About the author

6 Comments

 1. 1

  pritek

  Ha tökösen végigtolták volna a meccset, állítom még egy, vagy két turnover is belefért volna. Nem is értem. Ott volt példának a Steelers meccs, ugyanúgy előrefele kellett volna menekülni, nem a védelem nyakába baszni a második félidőt. Aki azt hiszi, hogy Tomika nem fog ledolgozni 4 pont hátrányt 30 perc alatt az nem komplett. Kár érte.

 2. 2

  combat

  Köszi az elemzèst. Kár hogy oldalsó kameraállásos kèpek vannak csak, de kihoztad belőle a legjobbat.

 3. 3

  Leonidasz007

  Hát elég szűk erőforrásokkal dolgoztam. Ez az eén hibám is. Másrészt nem mélyreható elemzèst akartam csak egy rövid betekintést. Köszi

 4. 4

  csak ezt ne

  Tetszett az elemzés, köszi, bár néhány kitételnél picit másként látom.

  Amit a Pats meg tudott valósítani az egész meccs alatt a first (és second) down futások, leginkább középre történő futások limitálása. Ez az első félidőben is ment, és látszott, hogy amúgy érthetően ez volt a védelmi terv fő eleme. Az is látszott már a nyitó drive során is, hogy a passzok viszont nagyon is működnek majd minden formában (screen, option, shotgun), A Jax nagyon gyorsan váltott és a következő drive-okban elsőre folyamatosan passzoltak, ahogy elemezted is, végül már azzal lepték meg a Pats védelmét, amikor egyszer váratlanul egy kreatív futást hívtak a 3. drive során elsőre. A 4. drive során nyilván le szerették volna pörgetni az órát, visszatértek az első drive futás-futás-passz sémájához. Bár a futást a Pats továbbra is jól megállította, Bortles ihletett formája miatt ez a drive is haladt, egy ostoba delay of game-ig, ekkor már túl konzervatív volt 1. és 15-re és 2. és 11-re futni. 3. és 7-re megint megcsinálta Bortles, csak jött az illegal shift büntetés, majd a sack. Azért elemeztem ezt bővebben, mert ez egy döntő hiba volt a Jax O-tól, hogy itt nem merték jobban Bortles-ra bízni a labdát. Aztán jött a térdelés, ami szintén súlyos hiba volt.

  A második félidőre a Pats egy agresszívabb passz siettetést próbált, ugyanakkor a nyitó menetelés során, megint futni próbált elsőre a Jaguars, holott ez továbbra sem ment, és csak Bortles remek dobásai vitték előre a csapatot. Aztán kétszer a saját célzónája elől kellett indulni a támadásoknak és a 2. során visszatértek az addig legjobban működő elsőre passzolunk sémához, és ez a 4. negyed elejére ismét 10-pontos vezetéshez juttatta a Jaguarst. Ezután ismét teljesen érthetetlen módon újból elővették ezeket a semmire kellő elsőre futásokat, Bortles lehetőségeit bekorlátozva és az ekkor már harapósabb Pats D a nyilvánvaló passz szituációkat valamivel sikeresebben levédekezte, ahogy elemzed is.

  Meggyőződésem, ha Jax bátrabban, még inkább Bortlesra meri tenni a tétjét, megnyerhették volna a meccset, és így is közel álltak hozzá, ha az a 4. kísérlet sikerül bizony ki tudja mi a vége.

 5. 5

  sgtGiggsy

  Ezt a Jax töketlenkedte el, nincs ezen mit szépíteni. Vezettek, és megijedtek, aztán azt gondolták, hogy elég lesz ezt tartani. Már az első félidő végi térdelés is ezt mutatta. Az egy olyan mértékben gyáva húzás volt, hogy ilyet konferenciadöntőben látni… Hááát.

 6. 6

  kitalaltnev

  Igazad van, de pont ez a lényegi különbség a két franchise között.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team