Connect with us

Érdekességek

1999 óta nem húztak irányítót az első három pickkel

Nagyon régen nem volt már olyan, hogy egy draft első három pickjével irányítót válasszanak ki a csapatok. Most azonban a Jets felcserélésével minden esély megvan erre (bár a Giants simán húzhat futót is), hasonlóra pedig 1999 óta nem volt példa.

 

 

Az 1999-es drafton három prémium irányítóprospect volt elérhető a csapatok számára: Tim Couch, Donovan McNabb és Akili Smith. És hát mit ad az élet, a Browns, az Eagles és a Benglas is QB-válságban szenvedett akkor. A kérdés már csak az volt, hogy ki kit választ.

 

1999-ben is a Brownsé volt az 1/1-es pick, a csapat pedig Tim Couchot választotta ki, aki rekordszezon volt túl az egyetemen (4275 passzolt jardja máig rekord a SEC-ben). Azonban a Brownsban csúnya nagy bust lett belőle: öt év alatt csak egyszer jött össze neki a 3000+ yard és az egy szem rájátszásba is 2842 yarddal, 18 TD/18 INT-s mutatóval, 9-7-es mérleggel vezette be a csapatát. Mindössze öt évig volt a ligában, mind az ötöt a Brownsban töltötte.

 

Donovan McNabb már sokkal jobb húzás volt, az Eagles vissza is vonultatta a hatszoros Pro Bowler 5-ös mezszámát. Karrierjét 37 ezer passzolt yarddal, 234 passzolt TD-vel és egy Super Bowl részvétellel fejezte be. Minden létező eaglesös irányítórekordot ő tart, ötször nyerte meg vele a csapat a csoportot és öt NFC-döntőn is részt vettek.

 

Akili Smith lett a legrosszabb választás a három játékos közül, hisz csak négy éve volt az NFL-ben. Már eleve rosszul indult a karrierje, mert addig nem volt hajlandó edzeni, míg nem kapott egy hétéves, 56 milliós szerződést. Utána pedig tök hülye volt az NFL-hez, soha nem tanulta meg rendesen a playbookot, így összesen 17 meccsen játszott csak négy év alatt, melyeken 5 TD mellett 13 INT-t passzolt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!