Connect with us

Hír

Baker Mayfield szívesen padozna Manning vagy Brees mögött

Közeleg a draftszezon, amikor már egyre több egyetemi focistával foglalkozó híradás jelenik meg, sokan adnak egyre nagyobb fórumokon interjút. Legutóbb Baker Mayfield volt az, aki egy New Orleans-i újságnak nyilatkozott arról, hogy melyik irányítótól tanulna szívesen, ki mögött ülne akár éveket, hogy eltanulja az apró nüanszokat. Mayfield pedig ezúttal is hozta a formáját, őszintén nyilatkozott, mikor megkérdezték tőle, hogy milyen lenne a Saintsben lenni:

Imádnám, ha New Orleansba kerülhetnék, tökéletes lenne. Tanulni egy olyan embertől, aki ilyen rég óta van a toppon, óriási lehetőség lenne, és nem érdekelne, hogy hány évig kellene padoznom mögötte. Nagyon örülnék, ha egy olyan jó franchise-hoz kerülhetnék, mint a Saints, életem lehetősége lenne ott bizonyítani.

A kérdés nem véletlenül jött, hogy lenne-e Brees mentoráltja, hiszen sokan állítják vele párhuzamba a magassága matt, ugyanis mindketten alacsony irányítónak számítanak profi szinten. Míg Brees 183 cm magas, addig Mayfield csak egy ujjnyival (2cm) magasabb, így adja magát az összevetés, hiába teljesen más a két játékos stílusa. De nem csak a Breesre és a Saintsre tértek ki, hanem Manningra és a Giantsre is, aminek szintén tudna örülni az Oklahoma végzős játékosa:

Belegondolok, hogy olyan célpontjaim lennének, mint OBJ, Shepard vagy Engram, szintén nem lenne egy rossz szituáció. Mindegyikőjük átlagon feletti tehetség, nagy dolgokra lennénk képesek együtt. Egy New York-i franchise-t irányítani hatalmas felelősség, de úgy gondolom, hogy meg tudnám oldani, fel tudnék nőni a feladathoz. Azt gondolom, ideális szituációba kerülnék, ha Manning mögé választanának ki.

Ha reálisan nézzük a dolgot, akkor a Saintsnek nem túl nagyok az esélyei Mayfield draftolására, mert 1/27-ig aligha fog lecsúszni, ugyanakkor 1/2-re pedig viszonylag drága pick lenne, ezért érdekes kérdés, hogy milyen cseréknek kell végbemennie, hogy az említett két csapat valamelyikénél landoljon. A Giants talán a valószínűbb, de róluk olyan híradások szólnak, hogy más irányítókkal (Rosen, Darnold) szívesebben dolgoznának, míg a Saitsnek egy esetleges felmozgásért nagy árat kellene fizetnie. Ahhoz viszont még elég korán van, hogy ilyen találgatásokba bocsátkozzunk, várjuk meg, mit hoz az egész draft process, a játékosbörze előtti napokban már biztosabban lehet állítani, hogy melyik csapat az, aki szerelmes Mayfieldbe.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!