About the author

 • Arnold Patsenegger

  Nem is értem mit fanyalognak sokan Garoppolora. Mikor még a Patsben volt mindenki azt mondta keveset játszott , nem szabad sokat adni érte ha valamelyik csapat cserélne… azt jó áron csak egy második kör volt.
  Ez után egy másik csapatban, más edzővel, másik playbookkal is nyert meccseket. (Ráadásul azért nem gyenge csapatokat vert meg, pl. Jaguarst is szépen megszórta na…)
  Nem tudom, mennyi bizonyíték kell még,hogy ne fanyalogjanak páran… és ne ezt a Brockweileres baromságot mantrázzák.

 • Chriss

  Ha valami jó, akkor fikázni kell…garoppolo jó. ..fk jó. ..mi kell még? Go sf😁

 • realface

  Aaron Rodgers talán a legpozitvabb véleményt mondta Jimmyről, kimondottan kedveli akivel olykor még dumcsizni is szoktak, a pályán pedig nagyon határozott, olyan magabiztosságot sugároz, hogy a csapattársai szinte gravitálnak körülötte a pályán. Ö kimondottan örül neki, hogy Jimmy ilyen jó szerződést kapott. Amugy, meg őrület, milyen gyorsan változott meg minden, nem rég még csak 2-3 valamire való tagja volt a csapatnak, most meg John Lynch a GM, Shanahan az edző és Jimmy G az irányító. Ezeknél jobbat nem is találhattak volna. 😉
  Ez szép volt Rodgers!
  https://www.sfchronicle.com/49ers/amp/Aaron-Rodgers-Larry-Fitzgerald-impressed-by-12563212.php?utm_campaign=twitter-premium&utm_source=CMS+Sharing+Button&utm_medium=social&__twitter_impression=true

 • acsdav2

  Szerintem nem Jimmy G-re fanyalognak sokan, hanem a 49ers húzását tartják kicsit kockázatosnak. Többek között én is ezek közé tartozom. Milyen bizonyíték kell még? Pl. látni, hogy kezeli a vereséget, elég kiegyensúlyozott-e egy teljes szezonra, sorsdöntő meccsen, hogy teljesít. Osweiler-nek például az utóbbi kategóriában volt már tapasztalata és totális melléfogás volt. Nem mondom, hogy Jimmy G az lesz, de abban se vagyok biztos, hogy SB-ig vezetheti a csapatot.
  Azért 5-ből, 3 az gyenge csapat volt, ettől függetlenül elismerés jár neki a bemutatkozásért.

 • Arnold Patsenegger

  Osweilerhez szerintem nem szabad hasonlítani. Mögötte akkor ott volt a liga legjobb védelme, gyakorlatilag bármilyen O.-t megettek reggelire, mellé volt egy korrekt O. Is Denverben… azzal a csapattal még egy nagyon gyenge szezont futó Manning (hatalmas tisztelet az öregnek) is képes volt Super Bowlt nyerni.
  Garoppolo viszont maga szállítja a győzelmeket. Nincs mögötte elit védelem.
  Nekem is voltak korábban kétségeim, de eddig a látotottak alapján inkább arról győzött meg,hogy Ő egy elit QB lehet. Az ellenkezőjére eddig nem sok bizonyíték van.

 • acsdav2

  1.Korrekt O? :O Hát úgy, ahogy elment… Nem lebecsülve az elért eredményt, de szerintem egyértelmű, hogy az utóbbi évek leggyengébb SB győztes csapata.
  2. Nem Osweilerrel való összehasonlítást akartam kiemelni, hanem azt, hogy vannak olyan szituációk (jó néhány) amiben még nem is láttuk és még az ott való jó szereplés se garancia semmire.

 • Sestertius

  “utóbbi évek leggyengébb SB győztes csapata”
  na ezzel nagyon nem értek egyet..
  az utóbbi 10 év legjobb védelme volt.. bákit szétszedett.. és ennél jobb recept a sikerre nem is kell.. ha nem kapsz pontot nem veszíthetsz..
  (lásd mondjuk a Ravens mindkét SB győzelmét)
  továbbá Manning pedig a valaha volt legjobb irányító.. még leszállóágban is elkormányzott egy közepes támadósort..
  véleményem szerint az elit támadósor, közepes védelem mindig gyengébb mint a fordítottja, mert ha egy támadósorból valaki szar napot fog ki (ne adj Isten a QB) akkor vége a dalnak.. hektikus az egész. (pl a GB se véletlenül nem ér oda évek óta)
  Egy elit deff egy közepes off-al sokkal kiegyensúlyozottabb

