folyóba és bár csak hosszabbítás után, de megálljt parancsolnak az idei év meglepetéscsapatának. Az AFC döntőben aztán egymásnak feszül a két nagy, de ahogy az általában lenni szokott, Brady ismét legyőzi a Pittsburghöt, így ők jutnak az 52. Super Bowlba.

NFC

Ebben a főcsoportban már sokkal jobb mérkőzéseket rendeznek a Wild Card hétvégén. A Saints kihasználja a hazai pálya előnyét és nagy csatában nyerik meg a csoportrangadót a Panthers ellen, míg Matt Ryanék bicskája beletörik a Rams védelmébe. A második körben így a Saints pihenhet egy hetet Philadelphiában a főcsoportdöntő előtt, a védelmek csatáját Minneapolisban pedig a vendégek nyerik, így elütve a Vikingst a hazai pályás Super Bowl lehetőségétől. Az NFC döntőben aztán elszabadulnak a támadóegységek és pontháborúnak lehet szemtanúja a Los Angeles-i publikum, azonban keserű szájízzel távozhatnak a hazai szurkolók.

Super Bowl

A döntőben a Patriots idei legjobb defense teljesítményét fogja felmutatni, a támadósor pedig ellenállhatatlan lesz. A Saints futójátéka ugyan működni fog, de a hátrány miatt a kulcsszituációkban el kell engedni ezeket a játékokat, így a végére már az egysíkú játékhívás levédekezése gyerekjáték lesz a New England számára. A támadó oldalról egyértelműen Gronkowski hozza az extra teljesítményt, de az MVP Brady lesz. Így ő lesz az első olyan irányító, aki nem csak hogy Super Bowlt nyer az alapszakasz MVP címe után, hanem a döntő legjobbjának járó elismerést is bezsebeli.

kronikk

AFC

A Wild Card körben izgalmas lesz a Bills-Jaguars összecsapás, mert egyik csapatnak sincs tapasztalata, a Jaguars védelem fogja hozni a meccset. A Chiefs egy izgalommentes mérkőzésen veri a Titanst, itt a tapasztalat fog dönteni. A Divisional körig fog tartani a Jaguars menetelése, a Steelers megállítja őket, a másik mérkőzésen meglepetésre a Chiefs fog nyerni (idén másodszor Foxboroughban), Hunt futásai és Smith hosszú passzai fogják hozni nekik a W-t, hasonló mérkőzést várok, mint a nyitómeccs volt. Az AFC döntőben egy végletekig szoros mérkőzésen – akár hosszabbítás is lehet – fog diadalmaskodni a Steelers és ezzel ők jutnak a Super Bowlba.

NFC

Itt sokkal inkább kiszámíthatatlan a mérkőzések végkimenetele. A Rams-Falcons mérkőzésen gondolkoztam a legtöbbet, hogy melyik csapat fog nyerni és talán nem fog annyira hiányozni Zuerlein a Ramsből, így behúzzák a mérkőzést. A másik Wild Card mérkőzésen a Saints, ha nem is simán, de meg fogja verni a Pantherst. A Divisional körben lesz vége a Rams menetelésének, a Vikings legyőzi őket egy szoros mérkőzésen, itt már hiányozni fog Zuerlein biztos lába. Az Eagles nem fogja tudni megnehezíteni a Saints dolgát és a Kamara, Ingram, Brees trió magabiztosan hozza az NFC döntőt a New Orleansnak. Az NFC döntő lesz a legjobb mérkőzés az egész rájátszásban, de a Vikings defense sem fog bírni a Saints futásaival.

Super Bowl

A Steelers meg tudja állítani a Saints futásait, de Brees vezetésével meg fogja nyerni a bajnokságot a Saints, Brees lesz az MVP, kevés pontos döntőt várok, inkább a védelmek fognak dominálni és a döntő súlya rányomja a bélyeget a játékra, sok lesz az elejtett labda és a turnoverek száma.

