Connect with us

Hír

Marshawn Lynch problémát jelentett a Raiders öltözőjében

Sok oka volt annak, hogy a Raiders a 12-4-es mérleg után 6-10-zel zárjon az alapszakaszban. Az egyik ilyen, hogy a csapatszellem megbomlott, köszönhetően annak, hogy távoztak a korábbi vezéregyéniségek az öltözőben, az érkezők, így legfőképpen Marshawn Lynch züllesztőleg hatottak, aminek eredménye az lett, hogy Del Rio elveszítette a kontrollt a játékosai felett.

Latavius Murray, Andre Holmes, Mychal Rivera bár nem voltak a csapat legjobb játékosai, vezérek voltak, és a főedző helyett is rendet tartottak az öltözőben.  Távozásukkal a vezérek szerepét Khalil Mack és Derek Carr vette át – akiknek bár példamutató a munkához való hozzáállásuk – mindketten csendes típusok, és nem arról híresek, hogy számon kérnek bárkit is. Del Rio pedig az a fajta HC, akit a játékosai szeretnek, mert mindent elnéz nekik. Ez azonban általában nem vezet sok jóra, elég csak Rex Ryanre gondolni. Ez lett a vége most is, a tavaly igazolt Lynch folytatta azt az önkényes, bomlasztó magatartását, amiről hírhedt volt Seattle-ben is. Tavaly kezdte el forgatni a valóságshow-ját, ami azt jelentette, hogy a stábja mindenhol ott volt, így az edzéseken is, ahol Lynch sokszor velük foglalkozott ahelyett, hogy azt csinálta volna, amit a csapattársai. A Chiefs elleni duplán fontos mérkőzésen kiállíttatta magát, mert a padról berohant a pályára azért, hogy Marcus Peterst, a Chiefs játékosát – aki az unokatestvére – megvédje, majd ellökte magától az egyik zebrát, aki igyekezett szétválasztani a feleket. Del Rio ezért külön nem fegyelmezte meg a futójátékost, aki egy meccses eltiltást kapott a ligától. További problémát jelentett az, hogy Lynch folyamatosan, egészen az edzőtábortól kezdődően froclizta Derek Carrt, például amikor Carr elrontott egy dobást edzésen, Lynch viccet csinált belőle, ami először még humorosnak is tűnhetett, hosszú távon azonban az irányító tekintélyébe került. Amikor megkérdezték erről a futójátékost, ő röhögve azt mondta, hogy legtöbbször csak azért ugratja Carrt, mert fehér.

De Lynch ugyanezt csinálta a Seahawksban is, akkor Russell Wilsonnal volt gondja, méghozzá az, hogy szerinte Wilson “nem elég fekete” – már ami a viselkedését illeti – és az, hogy az irányító puncsos, az edzők kiskedvence. Amikor a csapattársát megverő Percy Harvintól trade útján megszabadult a Seahawks, Lynch tüntetésből nem volt hajlandó felszállni a csapatbuszra. Jack Del Rióhoz hasonlóan Pete Carroll sem tudott mit kezdeni vele.

Volt a Raiders öltözőjében más gond is, Del Rio szintén nem fegyelmezte meg Johnny Holtont, miután megütött egy Patriots-játékost, illetve Michael Crabtree-t sem az Aqib Talib elleni bunyója után. NaVorro Bowmant pont azért is igazolták le a szezon közben, hogy legyen egy veterán vezére a csapatnak, a helyzet azonban állítólag olyan rossz volt, hogy Bowman feladta, hogy rendet tegyen az öltözőben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!