 • acsdav2

  1.Kérdés: te mit értesz az utóbbi évek alatt? Szerintem az nem kérdés, hogy a 2 Pats, Eagles, Seahawks jobb csapat volt. Ez már kimeríti az utóbbi évek fogalmát. Ha kicsit visszamegyünk, akkor már a Giants és a Ravens is olyan csapat, hogy lehet érvelni mindkét csapat mellett.
  2. Nem a Denver érdemeit akarom kisebbíteni, de azért nem kevés szerencséjük volt. Eleve 5.kiemelés lett volna az 1.helyett, ha nincs a Pats elleni számukra kedvezően fújt meccs. De ezt nem rónám fel, mert ez a játék része és biztos volt amikor nekik volt ebből hátrány, csak hát Pats ellen SNF, ez jobban megmaradt. A PO első körében AB és Bell (de még a 2.számú futó Williams) nélkül felálló Steelerst, egy fumble-nak köszönhetően vertek csak meg szorosan. A Pats ellen meg Gostkwoski hibája volt a döntő. A Panthers meg a védelmen kívűl mindenhol csődöt mondott. O-Line, futó fumble, WR droppok, punt return, kihagyott FG. Egy szóval mindenhol.
  3. Lehet mondani, hogy azért volt ennyi hiba, mert a Denver kényszerítette ki. Én azt mondom, amit a gurulós fociban, hogy fumble-t vagy interceptiont a védelem nem kényszeríthet ki, csak a támadósor ronthatja el. (A kapus büntetőt nem védhet ki, csak a csatár rúghatja rosszul.)
  4. Lényeg a lényeg a Denvernek az volt ez erőssége, hogy a hibákra lecsapott, de könyörtelenül. Én azt gondolom, hogy aki így nyer meccseket a fölé mindenképpen sorolhatók azok, akik végig dominálnak és nem az ellenfél hibájára várnak.
  5.A kiegyensúlyozottsággal egyetértek, viszont az is tény, ha mindenki a tudásának megfelelően játszik akkor az elit támadósorral rendelkező csapat fog nyerni.

 • Sestertius

  nekem mondjuk 10 év az utóbbi évek.. de ezen ne vesszünk össze :)
  (amúgy az az “utóbbi évek leggyengébb SB győztes csapata” épp az utóbbi évek talán legjobb csapatát a 2015-ös Pantherst árazta be nagyon nagyon simán abban a menetelésben.. (az AFC döntőt szorosnak titulálni (a végeredményen kívül) szerintem enyhe túlzás)
  mind1 is alapvetően nem gondolom, hogy 2-3 év távlatában van értelme összehasonlítani csapatokat, játékosokat (épp ezért hülyeség szerintem ha valaki azt mondja h Brady a valaha volt legjobb)
  3. ha gurulós analógia akkor javaslom a zseniális Liverpool blog (Vörös fonat) presszingről írt cikkeit (azért ezt javaslom, mert ezt ismerem, de nyilván létezik más jó tartalom is) – ergo ezzel a kijelentéssel messzemenőkig nem tudok egyetérteni. A védelem készteti hibára, az ellenfelet.. illetve a védelem van ott, hogy kihasználja a hibákat.. ismét gurulós.. Van Nistelrooy nem volt egy zseniális játékos.. de valahogy mindig úgy botlott bele a labdába (Inzaghi szintén) ez nyilván nem lehet véletlen.. illetve ha folyamatosan “véletlenek” történnek, akkor az nem lehet véletlen
  4. lásd 3. pont
  5. nem :) lásd 2000-es Ravens
  én úgy gondolom, ebben hiszek, hogy egy elit védelem, egy jó fal (emiatt jó futás) és egy konzervatív Qb játék a legbiztosabb recept (ergo a zseniális edzői teljesítmény – ez a játák – én így látom – egy stratégiai/taktikai szinten zajló háború két főedző között.. van, hogy a csatákat egy egy bátor-zseniális stb “katona” váratlan húzása megnyeri (ők az elit tehetségek – OBJ – Mack – von Miller – A Rodgers), de hosszú távon sok meccsen kiegyenlítődik a dolog…
  ennek gyönyörű példája volt pont a Panthers – Broncos döntő.. egy elit deff egyszerűen felzabálta az épp szar napot kifogott brutális off-ot..

  és akkor az ötös ponthoz még a zárógondolot: ha felteszem azt, hogy igazad van, és az elit of nyeri a meccset az elit D ellen… de ez az off teljesítmény nem tartható fenn 16+x meccsen.. az elit deff viszont igen.. szerintem a pats és a Panthers majdnem tökéletes szezonja várható volt, hogy nem jön össze.. épp az lett volna a statisztikai anomália ha sikerül és egyszer sincs leolvadás.. (mint ahogy hasonló anomália a Browns és a Lions 0-16 alapszakasza is)
  arról ne is beszéljünk, hogy a meccs nem egy elit o és egy elit d között zajlik, a másik oldalon ott van még a kevésbé elit o és deff… namármost egy elit D-t összehozni 20-30% al olcsóbb (nem számoltam utána, de érzésre tuti van benne ennyi) és ha ez a pénz tehetségekben a másik oldalon megjelenik akkor nem kétséges, hogy ki nyer..