KGYM

 

AFC

A Bills-Jaguars eredménye szinte egyértelmű. A Bills komoly csapda sok esetben, de nem hiszem, hogy a Jaguars az utolsó hetekben látott megroggyanásából ne állna fel a rájátszás fontossága miatt. A Chiefs-Titans esetén annyi a különbség az előzőtől, hogy a Titans a leggyengébb PO-csapat idén, így semmilyen upside-dal nem szolgálhat. Miután a Chiefs elverte a Patset a nyitómeccsen, a két csapat teljesen ellentétes irányba tartott. A Pats döcögős kezdés után hozza a szokásos formát, és nem sokkal van lemaradva a tavalyi szinttől (a különbség a védelemben látszik, akik sokat javultak a szezon végére, de még mindig nincsenek a tavaly ilyenkori képességeiknél), míg a Chiefs csak többségében trash csapatok elleni győzelmekkel tudta visszahozni az 1-5-ös szezonközepet (a támadósor elvesztette a robbanékonyságot, nincsenek extra megoldások, ami pozitív, hogy legalább a védelem kicsit összekapta magát, és stabilan hoz egy szintet). A Steelers szezonjában anomália volt a JAX elleni fiaskó, és talán ez a legdurvább kétesélyes meccs az egész rájátszásban, a veteránok rutinja győzni fog, és a Pats és Steelers újfent találkozhat az elődöntőben. Innen a Patset tartom még mindig favoritnak, ami az elmúlt szezon, és az elmúlt tizensok év fényében nem meglepő.

NFC

A Rams sokkal stabilabbnak tűnik a Falconsnál. Utóbbi támadósorában csupán a lehetőség van meg, hogy sok pontot tegyen fel, de nem erős önmagában. Ha meg vannak fogva, akkor nagyon meg vannak fogva – a hat vereség során összesen 8 TD-t tettek fel, ahol az egyik ráadásul teljesen garbage time volt. A Rams ezzel szemben az utolsó, számukra pihenőhéten kapott ki egy labdabirtoklásnyinál nagyobb különbséggel. A kiemelések túloldalán egy Saints győzelmet várok. A Panthers sokkal erősebb a szememben, viszont minden attól függ, hogy jó napjuk van-e. Ebben nem bízom, nálam a konzisztencia ural mindent. Ha már konzisztencia: a Vikes védelme turnoverek garmadája nélkül dominálta a ligát idén, és Zimmer egyszer kifújta már McVay orrát. Ami aggasztó a Rams számára, hogy ez nem egy olyan gameplan-különbség volt, amire van ellenszer. Így fogja várni a lila gárda a Saintset egy jó kis visszavágóra az elődöntőben, ugyanis az Eaglesnek maximum a Panthers ellen lenne esélye. Az elődöntőben megint a Vikings mellett kell letennem a voksomat, ugyanis ők az első héten már megtalálták a Saints ellenszerét – igaz akkor nem volt Kamara ennyire kihasználva, de pont nem a Barr-Kendricks LB-istenek duóját fogja zavarni egy mitugrász zöldfülű.

Super Bowl

Nagyon sokat rágódtam ezen. A megállíthatatlan erő fog találkozni az elmozdíthatatlan akadállyal. Ami miatt mégis a Vikes mellett teszem le a voksomat, az nem puszta homérkodás: a Pats idén nem találkozott még olyan védelemmel, amit a Vikes tud felmutatni. Brady egy ritmusra épülő támadójátékot visz, amit a Vikes 1991 óta legjobb harmadik kísérletes védelme nem fog hagyni beindulni. A Vikings nem szerez sok turnovert – és még így is ilyen jó védelmet mutat fel. Nem labdát szed el, és így fogja meg az ellenfelét, hanem egész egyszerűen nem hagyja tovább haladni. Ez lehet a kulcs a Minnesota első bajnoki címéhez.

