Connect with us

Érdekességek

Így épült fel az idei Super Bowl résztvevők kerete

Febuár negyedikén megkezdődik a 2017-es szezon lezárása a Super Bowllal, ahol kisebb meglepetésre a Philadelphia Eagles játszhat a sokszoros résztvevő New England Patriots ellen. Jövő héten megannyi cikket kaphattok a két csapatról, kis ízelítőnek a rosterek kialakításával kezdünk.

 


Egy franchise javarészt a draftokból építkezik, de fontosan a cserék és szabadügynök igazolások is. A döntőben két olyan GM csapata találkozik, akik bizony ennek a mesterei. Bill Belichick olyan játékosokat képes szinte kukázni a csapatába, akik húzóemberek lesznek az egységébe, míg Howie Rosemanról a sok-sok trade juthat az eszünkbe első hallásra. Nem véletlen, hogy idén az általuk menedzselt csapatok meccselhetnek a Vince Lombardi-trófeáért.

 

Philadelphia Eagles

 

  • 27 szabadügynök piacról megszerzett játékos
  • 21 draft pickkel kiválasztott játékos
  • 3 trade útján megszerzett játékos
  • 2 waiverről felszedett játékos

Az Eagles mostani 53-as kerete így néz ki arányaiban, és ebbe a sérültlistán lévő Carson Wentz, Jason Peters vagy Darren Sproles bele sem számít. A mostani keretből 25(!) játékos idén került a rosterre. Huszonöt! Köztük például az első körös pick, Derek Barnett, vagy éppen a szabadügynök piacról Chris Long, illetve a csere útján megszerzett Jay Ajayi. De ott van a Bengals gyakorlócsapatából elhozott kicker, Jake Elliott is, aki kiválóan teljesít idén.

 

New England Patriots

 

  • 26 szabadügynök piacról megszerzett játékos
  • 19 draft pickkel kiválasztott játékos
  • 7 trade útján megszerzett játékos
  • 1 waiverről felszedett játékos

Ahogy az Eaglesnél, úgy itt sem játszanak a sérültlistán lévő játékosok, mint az első körös Dont’a Hightower vagy a hetedik körös Julian Edelman. Az idei keret 20 helyen változott a Super Bowl győztes csapathoz képest, a legnagyobb visszhangot kétségtelenül James Harrison leigazolása jelentette.
Érdekesség, hogy a két csapat rosterén olyan játékos is található, akik egykori csapataik ellen lépnek pályára. A Patsnél ez Danny Amendola, Dion Lewis, Patrick Chung és Eric Rowe, míg a túloldalon LeGarrette Blount, Chris Long és Kamu Grugier-Hill.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!