Connect with us

Érdekességek

Nem lesz sima Gruden visszatérése

Nem gyakran fordul elő, hogy valaki kilenc év szünet után újra edzőnek álljon. Az utóbbi 25 évben csak öt ilyen HC volt Jon Grudenen kívül és elég vegyes sikereket értek el:

 

 

Pete Carroll 11 év kihagyás után jött vissza a Seahawkshoz és mindenki tudja, mi lett belőle: többek között két Super Bowl részvétel, egy győzelem, négy csoportelsőség, valamint hatszor jutott vele rájátszásba a csapat.

 

Chan Gailey már nem volt ilyen eredményes, mert bár a Cowboyst vezetve két év alatt kétszer jutott PO-ba a csapat, egyszer sem sikerült nyernie és ezután hosszú szünet következett nála. 11 év után nevezte ki a Bills főedzőnek és három év alatt 16-32-es mérleget, valamint három negyedik helyett sikerült szereznie.

 

Art Shell egész karrierje alatt a Raidersnél volt főedző. 1989 és 1994 között négy pozitív szezont és három PO-részvételet hozott össze, de nyernie egyszer sem sikerült a rájátszásban. 2006-ban tért vissza a Raidershez, hogy egy 4-12-es szezonnal rögtön el is búcsúzzon.

 

Joe Gibbs már más kategória, mint említett kollégái, hisz ő 12 éven keresztül vezette a Redskinst 1981 és 1992 között, mely idő alatt csak egyszer lett negatív mérlege a csapattal, egyszer 10-6-tal maradt le a rájátszásról, illetve nem mellékesen nyert három Super Bowlt a csapattal. A visszatérése már nem sikerült ilyen eredményesre a Hall of Famer mesternek, bár a négy év alatti két PO-részvétel még így sem rossz.

 

Dick Vermeil 7 évig irányította az Eaglest (négy PO részvétel és három csoportgyőzelem), majd 1982 után egészen 1997-ig nem volt főedző a ligában. Majd a Rams meggyőzte a visszatérésről, hogy egy 5-11-es és egy 4-12-es szezon után 1999-ben Super Bowlt nyerjen a csapattal.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!