Connect with us

Minden ami NFL

Tom Brady az MVP! – NFL Honors összefoglaló

Megvolt az NFL díjkiosztó gálája, ahol a megannyi egyéni elismerés mellé a Walter Payton Man of the Year díjat és az idei Hall of Famer classt is bejelentették. Nézzük hát, hogy a szakírók kiket láttak 2017 legjobbjainak!

 

 

MVP: Tom Brady, QB, New England Patriots

 

A 40 éves legenda harmadik MVP elismerését szerzi, 2010 után először. Bár az utolsó pár fordulóban becsúszott egy-két gyengébb meccs, a szezon egészét tekintve szétdominálta a mezőnyt a játékával. Ő lett a legidősebb játékos, aki valaha MVP címet nyert, de nem csak az NFL-ben, hanem a négy major sportligában összesen. Az 50 szavazatból 40-et zsebelt be, vagyis a szakírók szerint nem volt kérdés a Brady – Gurley csata győztesének kiléte. A második helyen a már említett Gurley végzett 8 szavazattal, a harmadik Carson Wentz lett 2 szavazattal.

 

OPOY: Todd Gurley, RB, Los Angeles Rams

 

Végre elvetették azt a szokásukat, hogy az MVP kapta meg az Év Támadójának járó elismerést, így Gurley is kaphatott az idei teljesítményéért egy díjat, teljesen megérdemelten. A harmadéves futó 2000 scrimmage yard fölött zárt, ami mellé 19 TD is társult. Kulcsszereplő volt a Rams idei felemelkedésében, amivel DeMarco Murray 2014-es idénye után ismét egy futó kezébe juttatta a díjat. Gurley 37 szavazattal zsebelte be az elismerést, mögötte Antonio Brown (8), Tom Brady (4) és DeAndre Hopkins (1) végzett.

 

DPOY: Aaron Donald, DE, Los Angeles Rams

 

 

VÉGRE! Bocsánat az őszinteségért, de ez a díj már azóta megilletné Donaldot, hogy a ligába került. A számai sosem érhettek fel a szélső pass rusherekéhez, ahogy J.J. Watt emlékezetes 2014-es szezonjához sem, ennek ellenére olyan domináns játékos lett az NFL-ben, amire nagyon kevesen képesek. Képtelenség megfogni, amit pedig a Falcons elleni első félidőben leművelt a rájátszásban, arra nincsenek szavak. Túl kiemelkedő teljesítmény nem akadt, de nagyon egyben volt a mezőny az idei évre, mégis három játékos között oszlottak meg a voksok. Donald kevesebb, mint a szavazatok felét zsebelte be (23), mögötte Calais Campbell (17) és Chandler Jones (5) végzett.

 

OROY: Alvin Kamara, RB, New Orleans Saints

 

Hiába lett a Rushing Title díj Kareem Hunté, a szezon közepén lévő megingása egyben azt is jelentette, hogy az egyre javuló formát mutató, a végén pedig abszolút húzóemberré váló Alvin Kamara beelőzte őt. Négy futó is előtte ment ki a drafton, ennek ellenére lemosott mindenkit a pályáról az elkapásoknál és futásoknál is veszélyt keltő játékos. Kamara 28 szavazattal nyert, mögötte Kareem Hunt (21) és Deshaun Watson (1) kapott még szavazatot.

 

DROY: Marshon Lattimore, CB, New Orleans Saints

 

1967 után először adta egy csapat az Év Támadóújoncát és az Év Védőújoncát. A Saints idei draftjáról többször is ódákat zengtünk már, és most hivatalosan is elimserték Mickey Loomis idei választásait. Lattimore nem engedett TD-t a szezonban, ellenben 5 interceptionje is volt, és egymaga feljavította a Saints ligautolsó védelmét. Nem volt kérdés az AP-nél, hogy ő lesz a nyertes, hiszen 45 szavazattal nyerte meg a díjat, Tre’Davious White-ot (4) és Reuben Fostert (1) megelőzve.

 

COY: Sean McVay, Los Angeles Rams

 

 

A Rams lett az első csapat, akik megnyerték az Év Támadója, az Év Védője, és az Év Edzője díjat is egy szezonban. McVay a legfiatalabb főedző, akit NFL csapat élére állítottak, ennek ellenére már első szezonjában megnyerte a csoportját, ráadásul elég impozáns 11-5-ös mérleggel. Idén nagyon sok jó edzői teljesítményt láthattunk, így nehéz volt eldönteni közülük a legjobbat, de szerencsére nem a mi vállunkat nyomta ez a teher. Az AP-nél viszont úgy vélték, hogy itt nincs semmilyen verseny, hiszen McVay 35 szavazatott kapott, megelőzve Mike Zimmert (11), Doug Marrone-t (2), Doug Pedersont és Bill Belichicket (1-1).

 

ACOY: Pat Shurmur, Minnesota Vikings

 

A Giants újdonsült főedzője lett az Év Asszisztense, amit a Minnesota Vikings támadósorának rendberakására kapott meg. Shurmur az eddig mindenhol csődöt mondó Case Keenummal alázta meg az NFC északi csoportját, egyben ért el második kiemelést a konferenciában. Negyedik éve osztják ki ezt a díjat is az Honorsön, a négy nyertesből három (Pat Shurmur, Kyle Shanahan, Todd Bowles) rögtön főedzői állást is kapott utána.

 

CPOY: Keenan Allen, WR, Los Angeles Chargers

 

Ez az egyik leginkább tág fogalmú díj, amit nem csak akkor kaphat meg egy játékos, ha sérülésből jött vissza. Ennek ellenére sikerült a legmegfelelőbb ember kezébe adni, hiszen Keenan Allen két súlyos sérüléssel tarkította már karrierjét, most mégis csúcsformában tért vissza. 102 idei elkapása karrier- és franchise csúcs, amihez 1393 yard (szintén karrier csúcs) és 6 TD társult.

 

WPMY: J.J. Watt, DE, Houston Texans

 

Nem létfontosságú díj, hiszen ez nem a teljesítmény alapján kerül kiosztásra, ellenben immáron külön jelvénnyel is díszítik az eddigi nyertesek mezeit. Három játékos (Greg Olsen, Benjamin Watson, J.J. Watt) közül kerülhetett ki a végső győztes kiléte, de aligha lepett meg bárkit is, hogy a hurrikán hőse, J.J. Watt lett végül a győztes. A Texans klasszisa 37 millió dollárnyi adományt gyűjtött össze a közösségi médiának hála, amit egy az egyben a houstoni károsultak megsegítésére ajánlott fel, akiknek pokollá tette az életét a nyár végén tomboló Harvey hurrikán.

 

Hall of Famerek: Terrell Owens, Randy Moss, Brian Dawkins, Ray Lewis, Brian Urlacher, Robert Brazile, Jerry Kramer, Bobby Beathard

 

 

Róluk a jövő héten jelentkezünk egy külön cikkben, így nem is nagyon sorolnánk fel az elismeréseiket. Elképesztő erős class az idei, közte három olyan játékossal is, akik first ballot, azaz az első jelölésükre bekerültek a Dicsőségek Csarnokába.

 

Ez volt az idei NFL Honors. Szerintetek jó helyre kerültek a díjak?

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!