Connect with us

Szabadügynök

Hová megy Kirk Cousins: 8 csapat van versenyben

Kirk Cousins egy közel top10-es irányító, az ilyen pedig nagyon kapós a piacon. Gyakorlatilag Peyton Manning óta nem volt ilyen kaliberű QB a piacon, a határ számára a csillagos ég, nagyon könnyen ő lehet az első 30+ millió dolláros irányító a ligában. Azonban, ha kicsit lejjebb ad az igényeiből és a karrierjét tartja szem előtt, könnyen Super Bowlt is nyerhet. Csak jó csapatot kell választani.

 

 

Ha kihúzzuk azokat a csapatokat, melyeknek már van franchise irányítójuk vagy egyszerűen egyáltalán nincs pénzük (Dolphins), akkor mindössze nyolc csapat maradt (igazából 7+1), aminek reális esélye lehet az irányítóra.

 

7. Arizona Cardinals, Cap Space: 22 millió dollár

 

A Cardinalsnak nagyon kellene egy top irányító és korábban le is nyilatkozták, hogy nem fognak a drafttal szórakozni, hanem egy veterán QB-t akarnak szerezni maguknak. A csapat alapvetően nem is lenne rossz, de alig tudnának 5-8 millió dollárt felszabadítani, nem tudnak belemenni egy licitháborúba. Illetve mégis csak egy új rezsim van, új időszámítás, még minden bizonytalan (David Johnson sérülése, Larry Fitzgerald maradása), nem tudni, merre indul el a csapat, nem a legvonzóbb alternatíva hosszú távon.

 

Mellette: tehetséges védelem, potenciálisan jó offense.

Ellene: kevés pénz, bizonytalan helyzet, nagyon erős csoport.

 

6. Buffalo Bills, Cap Space: 29 millió dollár

 

A Bills hasonló helyzetben van anyagilag, mint a Cardinals, bár ők legalább fel tudnának szabadítani további 9 millió dollárt Tyrod Taylor kivágásával, ami ha nem is tökéletes helyzet, de már nem reménytelen. A Buffalo mellett szól továbbá, hogy a vezetés nagyon szeretne egy zsebirányítót, tavaly bejutottak a rájátszásba, tehát van potenciál a csapatban.

 

Mellette: feljövőben lévő csapat, elit futójáték, gyenge csoport, gyenge konferencia, hosszú távon ő lenne a legjobb irányító divízióban.

Ellene: kevés pénz, pocsék időjárás és nyitott stadion, LeSean McCoyon kívül nincsenek jó skill playerek az offense-ben.

 

5. Jacksonville Jaguars, Cap Space: 16 millió dollár

 

A Jaguars az AFC konkrétan második legjobb csapata volt tavaly és csak egy picikével jobb irányítóra voltak a Super Bowltól. Blake Bortles tavaly már teljesen életképes volt, de ha jobban bíznak benne a Jaguarsnál (vagy ha rászolgált volna), akkor nem omlik össze az offense a Patriots ellen a második félidőben. Ez a kis plusz kellene csak, ráadásul pont Bortles kivágásával felszabadítható lenne 19 millió dollár, ami bőven elég lenne Cousinsra.

 

Mellette: elit védelem, top futójáték, jó skill playerek a támadósorban, nyerhető csoport/biztos rájátszás, Florida.

Ellene: kevés pénz.

 

4. New York Jets, Cap Space: 73 millió dollár

 

A Jetset azt tette a Jaguars elé, hogy kvázi bármennyit költhetnek irányítóra és jó eséllyel meg is próbálkoznak vele. Nagyon kellene már ide egy potens támadójáték, pláne most, hogy kezd egyenesbe jönni a csapat és ismét egy viszonylag jó kis védelem van alakulóban. Ugyanakkor messze nem a Jets irányítóposztja a legfelkapottabb, még nagyon az újjáépítés elején vannak, azt sem lenne túlzás, ha a Jetset neveznénk meg a csoport leggyengébb csapatának.

 

Mellette: New York, magas fizetés.

Ellene: New York, nagyon gyenge offense (szinte minden poszton), túl kevés tehetség/gyenge csapat.

 

3. Denver Broncos, Cap Space: 26 millió dollár

 

A Broncos nagyon nem áll jól anyagilag, viszont az Alex Smith iránti próbálkozás is mutatja, hogy nagyon akar John Elway egy normális irányítót. A 26 millió persze nem valami sok, de Aqib Talib kivágása után egyből felszabadulna 11 milló dollár, ami bőven elég a licitáláshoz. Elwaynek ez különben is megy, nagyon be tud nyalni az irányítóknak, ha Manninget meg tudta szerezni, miért ne tudná Cousinst?

 

Mellette: elit védelem, top elkapók és futók, potenciális rájátszás esélyek, Denver (QB-imádat mesterfokon – ő lenne a messiás, a helyi hős).

Ellene: erős csoport, viszonylag kevés pénz (kompromisszumot kell kötni), pocsék edzői gárda.

 

 

2. Cleveland Browns, Cap Space: 110 millió dollár

 

Szerintem most már végérvényesen bebizonyosodott, hogy a Browns nem tud irányítót kinevelni, a csapatnak mindenképp kell egy már bevált QB. Ráadásul Hue Jackson konkrétan az állásáért küzd, mindent alárendelne Cousinsnak, akinek arany élete lehetne Clevelandben minden téren. Az már persze más kérdés, hogy a karrierje szempontjából ez mennyire potens ötlet.

 

Mellette: a lehető legmagasabb fizetés, elit támadófal, tehetséges védelem, rengeteg draft pick (fejlődés lehetősége).

Ellene: nagyon erős csoport, pocsék HC (magánvélemény), túl nagy nyomás, bizonytalan helyzet a csapatvezetés szempontjából, hosszú távon alacsony PO-esélyek.

 

1. Minnesota Vikings, Cap Space: 49 millió dollár

 

Nem kérdés, hogy egyik minnesotai irányító sincs Cousins szintjén, így mindenképp javíthatna a liga egyik legjobb csapatán. A pénzzel sincs probléma, ha picit enged az igényeiből, hogy a csapatra is jusson, akkor ismét Super Bowl esélyes lenne a gárda. Ráadásul maga Cousins is azt nyilatkozta, hogy szívesen menne Minnesotába.

 

Mellette: jó támadófal, elit futójáték, elit elkapók, elit védelem, potenciális rájátszás-esély, magas fizetés, remek edzői gárda.

Ellene: erős csoport.

 

 

+1. Washington Redskins: ezt csak amolyan zárójelesen jegyezném meg, mert Josh McDaniels óta tudjuk, hogy az adott szó nem ér semmit az NFL-ben és bármikor bárki visszamondhat bármit. Szerintem a Redskins nem lesz ilyen és tényleg Alex Smith-szel mennek neki a következő szezonnak. Azonban ez még nem fix, bárki meggondolhatja magát, így egy minimális esélyt azért illik adni annak, hogy Kirk marad Wahsingonban.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!