 

rowi

 

Én inkább hétvégekre bontanám.

 

Wild Card: 4 hazai. Ebből a Chiefs simán, a Rams, a Saints és a Jaguars sokkal szenvedősebben. Utóbbiak közül a Saints-Panthers hatalmas meccs lesz, simán el tudom képzelni fordítva is a végeredményt, és ugyanez a helyzet a Rams-Falconson, amiről ugyancsak nem vagyok meggyőződve. Elsősorban a rutinban meglévő különbség miatt, és Zuerlein hiánya is faktor lehet. A Jaguarsnál inkább az a kérdés, hogy Bortles beszúrja-e a botot a bicikli kerekei közé, vagy sem. De a Bills ellen még nem.

Divisional: A Saints ezzel a lendülettel nyer még egyet Philadelphiában, legalábbis most ezt gondolom. Ugyanakkor Foles egyáltalán nem lesz reménytelen, sőt, illetve azt is elképzelhetőnek tartom, hogy extrémebb időjárás (hó és/vagy -10 fok alatti hőmérséklet) esetén azon a héten inkább már a Phillyre tegyek (a Panthers ellen meg már pláne). De most nem. A Steelers és Roethlisberger is sokat tanult az alapszakaszmeccsből, annyit mindenképpen, hogy egyáltalán nem simán, de lenyomják a Jaguarst. A forduló és az egész playoff meglepetését a Chiefs hozza, mert ismét meg tudják verni a Patriotsot idegenben, a Vikings viszont nem ereszti el a hazai pályás SB lehetőségét, és az alapszakasz után újra, de ezúttal hosszabbításban felülmúlják a Ramst.

Championship és Super Bowl: A két második kiemelt játszhatja a döntőt. A Vikings még emlékszik az 1.fordulóból, hogy mivel lehet megverni a Saintst, a Steelers offense-ével, ahol eddigre Brown (szinte) teljes értékű lesz Alex Smithék nem tudják tartani a lépést. A Super Bowlban pedig ismét aláhúzzák a csapatok, különösen a Vikings, hogy a bajnokságot a védelmet nyerik, több labdát is szereznek Big Bentől, aki így mégsem vonul vissza. Győzelem esetén viszont azonnal. Már a védők is magukon kívül fognak játszani a többnyire hazai közönség előtt, de Keenumon és Thielenen is nagyot lendít majd a hangulat. Skol!

 

balentin

AFC

Az első kör viszonylag könnyű mindkét konferenciában, a hazai pályán játszó csapatok mindegyike behúzza a győzelmet. A Jags kicsit döcögve, brusztolós meccsen fog diadalmaskodni, míg a Chiefs viszonylag simán veri az egész évben ízetlen Titanst. A következő körben újfent elveri a Jacksonville a Steelerst, ha lesz Brown, ha nem, ez a Steelers jelenleg nem jobb, mint a Jaguars, akik megint a parádés védelmüknek köszönhetik majd, hogy legyűrték Big Benéket. A Pats pedig revansot vesz a Chiefsen, Belichick mélyre megy a playbookban, hogy legalább annyira megviccelje Andy Riedet, mint az tette a Patsszel az első körben. Nagyon színvonalas meccs lesz, ahol a jobb csapat fog  diadalmaskodni. A döntőt egy megszokott és egy kevésbé oda várt csapat vívja, ahol a rutin, a tapasztalat fogja az egyiket a másik fölé emelni. Ha a Pats bye weekről megy a playoffba, akkor kevés csapat tud rajtuk támadási felületet találni, hiába a ligaelit védelme a Jagsnek, hiába a jobb matchupok, a New England ezúttal jobbnak fog bizonyulni és újfent harcolhatnak majd a Super Bowlért.

