Connect with us

Szabadügynök

Top10 szabadon igazolható belső támadófalember

Ha belső támadófalemberre van szükséged, akkor jó helyen jársz. Ugyanis az idei szabadügynökpiac tele van jó guardokkal és centerekkel, talán ez a legjobb egység a piacon. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy sokaknál nagy problémát jelentenek a sérülések, így kicsit kétarcú is ez a felhozatal.

 

1. Andrew Norwell, OG, Carolina Panthers

Nagyon ritka az, hogy igazán elit játékosok kikerülnek a piacra, márpedig ha a Panthers nem tudja újraigazolni, vagy nem akarja tagelni Norwellt, akkor ez lehet a helyzet a guardoknál. Norwell ugyanis top5 játékos a posztján, futás- és passzblokkolásban is a legjobbak között van. A Panthers pedig nem biztos, hogy két guardot is 11+ milliós éves fizetéssel akar rosteren tartani, így Trai Turner után lehet meg kell válniuk Norwelltől. Ha kikerül a piacra, nagyon meglepne, ha nem a valaha volt legjobban fizetett guardként távozna onnan (évi $12 millió felett).

2. Justin Pugh, OG, New York Giants

Pugh a Giants legjobb támadófalembere – még ha ez nem is hatalmas szó. New Yorkban az utóbbi két évben kipróbálták őt a fal szélén, de ott közel sem játszott olyan dominánsan, mint a fal belsejében, így én egyértelműen guardként tekintek rá és ha én vezetnék egy csapatot, akkor guard posztra szeretném leigazolni. Abban ugyanis tényleg kiváló és nagy erősítés lehet jövőbeli csapatának a még csak 28 éves, korábbi első körös játékos, habár butaság lenne a Giants részéről, ha nem akarnák megtartani. A sérülések hátráltató faktorok, hiszen 13 meccset hagyott ki az utóbbi két évben.

3. Josh Sitton, OG, Chicago Bears

Sitton épp az éjjel vált szabadon igazolhatóvá, miután a Bears kisebb meglepetésre nem hívta le az opcióját. Sitton top10-es játékos a posztján és csak azért nem került eggyel feljebb, mert már 31 éves és ő sem mindig egészséges (6 meccset hagyott ki két év alatt a Bearsben). Ha valaki nem kifejezetten hosszú távra gondolkodik, de 2-3 évre meg akarja erősíteni a támadófalát, akkor nagy fogás lehet Sitton, hiszen tényleg a legjobbak közt van a guardok között a ligában.

4. Jack Mewhort, OG, Indianapolis Colts

Mewhort a szegény ember Pugh-ja. Ő is tackle volt az egyetemen és méretei miatt inkább guard lett az NFL-ben. A Colts 27 éves falemberénél is problémát okoznak a sérülések, hiszen elég sok meccset hagyott ki karrierje során, az utóbbi két évben csak 15 meccsen lépett pályára. Térdproblémái visszavethetik értékét és igazi red flag lehet a csapatoknál, pedig egészségesen az NFL legjobb fiatal guardjai között lehetne emlegetni a nevét.

5. Josh Kline, OG, Tennessee Titans

Kline volt a leggyengébb tagja a Titans kiváló falának, de így is egy átlag feletti kezdő játékos. Nem feküdt neki igazán a power blocking, azonban a Titansnél állítólag váltanak zónablokkolásra, úgyhogy akár meg is tarthatja korábbi csapata, de pénzügyileg nem biztos, hogy épp rá szeretnének beruházni, mikor a támadófal többi tagjával is szerződést kell majd hosszabbítani a közeljövőben. Az biztos, hogy a ZBS jobban fekszik neki, mivel jobban mozog, mint amennyire erős.

6. Weston Richburg, C, New York Giants

Richburgnek második éve parádésra sikeredett, azonban azóta visszaesett a játéka. A 2017-es szezon nagy részét IR-en töltötte egy agyrázkódás miatt, ami elég aggasztó lehet a csapatok számára és utána kell nézniük az egészségének. Nagyon fizikális, agresszív játékos, amit meg kell tanulnia kezelni, mert többen ellene használták ezt a tulajdonságát. Nagyon jól indult a karrierje, így a potenciál magas lehet a 27 éves centernél. Nála is el lehet mondani, amit Pugh-nál, azaz hogy butaság lenne, ha a Giants nem marasztalná.

 

7. Ryan Jensen, C, Baltimore Ravens

Jensen van a leginkább felfelé ívelő karrierpályán, hiszen a tavalyi éve volt eddigi legjobbja. Nem túl atletikus játékos, lassúak a lábai, ellenben nagyon erős és elbír a nose tackle-ökkel is, úgyhogy olyan csapat tarthat igényt a szolgálataira, aki kamatoztatni tudja ezen képességeit.

8. John Sullivan, C, Los Angeles Rams

Sullivan kiváló centere volt a Vikingsnak még három éve, azonban egy sérülés miatt a teljes 2015-ös szezont ki kellett hagynia és 2016-ban sem tudott semmit sem felmutatni, akkor a Redskins játékosaként. Tavaly viszont a Ramsnél kapott lehetőséget nagyon olcsón és élt vele, kiválóan játszott. Már 32 éves, úgyhogy nem tudni mennyi van még benne és hogy a korábbi sérülései hogyan lehetnek hatással a játékára.

9. Travis Swanson, C, Detroit Lions

Swanson fiatal (27 éves), viszont nagyon aggasztó, hogy agyrázkódás miatt kihagyta a 2017-es szezon nagy részét. Volt egy kiváló éve 2016-ban, szóval potenciál mindenképp van benne, de nála is különös figyelemmel kell lenni a kórlapjára és óvatosan kell kezelni a fejsérüléseit.

10. Matt Slauson, OG, Los Angeles Chargers

A Chargersnél megtalálták már a 31 éves Slauson helyettesét, hiszen tavaly draftolták Dan Feeney-t és Forrest Lampet, úgyhogy ő mindenképp létszám felettivé vált. Sérülésből is jön, egyértelműen rövid távú megoldás csak, de annak akár jó lehet, ha valaki olcsón keres magának erősítést.

11. Joe Berger, OG/C, Minnesota Vikings

Berger már 36 éves lesz, úgyhogy ő is az olcsón, rövid távon kategóriába esik, ráadásul sokkal inkább, mint Slauson. Guardként és centerként is használható, ezért sokoldalúsága imponáló lehet a szolgálataiért versenyző csapatoknak.

+1 Matt Paradis, C, Denver Broncos (RFA)

Mivel annyira jó a felhozatal, így Paradist csak plusz egyként vettem fel a listára, pedig a legjobb center lenne egyértelműen és a teljes top3 listára is felférne. Kicsit alulméretezett játékos, de ezt ellensúlyozva nagyon mozgékony. Ezzel jobban illett Kubiak rendszerébe, mint a jelenlegibe a Broncosnál, de mivel RFA, így minden bizonnyal marad majd.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!