Connect with us

Minden ami NFL

FK! Under/Over Review 2017

A szezont már-már szokás szerint az under/over esélylatolgatós podcastjeinkkel vezettük fel, de eddig nem néztünk rá, hogy mennyire tippeltünk jól a szezon elején. Most azonban megtettük, és összesítettük a tippjeinket. Maradjunk annyiban, hogy igaz az a mondás, hogy az NFL kiszámíthatatlan…

 

 

[quote]Kezdjük az AFC-vel, ahol katonadani, kerekisti és jómagam lövögettük be az undereket és overeket a csapatokra.[/quote]

 

AFC East


New England Patriots

Vegas: 12

Valóság: 13-3

Tippjeink: mindenki over

 

Nem okozott nagy fejvakarást ez a tippünk, és be is teljesedett. Bár a Patriotsnál volt a legmagasabban a line az egész ligában, ráadásul nem is félre lőtték be, ennek ellenére bevállaltuk a 13 győzelmet. Meglepetéssel indult, de a végére teljesítették.

 

New York Jets

Vegas: 4

Valóság: 5-11

Tippjeink: mindenki under

 

1/1 esélyes és potenciális 0-16-os csapat helyett kaptunk egy nem jó, de legalább biztató csapatot, ami el is vitte mindenki tippjét. Az utolsó négy meccsüket ugyan elvesztették, de egy sztárjait kiárusító csapattól ez teljesen vállalható szezon. Jövőre ráadásul jöhet az erősítés is számukra.

 

Buffalo Bills

Vegas: 6,5

Valóság: 9-7

Tippjeink: mindenki under

 

Szeptember elején egy olyan tipp, hogy a Jets 1/1, a Bills pedig 1/2 lesz, nem is tűnt túlzásnak, aztán mi lett a vége? A Bills 1999 után ismét a rájátszásban, pozitív mérlegével természetesen minden tippet lenullázott. Pedig nem is értetteük hogy mire föl volt ekkora a line, de ilyen szezonra nagyon kevesen számíthattak a Billstől.

 

Miami Dolphins

Vegas: 7,5

Valóság: 6-10

Tippjeink: mindenki over

 

Bár a tavalyi szezonhoz hasonlót senki nem várt a Dolphinstől, de egy minimum 8-8-as szezont mindhárman kinéztünk belőlük. Ezt úgy buktuk, mint azt a gondolatot, hogy Jay Cutler jó lehet az Adam Gase-szel való reuniót köetően.


 

AFC North

 

 

Pittsburgh Steelers

Vegas: 10,5

Valóság: 13-3

Tippjeink: mindenki over

 

A Steelersre azért nem kellett nagy bátorság overt húzni, 11 győzelem simán benne volt a csapatban, gondoltuk ezt nyár végén, és be is igazolódott. Én a csoportmeccsektől tartottam kicsit, de 6-0-ás csoportmérleggel lettek királyok északon.

 

Baltimore Ravens

Vegas: 8,5

Valóság: 9-7

Tippjeink: mindenki under

 

Bár nem tűnt rossznak az a Ravens a szezon előtt, Joe Flacco állapota akkor még erősen kérdőjeles volt, hiába híresztelték, hogy minden rendben lesz vele, ráadásul már akkor gyarapodott a sérültek száma Baltimore-ban. Mi max 8-8-ra lőttük be őket, és ha nem is végig impozáns játékkal, de végül pozitív mérleggel zárt a Ravens, amivel mind buktuk a tippünket.

 

Cleveland Browns

Vegas: 4,5

Valóság: 0-16

Tippjeink: katonadani over, kerekisti & chester under

 

Szerettük volna, ha ez over lesz, de ketten inkább a realitás talaján maradtunk, Dani pedig kockáztatott. Nem jött be, a Browns immáron a második csapat az NFL történelmében, akik nyeretlenül zárták az alapszakaszt.

 

Cincinnati Bengals

Vegas: 8,5

Valóság: 7-9

Tippjeink: mindenki under

 

Hármónk közül én voltam a legoptimistább a Bengalsszal kapcsolatban, de a pozitív szezont én sem láttam bennük. Bár undert tippeltünk, nem gondoltuk őket 6 győzelemnél rosszabbnak, és ez végül beigazolódott.