 

NFC

Nem egyszerű az NFC-ben jósolgatni, de egy valami tisztán látszik. A konferencia sok meglepetést hozhat még, de én nem látom, hogy az első körben borulna a papírforma. A Rams támadófocijának kreativitása és veszélyessége messze elhalad a Falconsé mellett, McVay zsenije itt sokkal nagyobb, mint Sarkisiané. A védelmük engedett yardokban rosszabb, de a legjobb védőjátékos vezette defense ezúttal nagy falat lesz az Atlantának. Igaz lesz ez a másik meccsre is, ahol a Saints fog több pontot feltenni a táblára, hiába a stabil Panthers D#, nem lesznek elegek a SuperDome-ban. A következő kör lesz az igazán izgalmas, az NFC idei első kiemeltje úgy fog kizúgni, mint a tavalyi, Folesszal esélytelenek lesznek a Saints ellen, egyszerűen nem fognak tudni annyi pontot szerezni, hogy azt ne tudja felülmúlni a New Orleans. A másik ágon szorosabb meccset várok, de a Vikings idén annyira jó, hogy a Ramsnek nem lesz válasza, a Minny védelme fogja a pluszt hozni és levenni Goffékat a pályáról. A döntő az első forduló visszavágóját fogja hozni, azonos eredménnyel. Keenum tündérmeséje tovább fog tartani, és a 8 évvel ezelőtti szezon NFC döntőjének végeredményét fogjuk látni, csupán fordított kimenetellel. 31-28-ra fogja leizmozni a Vikings a Saints együttesét.

Super Bowl

Defense wins championships. Igen, ezúttal is egy olyan csapathoz fog kerülni a Lombardi, amelyiknek elit védelme van, ez pedig a Minnesota. Brady&Co. ezúttal kevés lesz, a Vikings fel fogja tudni tartóztatni őket, parádés védelmi megmozdulásokkal és a jobb speciális csapategységével meg fogja verni a címvédésre pályázó Patset. Case Keenum pedig olyat csinál, amire csak egészen kevesek képesek, csereként beszállva, első minnesotai évében Super Bowlt nyer a csapattal, ezzel az NFL valaha volt egyik legnagyobb szenzációját hajtja végre. A találkozó MVP-je pedig nem más lesz, mint a liga legjobb safetyje, Harrison Smith, aki többek között Brady eladott labdájából interception return TD-t is fog szerezni.

renningan

 

AFC: Az AFC nagyon egyhangú lett, mióta Peyton Manning visszavonult. Igazából akkor is egyhangú volt az utóbbi években, mert többnyire vagy ő vagy Brady jutott Super Bowlba, de akkor legalább volt némi változatosság, míg most nem látom, ki foghatná meg a Patriotst. A Bills és a Titans egyáltalán nem top csapatok, ráadásul még a Ravensben lévő playoff-mód vagy a Chargersben meglévő jövőbeli Hall of Famer irányító is hiányzik belőlük. A Jaguars és a Chiefs messze jobb csapat náluk, ráadásul a Billsben még Shady McCoy játéka is kérdéses, így nagyon a Jaxnek áll a meccs. A Titans pedig olyan sótlan, hogy az már a futball meggyalázása lenne, ha továbbjutnának: nem tudom, mi történt a csapatnál, de hogy egy Mariota stílusú irányítóval ilyen semmilyen offense-t produkáljanak, az nagyon gáz, ez pedig a Chiefs ellen vissza is fog ütni. A következő körben persze már beszállnak a nagyágyúk is, és a Chiefsben még akár benne is lehetne a továbbjutás, de a Jaguars úgy ki fog kapni, mint anno a Patriots kapott a Jetstől, miután az alapszakaszban szétalázták őket 45-3-ra. Big Ben nem fog megint öt INT-t dobni. Az AFC döntő így viszont sima Patriots, már nem is emlékszek rá, milyen a Steelers győzelem Bradyék ellen.

