Connect with us

Hír

Gettleman átalakítja a teljes draftprocedúrát

A Minnesota Vikings kiesésével végre bejelenthetik Pat Shurmurt a New York Giants főedzőjének, ezzel el is kezdődhet a munka New Yorkban. Dave Gettleman general manager gondolatai már a draft körül járnak, és meg is teszi a kezdeti lépéseket a Giants idei drafttevékenységeinek.

 

 

Kezdésnek a játékosfigyelőkkel szeretne egyeztetni, hiszen hamarosan sor kerül a Senior Bowlra, az egyetemi játékosok All-Star meccsére, ahol sok tehetséget fedeztek már fel. Elmondása szerint fenekestül szeretné felforgatni az eddigi procedúrákat, és új időszámítást szeretne elhozni a játékosfigyelésben.

 

Mindent megváltoztatunk az eddigi draftra készülések tekintetében. És ha azt mondom mindent, akkor tényleg mindent, teljesen átalakítjuk a játékosok értékelését. Semmi sem marad úgy, mint régen. A saját filozófiámra szabnám a draft boardunk összeállítását, hogy mi alapján teszünk rá játékosokat. Carolinában megtanultam, hogy nem mindent magamnak kell intézni, és hallgatnom kell a stábomra. Sok új dologra világítottak rá a játékosok megfigyelését illetően, és ha több dologra is figyelek, akkor a boardunkon káosz lehet.

– magyarázta döntését.

 

Hogy nem a levegőbe beszélt, azt bizonyította Marc Ross kirúgásával, ami szinte azonnal megtörtént, amint hivatalba állt. Ross az elmúlt 11 évben tagja volt annak a bizottságnak, akik eddig a Giants draftjáért feleltek, és összességében nem voltak túl hatékonyak. Bár a draftok sikeressége nagyon kevés csapatnál tartható fent hosszú távon, Jerry Reese, a korábbi GM és Ross hajlamos volt a játékosok fizikai paramétereit előnybe részesíteni a képességek helyett, például a kiemelkedő sebességű játékosok kiválasztásával. A csapatnak nincs kiépített scout rendszere, nincs sem regionális, sem országos megfigyelő hálózatuk, helyette a “felhájpolt” játékosokra küldtek extra figyelőket. Gettleman ezt mindenképp megváltoztatná.

 

Az, hogy több scoutot alkalmazunk [többek között a Blestót, az ország egyik legnagyobb nemzetközi scouthálózatát, a szerk.], egy teljes körképet kaphatunk. Eddig a csapat lemaradt egy csomó ígéretről a régi rezsim módszereinek hála, akiket elkönyveltek közepes szintű játékosnak, és nem tekintettek rá különösebb figyelmet. Ezt mindenképp meg kell változtatni, és azon vagyok, hogy ezen a téren fejlődjünk. Minden játékosról szeretnénk tiszta képet kapni, és ez alapján összeállítani a boardunkat.

 

Természetesen az 1/2-es cetli birtokában adja magát az irányító pick, hiszen Eli Manning már 37 éves, és még egy ilyen esélyük nem lesz egy kiemelkedő QB prospect kiválasztására. Szűkszavúan csak annyit mondott, hogy ő Manninggel tervez, és szeretne egy potens támadófalat és futójátékot kiépíteni, ahogy azt a Panthersnél is tette. Ugyanakkor rajta tartja a szemét az irányítókon, de ennél konkrétabb információt nem közölt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!