 

AFC West

 

 

Denver Broncos

Vegas: 8

Valóság: 5-11

Tippjeink: katonadani & kerekisti under, chester over

 

Dani és Isti nem bízott abban, hogy Siemian sikerre vezetheti a Broncost, és mindketten visszaesést vártak a csapattól. Nekik lett igazuk, noha a kezdés elég jóra sikerült a vadlovaktól, onnantól csak a verségek jöttek sorjában.

 

Los Angeles Chargers

Vegas: 7,5

Valóság: 9-7

Tippjeink: katonadani over, kerekisti & chester under

 

Amikor egy bivalyerős csoport bivalyerős sorsolását látva a Vegas szerint utolsó helyezettnek is minimum 8 győzelmet jósolnak, az elég sokat mondó. Dani be merte vállalni, hogy idén a Chargers nem lövi tökön magát, mi inkább egy 7-9-et láttunk max bennük, de tévedtünk.

 

Kansas City Chiefs

Vegas: 9

Valóság: 10-6

Tippjeink: mindenki over

 

Ketten is csoportgyőzelmet vártunk a Chiefs részéről, de a 9+ győzelmet is biztosra vettük. A kezdés után hátradőltünk elégedettségünkben, hogy aztán azzal az 1-6-os szériával elbizonytalanítsanak minket. Végül Mahomes hozta meg a hőn áhított 10. győzelmet, amivel mindenkinek találata lett.

 

Oakland Raiders

Vegas: 9,5

Valóság: 6-10

Tippjeink: mindenki over

 

Nem véletlenl mondjuk az egyik legnagyobb csalódásnak a Raiders csapatát. Tavaly épphogy lemaradtak a csoportgyőzelemről, idén viszont elképesztő mélységekben jártak. Kevés jó periódusukat leszámítva szenvedés volt őket nézni, ami a várthoz képest 6-10-es mérleg tökéletesen reprezentál.


 

AFC South

 

 

Houston Texans

Vegas: 8,5

Valóság: 4-12

Tippjeink: katonadani over, kerekisti & chester under

 

Már a szezon előtt is arról szólt a Texans szezonjának jóslása, hogy vajon mikor cserélik le Savage-et Watsonra. Akik underre tippeltek, azok szerint később, akik overre, azok szerint előbb. Elég hamar megkaptuk erre a kérdésre választ, és az újonc irányító számos emlékezetes pillanatot, nem utolsó sorban győzelmet hozott a szurkolóknak. Sérülését követően azonban teljesen összeomlott az offense, így nem volt esélyük a rájátszásra.

 

Indianapolis Colts

Vegas: 7,5

Valóság: 4-12

Tippjeink: mindenki under

 

Luck ekkor biztos volt, hogy a szezon elejét kihagyja, Tolziennel meg fikarcnyi esélyt nem adtunk volna a Coltsnak akárki ellen is játsszon. A Brissett-trade váratlanul ért minket a későbbiekben, de még Luckkal számolva sem voltunk magabiztosak az overben. Luck végül a teljes szezont kihagyta, így simán jött a konszenzusos underünk.

 

Tennessee Titans

Vegas: 9

Valóság: 9-7

Tippjeink: katonadani & chester over, kerekisti –

 

Vállalom, hogy felültem a Titans bandwagonra, és hittem benne, hogy a könnyű sorsolás és a megerősített csapat akár egy 13-3-as szezonhoz is hozzásegíti a Titanst, aztán jött a pofáraesés. Nem játszottak olyan jól mint tavaly, ám most sikerült nekik az, ami 2016-ban nem: elérték a rájátszást. Kerekisti elveszett az internet bugyraiban ekkor, így csak Dani és én tippeltünk, de mivel pont 9 győzelem lett, így fél-fél pontot kaptunk.

 

Jacksonville Jaguars

Vegas: 6,5

Valóság: 10-6

Tippjeink: mindenki under

 

Tipikus, hogy amikor már nem ülünk fel a szokásos szezon eleji hype-ra a Jaguars draftját és igazolásait követően, akkor verik pofán az AFC South-t… Mindenki bukta a tippjét, a Jaguars pedig 10 év után ismét a rájátszásban várja a januárt.

 

[quote]Ez volt az AFC, ahol 8 találattal kerekisti bizonyult elsőnek, a második helyen pedig holtversenyben osztoztunk Danival 7,5 ponttal.

