Connect with us

Hír

McCloughan: Cousinsban nincs semmi különleges

Kirk Cousins lesz a márciusi szabadügynökpiac legnagyobb szenzációja. Ugyanis ilyen „neves” irányító utoljára Peyton Manning klubváltásánál volt elérhető, és sok irányítót kereső csapat fog sorban állni érte.

 

 

De hogy miért ő a legkapósabb, azt a Redskins ex-general managere, Scot McCloughan nem érti. Korábban volt alkalma foglalkozni Brett Favre-ral, Matt Hasselbeckkel, Russell Wilsonnal és Alex Smithszel is munkássága során, ennél fogva nem érti, hogy milyen fantáziát látnak Cousinsban a csapatok.

 

Ő egy jó irányító, félreértés ne essék, de nem látok benne semmi különlegeset. Ennek ellenére köré építettük a rosterünket, hogy különlegesnek érezze magát. Jay Gruden és Sean McVay remek munkát végzett a coaching terén, így Cousins is haszonélvezője lett mindennek. Elmagyarázom, hogy mi a probléma. Vitán felül áll, hogy tehetséges, és képes meccseket nyerni. Ugyan nincs pozitív mérlege karrierje során, és nem nyert még rájátszásmeccset, de megvan benne a versenyszellem és az alázat. Mindig ő az első aki edzésre érkezik, alaposan felkészül az ellenfélből, szinte meg van tervezve a napjának minden perce. Ugyanakkor egyedül nem képes csodákra. Kellenek köré tehetségek, kell köré egy jó futójáték és egy stabil védelem, hogy ki tudjon teljesedni. Ezért nem tartom különlegesnek őt.

 

Mint ismert, a Redskins zsinórban kétszer rakott rá franchise taget, mivel nem sikerült hosszú távú szerződésben megállapodnia a feleknek. A harmadik tag már elég sokba fájna, így vélhetően vagy megegyeznek egy hosszú távú szerződésben, vagy elengedik. Erről is beszélt McCloughan.

 

Amikor még én voltam a GM, megpróbáltunk vele hosszú távú szerződést kötni, de képtelenség volt. Minden okunk megvolt a hosszabbításra, hiszen mindenki tisztelte, a csapat vezérévé vált, jól is játszott. Csak ezek mellé az igényei is nőttek… Ha harmadjára is tagelik, az már $34 millióval járhat. Egy franchise irányító a legfontosabb, főleg ha képes vagy vele nyerni, de az ő bére hatással lehet a csapattársakra is. Ha túl sok pénzt fektetsz egy posztra, akkor a többi posztodon lyukas lehetsz, és kulcsjátékosokat veszthetsz, mert nem tudod őket megfizetni. Biztos vagyok benne, hogy szívesen látnák őt még egy évre a csapatnál, de nagy árat kell érte fizetniük, így jobban meg fogják gondolni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!