Connect with us

Érdekességek

Soha nem volt még ekkora korkülönbség, mint Brady és Mariota között

Nem túlzás azt állítani, hogy a Patriots és a Titans összecsapása két olyan irányítót fog felvonultatni, akik között generációs szakadék van. Az egyik oldalon Tom Brady, aki a mérkőzés napján pontosan 40 éves és 163 napos lesz, míg Marcus Mariota mindössze 24 évesen és 75 naposan fog kiszaladni a pályára. Ilyen korkülönbségre (16 év, 66 nap) a két kezdő irányító között korábban még soha nem volt példa a rájátszások történetében (az AFL és az NFL egyesülése óta), ezért is lesz igazán egyedülálló a Divisional Round első AFC-s párharca.

Az előző rekordot még 1991-ben állította fel Steve DeBerg (37 év) és Todd Marinovich (22 év), akik között pontosan 15 év és 166 nap volt a korkülönbség. Mellettük még három alkalommal fordult elő, hogy legalább 13 év legyen a korkülönbség a két irányító között, 1972-ben a dolphinsos Earl Morrall volt 14 évvel idősebb a steelerses Terry Bradshaw-nál, míg ugyanebben az évben szintén Morrall volt jóval korosabb, mint Mike Phipps, a Browns akkori irányítója. A két játékos közötti különbség 13 év volt. A harmadik idős-fiatal párharcra már biztos többen is emlékezhetnek, a 2008-as idény playoffjában Kurt Warner és Matt Ryan között volt még legalább 13 évnyi korkülönbség.

Brady egyébként örülhet ennek a párosításnak, hiszen az említett négy párharc során rendre az idősebb irányító vonulhatott le győztesként a pályáról. Persze nem írnánk le Mariotát, még a rutinkülönbség ellenére se, de valljuk be, hogy ha tényleg a Pats fog nyerni, akkor az nem csak a két irányító közötti korkülönbség miatt lesz.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!