 

Jöhet az NFC, ahol Isti helyett leonidasz tippelt a csapatok szezonját illetően.[/quote]

 

NFC East


Washington Redskins

Vegas: 7,5

Valóság: 7-9

Tippjeink: mindenki under

 

Bár nem gondoltuk rossz csapatnak ezt a Redskinst, nagyjából 7-9-re lőttük be a szezonjukat, ami végül be is igazolódott. Ám ez könnyen változhat negatív irányba, ha képesek elengedni Cousinst az offseasonben…

 

Philadelphia Eagles

Vegas: 8,5

Valóság: 13-3

Tippjeink: katonadani over, leonidasz & chester under

 

Katonadani perceinket olvashatjátok, ahol bejött az a számítása, miszerint az Eagles megnyeri a csoportot. Leonidasszal mi csak legyintettünk rá, de végül megtörtént a katasztrófa a Sasok csoportgyőzelme, nem is akármilyen bicepszmutogatással.

 

Dallas Cowboys

Vegas: 9

Valóság: 9-7

Tippjeink: katonadani & leonidasz over, chester under

 

A Titanshez hasonlóan itt is mindenki fél pontot kap, hiszen kerek 9 győzelmet szereztek Prescotték. A magam részéről nem is néztem ki belőlük többet ennél, de a kerek line miatt dönteni kellett. Az egyedüli buktató Elliott eltiltása volt, ami akkor még úgy volt, hogy az első hat fordulóban lesz, de így sem gondoltuk, hogy itt negatív szezon lenne. Pedig néhány meccsükön úgy játszottak, mint egy bottom 5 csapat.

 

New York Giants

Vegas: 9

Valóság: 3-13

Tippjeink: katonadani under, leonidasz & chester over

 

Az oké, hogy Dani nem bízott a Giantsben, de 3 győzelemre talán ő is többet várt. Leonidasz és én pláne, hiszen a csoport megnyerését vártuk Manningéktől, de az idei évük a pokol legmélyebb bugyrait hozta el számukra. Viszont tartom, hogy ez a csapat nem rossz, így jövőre megint harcban lehetnek a csoportgyőzelemért.


 

NFC North

 

 

Green Bay Packers

Vegas: 10,5

Valóság: 7-9

Tippjeink: mindenki over

 

Én megmerészeltem tippelni egy minimum 13-3-as szezont, de az biztos volt mindnyájunknál, hogy itt over lesz. Aaron Rodgers sérülésére érthető okokból egyikünk sem számított, a 8 meccses kihagyása meg pont elég volt ahhoz, hogy elússzon a tippünk.

 

Detroit Lions

Vegas: 7,5

Valóság: 9-7

Tippjeink: mindenki under

 

Leonidasz még meg is jegyezte a podcastben, hogy ez a Lions tipikusan az a kibasz*s csapat, akikből ha senki nem néz ki jót, akkor hengerelnek, ha pedig jót várunk tőlük, akkor tuti valami vállalhatatlan meccset hoznak. Az idei szezonjuk is ilyen volt, bár egy 7-9-et nem tartottunk ördögtől valónak, végül 9-7 lett.

 

Chicago Bears

Vegas: 5,5

Valóság: 5-11

Tippjeink: mindenki under

 

Ahogy a Texansnál, úgy itt is az újonc irányító debütálása körül forgott a tippünk. Turbisky is hamarabb mutatkozott be a vártnál, de nem néztük ki a Bearsből, hogy 5-nél több győzelmet szereznek. Bár volt 1-2 olyan meccsük, ahol meglepetésre ők hagyták el győztesen a pályát esélytelenebb csapatként.

 

Minnesota Vikings

Vegas: 8,5

Valóság: 13-3

Tippjeink: katonadani & leonidasz under, chester over

 

A tavalyi szezonban hozott elképesztő győzelmi széria nem a véletlen műve volt, de a sérülések keresztülhúzták a számításokat Minnesotában. Én talán túlságosan is magasra helyzetem a Vikingst a 10 győzelmes jóslatommal, de még én is csak a felszínt kapargattam a valós eredményükhöz képest. A Vikings talán akkor is az élen végzett volna a csoportban, ha Rodgers nem sérül le 8 meccsre, annyira domináns csapat voltak idén.


