Connect with us

Hír

BREAKING: Matt Forté visszavonult!

Váratlan hír rázta fel a Twittert, ugyanis Matt Forté, a Bears korábbi, a Jets jelenlegi futója bejelentette a visszavonulását. Nem túlzás állítani, hogy a semmiből jött a döntése.

 

 

Forté jövője egyáltalán nem volt bebiztosítva a Jetsnél, mert erős jelölt volt egy potenciális cutra, hiszen ezzel $3 millió felszabadult volna, de végül egy olyan forgatókönyvben valósult meg, amire kevesen számítottak. 10 szezon után ugyanis szögre akasztja a sisakot, és mindössze 32 évesen a visszavonulás mellett dönt. Karrierje nagy részét Chicagóban töltötte, itt vált ismert játékossá a futásai mellett elkapásairól is elhíresült running back, csak utolsó két szezonját töltötte a Jetsben.

 

Szeretnék köszöntetet mondani a New York Jetsnek az elmúlt két évemért, első rangú élményekkel gazdagodtam a csapat mezében. Illetve a megannyi edzőmnek és tanáromnak is köszönettel tartozom, akik segítettek nekem egy ilyen csodás karrier elérésben, és nem csak profiként, de emberileg is jobbá tettek. Valamint a McCaskey családnak és a teljes Bears franchise-nak is óriási hálával tartozom. Lehetőséget kaptam olyan legendák ösvényét járni, mint amilyen Walter Payton vagy Gale Sayers volt, illetve a mindig hálás chicagói közönség előtt játszhattam. A város szurkolótábora a legjobb az országban bármelyik sportot tekintve, akik első naptól felkarolták engem és a családomat is, mikor még semmit nem tettem értük. Köszönöm Nektek!

– állt a játékos közleményében.

 

9796 futott yard, 54 futott hatpontos, öt 1000+ futott yardos szezon, 554 elkapás, 4672 elkapott yard, 21 elkapott TD. Ennyivel lett mától szegényebb a liga Forté visszavonulásával. Stílszerűen csak ennyit mondott a döntéséről (a hangzás kedvéért nincs értelme magyarra fordítani):

 

It’s time for the workhorse to finally rest in his stable.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!