  (ezért mondják h a védelmek nyerik a SB-t) vannak nyilván kivételek.. de ezért hívják őket kivételeknek.. mint ahogy azzal se érvelhet senki, hogy.. “dehát Brady is 6. körös volt, akkor miért nem elég 6. körben Qb-t draftolni…”

  a lényeg a lényeg, abszolut nem értek egyet azzal, hogy “az utóbbi évek leggyengébb SB győztes csapata” lett volna a 2015-ös Broncos :)

 • Bujdy

  Most akkor nem érdemes összehasonlítani évek távlatából embereket, vagy Manning a valaha volt legjobb? ;)
  (Amúgy szerintem sem érdemes összehasonlítani és nincsen olyan, hogy GOAT.)

 • Sestertius

  Kb 1 óra alatt írtam :D
  Nem érdemes sztem, és úgy módosítanám h korának legjobbja :)

 • acsdav2

  Na itt már nagyon sok téma elő került, amikről egyenként is cikkeket lehetne írni, úgy hogy megpróbálok tömör lenni. :)
  1. Ahogy mondtad a védelem készteti hibára a támadókat. Ez a Patriots ellen igaz volt, hiszen Brady arcába másztak aki ezért hibázott vagy pontatlan. Az ilyen esetek valóban a védelem érdeme. Viszont amit a Panthers művelt azok nem kikényszerített hibák voltak. Kivéve az utolsó fumble, mert ott tökéletes csapatmunka volt a secondary és a pass-rush részéről. De abba a helyzetbe nem kerültek volna, ha nem követik el a hibákat. Nem fogom részletezni őket, nézd vissza őket és akkor érthető lesz mire gondolok, cserébe én is ellátogatok a számomra nem túl kedvelt német edző által vezetett angol csapat magyar szurkolói oldalára és elolvasom az ajánlott írást. :)
  2. Én azt gondolom, hogy elit védelmek “kihalása” a támadósorok fejlődésének köszönhető. Nem elvéve a korábbi remek védelmek érdemeit, de egy kicsit egyszerűbb volt felkészülni és játszani, amikor ennyivel több futás volt és kb. elég volt fizikálisan jobbnak lenni. Manapság már annyira jól fel van készítve minden támadósor, hogy rengeteg játékkal el lehet rejteni, ha tehetségbeli különbség van. Ahhoz, hogy az ilyen játékokkal lépést tartsanak a védelmek nagyon sok taktikai felkészülés szükséges, de még így is kevés sokszor. Ez a 2018-as PO például hatalmas pofon volt a védelmeknek. A Jags,Vikings,Eagles,Steelers védelme úgy meg lett égetve, hogy ilyenre szerintem még nem láttunk példát. Főleg a Vikingsé volt meglepő, mert szerintem ők voltak a legjobbak és a Saints ellen ezt bizonyították is.
  3. Szerintem Bouye büntetésére gondolsz Cookssal szemben. Azzal a kijelentéssel viszont én nem tudok egyetérteni. Kitolta a pályáról egyszerűen. Tudom nem volt nagy kontakt, de hát akkor is akadályozta az útvonala megfutásában. Ha a bíró helyzetéből nézzük, én azt mondom adható a döntés.
  4. A tendencia érdekes, amit mondasz, hogy védők vagy támadók szeretnének-e lenni a fiatalok. Az utóbbi draftok alapján tehetségesebbnek tartom én is a védőket (Bosa, Garrett, Ramsey),de idén is ha nem nézzük a QB-kat, akkor Nelson és Barkley az aki igazán kiemelkedőnek számít.

 • Sestertius

  Fuu hallod ez egy értékes beszélgetés :) de most sajnos egy konferencia miatt a héten nem érek rá újranézni a panthers meccset :) de ha eszembe jut vasárnap ránézek.
  a draftról:
  ami írtál 2 kiemelkedő játékos támadó oldalon, de gyakorlatilag a top10 ben nincs is más
  Chubb, Fitzpatrick, James, Smith, Hurst, Vea, Edmunds, 2 top cb mind top15 ös tehetség.. Off oldalon max Brown és Ridley fér oda (de ők premierposzton játszanak)
  mind1 is a lényeg, hogy szerintem idén is több a tehetség a védő oldalon

  én még bízom benne, hogy a védelmek feltámafbak, a tendenciák forognak, akár a divat vaz építészeti stílusok.. De mindenképp kéne pár szabály tisztább alkalmazása, tisztább értelmezés (elkapás, dpi,) pl ahogy a holdingokat (nem)fújták a POban az katasztrofális… Így nehéz odaérni azirányítóra…

2017 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás