Connect with us

Érdekességek

Kinél játszottak legtöbbet az újoncok?

Tavaly láthattuk egy-két csapat esetében, hogy egy jó draft mennyit tud dobni a gárda teljesítményén. A Saints például négy meghatározó játékost is szerzett, a védelműk pedig csodás fordulaton ment keresztül. Nem véletlen, hogy előkelő, második helyen voltak 2017-ben a rookie snapek számát tekintve.

 

A ProFootballFocus adatai szerint, az első azonban a San Francisco 49ers lett, ahol az újoncok összesen 5033 snapet töltöttek a pályán, ami még a Saints rookia classánál is 10%-kal magasabb teljesítmény. Ebből a legtöbbet Solomon Thomas (696), Reuben Foster (542), Ahkello Witherspoon (660), George Kittle (591) és a C.J. Beathard (390) vállalt magára. A 49ers és a Saints mögött a Jaguars és a Browns következik.

 

 

Alapvetően két dolog miatt szerepelhetnek a rookiek sokat egy csapatnál. Vagy nagyon jól húzott a csapat és az újoncok rögtön meghatározó játékosok lettek. Ilyen volt a Saints és a Jaguars például. Vagy azért, mert annyira reménytelen volt a csapat, hogy sok lehetőséget kapnak a fiatalok és a jövő csapatát keresik. Ilyen meg a Browns és a Colts. A 49ers azért végzett még az említett csapatoknál is előrébb, mert náluk ez a kettő vegyült. Egyrészt jól húzott a csapat és több újoncuk is jól szerepelt, másrészt Shanahanék a jövő csapatát építik.

 

A lista végén a Patriots, a Chiefs és a Falcons található, ahol az újoncok nélkül is összeforrott, jó csapat állt össze, így nem volt szükség a fiatalok bevetésére. Mellesleg a Patriots és a Chiefs is a kevesebb húzással rendelkezett, valamint hátrébb is húztak, mint a többiek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!