Connect with us

Hír

Belichick lehet a legidősebb Super Bowl győztes főedző

A 65 éves Bill Belichick nem egy rekordot tart, ami a Super Bowlokat illeti, többek között neki van a legtöbb részvétele (7), illetve a legtöbb győzelmes (5) is. Ezekhez a rekordokhoz csaphat hozzá még egyet abban az esetben, ha a Patriotsnak sikerül legyűrnie az Eagles az év egyik legfontosabb sporteseményén.

Pikáns a történet, hiszen a jelenlegi legidősebb főedző nem más, mint maga Tom Coughlin, aki hat évvel ezelőtt szintén 65 évesen -, de négy hónappal fiatalabban, mint Belichick most – nyert gyűrűt éppen a New England ellen. Nem mintha érdekelné ez a Pats főedzőjét, de ezt az érdemet is elveheti attól a Coughlintól, aki korábban kétszer is borsot tört az orra alá.

A jelenleg Jacksonville-ben tevékenykedő stratéga mögött a korelnöki sorban Belichick a második a tavalyi győzelmével, amikor 64 évesen ért a csúcsra, őt követi a harmadik helyen Dick Vermeil, aki az 1999-es Ramsszel, 63 évesen nyerte meg a Lombardi trófeát. Mielőtt azt hinnénk, hogy Belichick lenne a valaha volt legidősebb head coach, aki Super Bowlban szerepelt, jegyezzük meg, hogy az 1990-es évek elején négyszer is nagydöntőbe jutó Buffalo Bills feje, Marv Levy 65, 66, 67 és 68 évesen is eljutott a legnagyobb színpadra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!