 

 NFC West

 

Seattle Seahawks

Vegas: 10,5

Valóság: 9-7

Tippjeink: mindenki over

 

Hiába volt magas a line, eszünkbe nem jutott, hogy a Seahawks ne szerezne minimum 11 győzelmet idén. Pedig megtörtént, a sérülések a Seahawksnak sem kegyelmeztek, ráadásul futójáték nélkül nyomták le majdnem a teljes szezont, amit már Wilson sem bírt el.

 

Arizona Cardinals

Vegas: 8,5

Valóság: 8-8

Tippjeink: mindenki over

 

Nagyon sokat agyaltunk mindhárman az overen, de végül bevállaltuk. Ahhoz képest, hogy a Cardinalsban hány játékos sérült le, és hány rossz meccset játszottak, ez a 8-8 már-már felfoghatatlan, és egyben elgondolkodtató, hogy Palmerrel és DJ-vel vajon mennyi lett volna ebben a csapatban. Most egy új kezdet jöhet el Arizónába, ami új főedzővel és lehet új irányítóval is járhat.

 

San Francisco 49ers

Vegas: 5

Valóság: 6-10

Tippjeink: mindenki under

 

Jimmy Garoppolo belesz*rt a palacsintánkba, és az ötös győzelmi szériája azt jelentette, hogy buktuk az under tippet. Pedig egész életképes volt Hoyer, majd főleg Beathard játékát látva, de örülünk, hogy végre újra élet lehet a 49ersben. A határ innentől a csillagos ég.

 

Los Angeles Rams

Vegas: 5,5

Valóság: 11-5

Tippjeink: mindenki under

 

Igen, a figyelmesek jól látják: egy darab határt sem találtunk el ebben a csoportban. Akiktől jó szezont vártuk, azok nem hozták, akiktől rosszat, azok pedig túlteljesítetek. Ilyen volt a Rams is, akit óvatosan kezeltünk, és nem vártunk idén tőlük nagy robbanást, ennek ellenére berúgták a csoport ajtaját, és elhódították a koronát.


 

NFC South

 

 

New Orleans Saints

Vegas: 8

Valóság: 11-5

Tippjeink: mindenki under

 

Mennyi a line a Saintsre, 8???? Sima under! A védelem semmit nem fejlődött, Brees meg nem bírja egyedül

– mondta ezt a kis naiv chester, hogy aztán ne győzzön elnézést kérni a Saintstől. Dani és leonidasz nem gondolta ilyen vészesnek a helyzetüket, de a pozitív szezon, főleg a csoportgyőzelem azért elég távolinak tűnt. Nos, nem lett az.

 

Carolina Panthers

Vegas: 9

Valóság: 11-5

Tippjeink: mindenki over

 

Ketten is csoportgyőzelmet vártunk a Pantherstől, de abban mind egyetértettünk, hogy a rájátszás meglehet nekik. Nem is lőttünk messzire, bőven hozták a 9-es line-t, és a csoportgyőzelem is csak épphogy nem jött össze.

 

Atlanta Falcons

Vegas: 9,5

Valóság: 10-6

Tippjeink: katonadani & chester over, leonidasz under

 

Bajban voltunk a Falconsszal, mert Super Bowl hangover, meg Shanahan távozása, stb. A Panthers 2016-os visszaesését nem vártuk volna tőlük, de ez a 10 győzelem is nagyon fejvakarós volt, 8,5-es line-nál szinte biztos, hogy mindenki overt mond. Hogy mennyire volt pontos Vegas jóslata, az a 10-6-os eredmény mutatja.

 

Tampa Bay Buccaneers

Vegas: 8,5

Valóság: 5-11

Tippjeink: mindenki under

 

2016-ban tök szimpatikus csapat volt a Bucs, és bár nevek alapján erősödtek, mégsem gondoltuk, hogy a Panthers és a Falcons mellett labdába rúghatnak. 8-8-as szezont jósoltunk nekik, legrosszabb esetben 7-9-et, de abban egyetértettünk, hogy a rájátszás idén sem lesz meg nekik. Nem is lett, de a 7-9-től is elég messze kerültek.

 

[quote]Az NFC tippelést katonadani nyerte 7,5 találattal, én lettem a második 6,5-lel, leonidasz pedig a harmadik 4,5-lel.[/quote]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!