 

NFC: A Panthers és a Falcons is jó csapat, de mindkettő baromi inkonzisztens, ez pedig a rájátszásban tarthatatlan. A Saints már idén kétszer is bucira verte Newtonékat, harmadjára sem lehet akadály, a Falcons pedig annyira volt csak jó, ha nagy keservesen bejusson a rájátszásba, a sokkal összeszedettebb és jobb formában lévő Rams meg is állítja őket. Sem az Eagles, sem pedig a Vikings nem igazán nagyágyú a szememben, nagyon régóta nem nyert csapat gyenge irányítóval. Pedig összességében az Eaglesnek és a Vikingsnak van a két legjobban összerakott csapata az egész ligában, akik még a kezdő irányítóik nélkül is simán tudnak meccseket nyerni, ha igazán akarnak. Ám ez nem az alapszakasz, itt nem lehet gyengébb csapatok ellen korrigálni, még a Vikingsból sem nézem ki, hogy meg tudna nyerni két meccset, így hát én egy jó kis Rams-Saints meccset várok, ahol Drew Brees és a rutin győz.

 

SB: Tom Brady és Drew Brees is minden idők legjobb irányítói közé tartozik, ám utóbbi közel sincs annyira elismerve, mint ahogyan járna. Így karrierjére a koronát egy Patriots elleni sikerrel tenné fel, hisz elmondhatná magáról, hogy nemcsak Peyton Manninget győzte le a Super Bowlban, de Tom Bradyt is. Meg egyébként is, tök érdekes lenne, hogy az utóbbi három évben három különböző NFC South csapat jutna be a Super Bowlba, és a változatosság kedvéért egy most meg is nyerné azt.

 

jarred

AFC

A Wild Card kör viszonylag sima lesz, mindkétszer a hazai csapat nyer. Ám a divíziós körben kétszer is hatalmas meglepetés fog történni. Először is a Chiefs lemásolja az első fordulós teljesítményét, és újra 30+ pontot fog felpakolni a táblára. A túloldalon Brady ugyan meg fog tenni minden telhetőt, de az utolsó támadásban a Chiefs pontot szerez, és visszatámadásra nem fog idő maradni. Pittsburghben is meglepetés lesz, ugyanis playoff Bortles ott fogja megszórni a Steelers védelmet, ahol csak nem szégyelli, és Big Ben erre nem fog tudni megfelelően válaszolni. Az AFC döntőn végül a Jaguars a jobb védelmének, és a hazai pályának köszönhetően be fog jutni a franchise első nagydöntőjébe.

NFC

Az AFC hatalmas meglepetései után az NFC is sok furcsa eredményt fog tartogatni. A míg Falcons könnyen legyőzi a playoffban még rutintalan Ramst, addig a Panthers élet-halál harcot fog vívni a Saintsszel, és csak hosszabbításban fognak tudni diadalmaskodni. Egy héttel később Minnesotában is sokkolják a világot, ugyanis a Vikings ki fog hagyni egy utolsó másodperces mezőnygólt, ami miatt a Carolina jut tovább. Az Eagles Wentz nélkül még képes lesz arra, hogy a Falconst hazaküldje, de a Panthers már sok lesz nekik. Foles 3 INT-t is dobni fog, és ezt a védelem már nem lesz képes ellensúlyozni. A Panthers újra a Super Bowlban.

Super Bowl

Year of the Cats. A két nagymacska összecsapásának végkimenetele egészen a 3. negyedig eldöntetlen marad, de ott a Jaguars védelme előlép, és többszöri labdaszerzés után újabb fájó vereséget mér Newtonékra, és a Jaguars megszerzi történelme első Super Bowl győzelmét. A meccs MVP-je értelemszerűen Bortles lesz, aki élete legjobb mérkőzését fogja játszani. Pont akkor, amikor a legnagyobb szükség lesz rá.

 

A Ti jóslataitokat is várjuk a kommentek közt. Ha nem csak szövegesen, hanem vizuálisan is szemléltetni akarjátok, akkor ehhez a template-et erről a linkről tudjátok letölteni normál változatban és erről psd formátumban.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!