Connect with us

Hír

A Steelerst nem ijeszti meg, ami Shazierrel történt

Amikor egy első körös újonc a ligába érkezik, akkor olyan szerződést kell aláírnia, amiben a csapata számára van egy ötödik éves opció, amivel az alap négy éves szerződés lejártakor plusz egy szezonra le lehet kötni a játékost – ha a szerződés harmadik éve után lehívják az opciót. Az opcióban foglalt összeg sérülés esetére teljesen garantált, tehát ha a játékos megsérül, akkor is megkapja a pénzt, viszont ha szimplán a játékával nincsenek megelégedve, akkor simán kivághatják.

 

 

A Steelers úgy járt Ryan Shazierrel, hogy lehívta az opcóját, majd a kiváló linebacker sérülést szenvedett és minden bizonnyal soha többé nem léphet majd pályára. Mivel az opciót lehívták, így 2018-ban $8,718 milliót fognak kifizetni Shaziernek, bármi is történjen. Mivel pénzügyileg rosszul járt a Steelers, így megkérdezték a general manager Kevin Colbertet, hogy a jövőben óvatosabban fognak-e bánni az ötödik éves opcióval.

 

Ez egy olyan kockázat, amivel számolni kell, ha lehívjuk az opciót. Bármelyik játkékos megsérülhet bármelyik játék során, ilyen ez a sport. Tudomásul vesszük a kockázatokat és ennek tudatában hozzuk meg a döntéseinket.

 

Máshogy nem is lehet igazából ezt nézni. Ilyen súlyos sérülések csak nagyon ritkán történnek, az pedig még különösebb egybeesés, hogy épp az opciós év előtt történt ez Shazierrel. A csapatoknak ez az ötödik éves opció még így is hatalmas előny, hiszen így még nem kell nagy szerződést adniuk kiváló, fiatal játékosaiknak és egy évvel elodázhatják a hosszabbítást, mielőtt szabadügynökökké válnának. Igazából az ötödik éves opciónak egy automatikus dolognak kell lennie, ha elég jó játékosról beszélünk. A Steelers és Shazier egyszerűen borzasztóan szerencsétlen volt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!