Connect with us

Érdekességek

Negyedszer találkozik egymással a legtöbb yardot passzoló és a legtöbb sacket szerző játékos a PO-ban

Nem csak azért lesz pikáns a Saints-Panthers PO-meccs, mert a Saints idén már kétszer legyőzte a csoportriválisát, hanem azért is, mert farkasszemet néz egymással a liga két legnagyobb ágyúja a maga posztján: a legtöbb passzal rendelkező aktív játékos, Drew Brees és a legtöbb sackkel rendelkező aktív pass rusher, Julius Peppers.

 

 

Breesnek van jelenleg minden idők harmadik legtöbb passzolt yardja, mindössze 1500-ra van attól, hogy elvegye Peyton Manningtől az első helyet (tehát még egy aktív év és ő lenne a rekorder). Julius Peppers szintén extraklasszis a maga műfajában, 154,5 sackje minden idők negyedik legtöbbje, mindössze hatra van a harmadik helytől.

 

Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy két jövőbeli Hall of Famer talán utolsó csatáját láthatjuk vasárnap. Hisz ha megnézzük a nagy elődöket, valamennyi játékos tagja már, vagy a lehető leghamarabb tagja lesz a Hírességek Csarnokának. Peyton Manning, Brett Favre és Joe Montana együtt hét Super Bowl győzelmet és 10 MVP címet tud felmutatni, a számtalan Pro Bowl és All-Pro kitüntetésről nem is beszélve. Michael Strahan tartja a megdönthetetlen 22,5 sackes szezonrekordot, féllel megelőzve többek között Jared Allent, Lawrence Taylor pedig minden idők legjobb védője, akinek még egy MVP cím is összejött karrierje során.

 

Ráadásul tegyük hozzá, hogy a korábbi három párosításból a győztes csapat minden esetben megnyerte a Super Bowlt. Érdemes lesz figyelni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!